» » Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками
Готуються пісні салати швидко і смачно, рецепти реалізуються без зайвих клопотів. Головне – не використовувати при створенні закусок продукти тваринного походження, замінюючи їх максимально придатними рослинними компонентами.

Як приготувати пісний салат?


Щоб прості пісні салати не тільки вийшли смачними, але і по максимуму замінювали композиції з м'ясом, необхідно ретельно підбирати склад і додавати продукти з високим вмістом білка: бобові, гриби.

  • Закуски без м'яса можуть бути приготовані з свіжих, варених овочів або суміші тих і інших.

  • В дозволені дні складу закусок можна доповнювати рибою, морепродуктами.

  • Для заправки страв використовують пісний майонез, рослинна олія або багатокомпонентні суміші на його основі з додаванням лимонного соку, оцту, всіляких приправ.

  • Готують пісні салати у Великий піст, при дотриманні ідей вегетаріанства або здорового харчування.


  • Салат «Олів'є» – пісний рецепт

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Допоможуть приготувати пісні салати швидко і смачно рецепти традиційних закусок, адаптованих під нові вимоги. Так, насолодитися в дні дотримання Великого посту можна навіть улюбленим «Олів'є», трохи підкоригувавши склад і виключивши заборонені компоненти і замінивши їх альтернативними.
    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • свіжий огірок і моркву – по 1 шт.;

  • цибуля – 1/4 шт.;

  • печериці – 200 г;

  • горошок консервований – 150 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • пісний майонез – 50 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Нарізають кубиками і обсмажують гриби, посоливши і поперчив за смаком.

  • Після охолодження грибної маси змішують її з нарізаними огірками, цибулею, вареною картоплею та морквою.

  • Додають в пісний салат «Олів'є» горошок, майонез, сіль, перець, перемішують.


  • Пісний салат з авокадо


    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Легкі пісні салати можуть бути досить вишуканими і гідними святкової подачі. Черрі в рецепті допускається замінювати звичайними стиглими помідорами, підрум'янені на сухій сковороді кедрові горіхи волоськими або арахісом, а замість шпинату використовувати будь-салатний мікс, рукколу або листовий салат.
    Інгредієнти:

  • авокадо – 2 шт.;

  • помідори черрі – 6 шт.;

  • шпинат – 200 г;

  • зелена цибуля – 2 стебла;

  • кедрові горіхи – 3-4 ст. ложки;

  • зелень – 1 пучок;

  • олія оливкова і сік лайма – 3 ст. ложки;

  • мед і соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • імбир – 1 ч. ложка;

  • часник – 1 зубок.


  • Приготування

  • Шинкують м'якоть авокадо, помідори, зелень, змішують у салатнику або викладають на блюдо шарами.

  • Готують пісний соус для салату, змішавши масло, сік лимона, соєвий соус, мед, імбир і часник.

  • Поливають компоненти на блюді отриманої заправкою.


  • Пісний салат з крабовими паличками

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    В дозволені дні або тим, хто допускає під час посту послаблення, можна приготувати закуску з крабовими паличками . Смачний буде традиційний пісний салат з консервованою кукурудзою, якщо виключити з нього яйця і замінити класичний майонез пісний. Більш оригінальну версію вдасться скуштувати, скориставшись пропорціями нижче.
    Інгредієнти:

  • крабові палички – 250 г;

  • помідори та огірки – 150 г;

  • цибуля – 100 г;

  • гарбузове або горіхове масло – 4 ст. ложки;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Приготування

  • Шаткують соломкою очищені крабові палички, огірок і помідори.

  • Додають до компонентів тонкі часточки салатного лука.

  • Змішують масло з лимонним соком, сіллю, цукром, соєвим соусом, приправляють отриманою сумішшю салат, перемішують і подають.


  • Пісний салат з квасолею та сухариками

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Смачні пісні салати виходять особливо поживними, якщо готувати їх з додаванням квасолі. Зручніше використовувати консервовані боби, але, маючи часом, можна зварити квасолю самостійно, попередньо вимочивши продукт у воді не менше 12 годин. Гармонійним буде смак закуски з огірками замість томатів та з додаванням болгарського перцю.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 250 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • сухарі – 50 г;

  • майонез пісний – 200 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Підготовляють, квасолю відварюють або відкидають на друшляк консервовану.

  • Додають нарізані свіжі помідори, часник, заправляють компоненти майонезом, солять, перчать, перемішують.

  • Перекладають закуску на блюдо або в салатник, посипають сухарями і подають.


  • Пісний салат з пекінської капустою

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Приготувати пісний салат з капусти білокачанної або як в цьому рецепті пекінської можна в різному складі. Крім запропонованого овочевого асорті закуску можна доповнювати помідорами, болгарським перцем, всілякої пікантною зеленню. Замість заправки на основі олії підійде і пісний майонез.
    Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 качан;

  • огірки свіжі – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • кріп – 05 пучка;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 15 ч. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Шаткують соломкою капусту, огірки гуртками або полукружками, а морква перетирають на тертці.

  • Додають подрібнений кріп і заправку з рослинної олії, лимонного соку, солі і перцю.

  • Перемішують салат і подають до столу.


  • Салат з кальмарами – пісний рецепт

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Пісний салат з кальмарами, самий смачний рецепт якого буде ще і найкориснішим, готують з додаванням всіляких овочів і зелені. Заморожені тушки необхідно правильно відварити, не перевищуючи час термічної обробки, але зручніше використовувати консервований морепродукт. Пікантність закуски можна надати тільки цибулею або додати до складу додатково часник.


    Інгредієнти:

  • кальмари – 200 г;

  • помідори черрі – 10 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • салатні листя – 1 пучок;

  • салатний цибулю – 05 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, петрушка.


  • Приготування

  • Кальмари очищають від плівок, відварюють до готовності й нарізують кружальцями. Консервований морепродукт позбавляють від розсолу.

  • Додають половинки чері, листя салату, порвавши їх руками.

  • Слідом відправляють в салат соломку цибулі та болгарського перцю.

  • Змішують олію з соком лимона, зеленню, сіллю і перцем, укладають у салатник і перемішують.


  • Пісний салат з креветками

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Оригінальний та вишуканий пісний салат з морепродуктів стане прекрасним доповненням будь-якого меню, навіть не пісного. Смак закуски в даному випадку визначає виняткова багатокомпонентна заправка. Використовувати в якості базового наповнення можна тільки креветки або суміш з мідіями, гребінцями.
    Інгредієнти:

  • креветки – 250 г;

  • помідори черрі – 100 г;

  • рукола – 120 г;

  • часник – 1 зубок;

  • кедрові горішки – 30 г;

  • масло рослинне – 50 г;

  • гірчиця – 5 г;

  • бальзамічний крем – 20 г;

  • мед – 1 ч. ложка;

  • сік лайма і апельсина – по 1 ст. ложці;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Креветки маринують в суміші з ложки масла і часнику 15 хвилин, обсмажують 2 хвилини або до зміни кольору.

  • На блюдо викладають рукколу, половинки чері, креветки, горішки.

  • Змішують масло з гірчицею, бальзамічним кремом, медом, соком цитрусових, приправляють за смаком, присмачують заправкою компоненти салату перед подачею.


  • Пісний салат з печерицями

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Завжди апетитними виходять приготовані пісні салати швидко і смачно з грибами, рецепти яких вражають різноманітністю та варіативністю. Незмінна класика смаку – гриби і картоплю, актуальна і при створенні подібних кулінарних витворів для подачі в пост або в будь-який інший день протягом року.
    Інгредієнти:

  • шампіньйони – 05 кг;

  • картопля – 4-5 шт.;

  • огірки мариновані – 3-4 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • часник – 1 зубок;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • гірчиця діжонська і лимонний сік – по 1 ст. ложці;

  • сіль, перець, паприка.


  • Приготування

  • Відварюють в мундирі картоплю, охолоджують, очищають і нарізають брусочками.

  • Гриби шаткують і обсмажують з ложкою олії до готовності, додавши в кінці часник.

  • Змішують теплі гриби з картоплею, зеленим цибулею і нарізаними огірками.

  • З'єднують інші складові для заправки, присмачують сумішшю пісний салат з грибами.


  • Пісний салат із корейської морквою

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Основою такого салату є корейська морква. Її можна використовувати вже готову або зробити зі свіжої спеціально для цієї закуски, скориставшись вказаними пропорцій інгредієнтів. Масло для заправки переважно ароматизувати ріпчастою цибулею, обсмаживши нарізку до насиченого рум'янцю.
    Інгредієнти:

  • морква – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • оцет – 3 ч. ложки;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • кріп – 1 пучок;

  • консервована квасоля – 1 банка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Морква перетирають на тертці, додають часник, сіль, перець, цукор і оцет.

  • У маслі обсмажують цибулю, викидають, а саме масло виливають до моркви.

  • Додають квасолю і нарізаний кріп.

  • Перемішують пісний салат з моркви, дають настоятися і подають.


  • Пісний салат з морської капусти

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Приготовлені салати на пісний стіл очікувані і в повсякденному раціоні, особливо, якщо вони настільки корисні і поживні, як наступний варіант. Морська капуста в поєднанні з морквою та іншими овочами створює справжній вітамінний букет, який буде щодня бажаним для будь-якого прихильника здорового харчування.
    Інгредієнти:

  • морська капуста – 150 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • огірок свіжий – 1 шт.;

  • часник – 1зубок;

  • оцет винний і цукор – по 1 ч. ложці;

  • олія кунжутна – 3 ст. ложки;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Моркву і огірок нарізають соломкою або перетирають на корейській тертці.

  • Додають часточки цибулі, часник, капусту.

  • Змішують масло з оцтом, цукром, соєвим соусом, додавши за смаком сіль і перець, заправляють сумішшю салат, перемішують.


  • Пісний салат «Цезар»

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Якщо потрібен рецепт смачного пісного салату ресторанного рівня, наступний варіант доведеться особливо до місця. Популярний «Цезар» тут готується з вешенками, які допускається замінювати будь-якими іншими грибами. Традиційні сухарики можна замінити для оригінальності нарізаною і підсушеної в духовці з маслом, часником і травами чіабаттою.
    Інгредієнти:

  • гливи – 200 г;

  • салат романо – 200 г;

  • сухарі – 150 г;

  • сир тофу – 100 г;

  • помідори черрі – 120 г;

  • часник – 1 зубок;

  • пісний майонез – 250 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують гливи 5-7 хвилин.

  • На блюдо викладають листя салату, гриби, половинки чері, кубики тофу і сухарики.

  • Змішують майонез з часником, поливають салат зверху і відразу ж подають до столу.


  • Пісний фруктовий салат

    Пісні салати швидко і смачно - рецепти з грибами, авокадо, боби і сухариками

    Страва, гідне подачі на десерт можна приготувати з будь-яких фруктів, які є в наявності. Неймовірно смачний пісний салат з ананасом або консервованими персиками або ласощі, оформлене в креманках з цитрусових, ківі і винограду. Лимонний сік в заправці можна замінити лаймовим або апельсиновим.
    Інгредієнти:

  • мандарини – 3 шт.;

  • ківі – 1 шт.;

  • виноград – 200 г;

  • мед рідкий – 1 ст. ложка;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Мандарини очищають, позбавляють від білих прожилок і перегородок.

  • Додають часточки очищеного ківі, розрізаний на половинки і позбавлений від кісточок виноград.

  • Змішують мед з лимонним соком, поливають салат перед подачею, попередньо розклавши його по креманкам.
    Додав: admin | 5-04-2018, 06:31
    Переглядів: 194