Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками
Салат з рисом – самодостатня ситна та поживна закуска, яку можна приготувати на друге в будні або включити у святкове меню. В якості супроводу до відвареної корисної крупі використовують м'ясо, рибу, морепродукти, гриби або овочі.
Зібравшись готувати страву, важливо не тільки вибрати підходящий рецепт і придбати всі необхідні продукти, але і знати, як варити рис для салату або готувати для нього заправку.
Щоб отримати розсипчасту рисову кашу для додавання в салат необхідно зупинити свій вибір на крупі довгозернистого сорту або застосувати пропарений.
Бюджетні сорти рису переважно відварити у великому обсязі води до готовності, а потім промити. Якісний продукт варять на тихому вогні під кришкою, доповнивши одну його частину двома порціями води.
Особливо гармонійно поєднується рисова основа з м'ясом риби, консервами, крабовими паличками, креветками або кальмарами. Не менш смачною закуска буде з відвареною, обсмаженої або запеченої курятиною, індичкою, іншим м'ясом.
Незмінним супроводом пісної версії страви будуть гриби.
В якості заправки для закуски використовують майонез, соус на основі сметани або мікс з рослинної олії, оцту або лимонного соку з приправами.
Традиційно салат з рисом і рибними консервами «Мімоза» готується з відвареною картоплею, який перетирають на тертці. В даному випадку овоч замінить розсипчаста рисова каша. Більш делікатним смак закуски буде, якщо замість ріпчастої цибулі взяти зелений, а більш насиченим при використанні обсмаженої моркви замість вареної.
Інгредієнти:
рис – 100 г;
яйця – 5 шт.;
консерви рибні – 1 банка;
сир твердий – 200 г;
морква – 2-3 шт.;
цибуля – 1 шт.;
майонез – 300 г;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Протирають на тертці відварену моркву, окремо варені білки і жовтки.
Шаткуємо кубиками цибулю, розминають виделкою консерви, відварюють і остуджують рис.
Укладають шарами, промазуючи кожен майонезом, рис, рибу, цибулю, сир, білок і моркву.
Завершують оформляти салат з рисом, розподіливши зверху шар жовтка.
Класичний крабовий салат з рисом і кукурудзою – завсідник святкового застілля. Закуска готується швидко, радуючи завжди відмінним результатом, який легко різноманітити, доповнивши склад іншими компонентами. Більш пікантним і гострий смак буде з ріпчастою чи зеленою цибулею, а додаткову соковитість придбає завдяки додаванню м'якоті свіжих томатів.
Інгредієнти:
рис – 50 г;
яйця – 2 шт.;
крабові палички – 200 г;
огірок свіжий – 2 шт.;
кукурудза консервована – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
майонез – 150 г;
сіль, перець.
Приготування
Відварюють і остуджують рис.
Додають нарізані кубиками відварені яйця, огірки, крабові палички і кукурудзу.
Заправляють салат крабовий з рисом майонезом, солять, перчать, перемішують.
Салати з рисом, рецепти яких передбачають використання всіляких консервів, особливо затребувані завдяки простоті виконання і відмінного смаку. Вишуканим доповненням до рисової каші стане печінка тріски. Мариновані огірки можна замінити солоними або свіжими, а кріп петрушкою або кінзою.
Інгредієнти:
рис – 1 /3 склянки;
яйця – 4 шт.;
печінка тріски – 1 банка;
огірки мариновані – 3 шт.;
цибуля зелена – 1 пучок;
сіль, перець, майонез.
Приготування
Відварюють і остуджують рис.
Варені яйця нарізують кубиками, додають до рису.
Туди ж відправляють розім'яту виделкою печінка тріски, нарізані огірки, зелений лук.
Заправляють салат з печінки тріски з рисом майонезом, посоливши і поперчив.
Ще одна версія закуски з консервами – салат з тунцем і рисом. Освіжить смак страви доданий до складу свіжий огірок, а твердий сир, нарізаний кубиками або перетертий на тертці, додасть поживності і додаткові вершкові ноти. Доповнити салат можна консервованим зеленим горошком або квасолею.
Інгредієнти:
рис – 1 /3 склянки;
яйця – 4 шт.;
консервований тунець – 1 банка;
огірки свіжі – 3 шт.;
твердий сир – 50 г;
зелень і зелений лук – за смаком;
сіль, перець, майонез.
Приготування
Розминають виделкою рибу.
Додають відварену і остиглий рис, нарізані огірки, сир, варені яйця і зелень.
Приправляють салат з тунцем і рисом майонезом, сіллю, перцем, перемішують.
Салат з кальмарами і рисом і яйцем є більш корисною інтерпретацією прославленої крабовою закуски. Тушки кальмарів перед використанням обчищають, відварюють в киплячій воді не більше хвилини, після чого занурюють у холодну воду і дають стекти. Форма нарізки морепродукта не принципова: це можуть бути кубики, соломка або кільця.
Інгредієнти:
рис – 70 г;
яйця – 4 шт.;
кальмари – 300 г;
кукурудза консервована – 200 г;
лимонний сік – 3 ст. ложки;
цибуля червоний – 1 шт.;
сіль, цукор, майонез.
Приготування
Нарізану цибулю маринують 15 хвилин в лимонному соку, додавши по дрібці солі і цукру.
Відварюють яйця, кальмари, нарізають, варять рис.
Змішують компоненти, додавши кукурудзу, сіль, майонез.
Цибуля відкидають на сито і вмішують в салат з рисом після стікання соку.
Вишуканий салат з креветками і рисом гідний святкової подачі. Креветки можуть додаватися у закуску як у відвареному до готовності, так і обсмаженому вигляді. Молюски необхідно попередньо очистити від панцирів. Вибираючи авокадо, віддають перевагу плодам зі стиглою соковитою і в міру м'якою м'якоттю.
Інгредієнти:
рис – 70 г;
яйця – 3 шт.;
креветки очищені – 250 г;
кукурудза консервована – 200 г;
авокадо – 1 шт.;
сіль, перець, зелень, майонез.
Приготування
Відварюють рис, креветки і яйця, останні очищають, нарізають кубиками.
Чистять авокадо, позбавляють від кісточки, дрібно шинкують.
З'єднують підготовлені складові, додають кукурудзу консервовану, сіль, перець, майонез, перемішують.
Салат з рисом і грибами підійде для подачі до пісного столу або включення в вегетаріанське меню. Дикий рис можна замінити будь-яким длиннозернистым, а замість шиітаке використовувати доступні печериці. Асорті запашних сухих трав можна скласти на свій смак, додавши, наприклад базилік або орегано.
Інгредієнти:
дикий рис – 200 г;
гриби шиітаке – 10 шт.;
білі сухі гриби – 1 жменя;
часник – 2 зубки;
цибуля – 1 шт.;
петрушка – 1 пучок;
овочевий бульйон – 200 мл;
чебрець – 1 ч. ложка;
майоран – 1/4 ч. ложки;
олія оливкова – 1-2 ст. ложки;
сіль, перець, петрушка свіжа.
Приготування
Заливають сухі гриби гарячим бульйоном, залишають для набухання нарізають.
Обсмажують на олії цибулю з часником.
Закладають шиітаке, смажать 10 хвилин, додавши трави, сіль і перець.
Додають нарізані білі гриби разом з бульйоном, засипають рис, прогрівають при помішуванні кілька хвилин.
При подачі присмачують пісний салат з рисом свіжою зеленню петрушки.
Рисовий салат з участю морепродуктів може подаватися в холодному або теплому вигляді. Гармонійно доповнить палітру смаку закуски і підкреслить її гідності келих білого вина. Замість морського коктейлю допускається використовувати асорті із улюблених компонентів: мідій, креветок, гребінців, кальмарів.
Інгредієнти:
дикий рис – 05 склянки;
морський коктейль – 300 г;
яйця перепелині – 4 шт.;
цибуля червоний – 05 шт.;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
паприка і часник сушений – 1 ч. ложці;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Відварюють рис, змішують з цибулею, викладають на салатні листя на блюдо.
На маслі обсмажують морський коктейль, додавши паприку, часник і перець, викладають на рис, додавши половинки яєць.
Змішують лимонний сік, олію, сіль і перець, поливають заправкою салат за 15 хвилин до подачі.
Пісний салат з ананасом і рисом – вдала версія легкого, але разом з тим поживного і ефектного на вигляд страви, де контрастують, здавалося б, зовсім несумісні компоненти. Використовують консервовані ананаси, а гриби тільки свіжі, додатково їх обсмаживши з додаванням цибулі або за бажанням часнику.
Інгредієнти:
рис – 05 склянки;
ананаси – 200 г;
гриби – 300 г;
цибуля – 05 шт.;
зелень – 05 пучка;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
пісний майонез – 150 г;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Обсмажують з цибулею гриби, рис відварюють, нарізають ананаси і зелень.
Укладають складові шарами в салатник, присмачуючи кожен шар майонезом і приправляючи сіллю, перцем, зеленню.
Залишають на закуску кілька годин просочитися в холодильнику.
Простий салат з рисом і морською капустою – ідеальний простір для корисних кулінарних експериментів, які завжди закінчуються вдало і результативно. Склад часто доповнюють відвареною яйцем, курячим м'ясом, а у пісних версіях свіжими або солоними огірками, відвареною морквою, картоплею, іншими овочами.
Інгредієнти:
рис – 05 склянки;
капуста морська консервована – 200 г;
гриби – 300 г;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Відварюють і остуджують рис, після чого змішують з морською капустою.
Додають масло, сіль, перець, зелень, салат перемішують і відразу подають.
Салат з вареним рисом буде максимально поживним, якщо його доповнити відвареною або запеченим, а потім нарізаним м'ясом. Особливо калорійна закуска зі свининою, а більш дієтична – з відвареною курячим філе. Пікантності смаку додасть маринований огірок, а яблуко додасть приємні солодкуваті ноти.
Інгредієнти:
рис – 05 склянки;
м'ясо – 200 г;
мариновані огірки і яблуко – по 100 г;
цибуля – 05 шт.;
зелень – 1 пучок;
сметана або майонез – 100 г;
сіль, перець, цукор.
Приготування
Відварюють і остуджують рис.
Нарізають кубиками огірок, яблуко, цибулю і відварене або запечене м'ясо.
Заправляють салат сметаною або майонезом, додавши за смаком сіль, перець, цукор, перемішують і подають зі свіжою зеленню.
Який салат можна приготувати з рисом?
Зібравшись готувати страву, важливо не тільки вибрати підходящий рецепт і придбати всі необхідні продукти, але і знати, як варити рис для салату або готувати для нього заправку.
Салат «Мімоза» з рисом
Традиційно салат з рисом і рибними консервами «Мімоза» готується з відвареною картоплею, який перетирають на тертці. В даному випадку овоч замінить розсипчаста рисова каша. Більш делікатним смак закуски буде, якщо замість ріпчастої цибулі взяти зелений, а більш насиченим при використанні обсмаженої моркви замість вареної.
Інгредієнти:
Приготування
Класичний крабовий салат з рисом – рецепт
Класичний крабовий салат з рисом і кукурудзою – завсідник святкового застілля. Закуска готується швидко, радуючи завжди відмінним результатом, який легко різноманітити, доповнивши склад іншими компонентами. Більш пікантним і гострий смак буде з ріпчастою чи зеленою цибулею, а додаткову соковитість придбає завдяки додаванню м'якоті свіжих томатів.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з рисом і печінкою тріски – рецепт
Салати з рисом, рецепти яких передбачають використання всіляких консервів, особливо затребувані завдяки простоті виконання і відмінного смаку. Вишуканим доповненням до рисової каші стане печінка тріски. Мариновані огірки можна замінити солоними або свіжими, а кріп петрушкою або кінзою.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з консервованим тунцем і рисом
Ще одна версія закуски з консервами – салат з тунцем і рисом. Освіжить смак страви доданий до складу свіжий огірок, а твердий сир, нарізаний кубиками або перетертий на тертці, додасть поживності і додаткові вершкові ноти. Доповнити салат можна консервованим зеленим горошком або квасолею.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з кальмарами і рисом
Салат з кальмарами і рисом і яйцем є більш корисною інтерпретацією прославленої крабовою закуски. Тушки кальмарів перед використанням обчищають, відварюють в киплячій воді не більше хвилини, після чого занурюють у холодну воду і дають стекти. Форма нарізки морепродукта не принципова: це можуть бути кубики, соломка або кільця.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з креветками і рисом – рецепт
Вишуканий салат з креветками і рисом гідний святкової подачі. Креветки можуть додаватися у закуску як у відвареному до готовності, так і обсмаженому вигляді. Молюски необхідно попередньо очистити від панцирів. Вибираючи авокадо, віддають перевагу плодам зі стиглою соковитою і в міру м'якою м'якоттю.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний салат з рисом і грибами
Салат з рисом і грибами підійде для подачі до пісного столу або включення в вегетаріанське меню. Дикий рис можна замінити будь-яким длиннозернистым, а замість шиітаке використовувати доступні печериці. Асорті запашних сухих трав можна скласти на свій смак, додавши, наприклад базилік або орегано.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з морепродуктами і рисом
Рисовий салат з участю морепродуктів може подаватися в холодному або теплому вигляді. Гармонійно доповнить палітру смаку закуски і підкреслить її гідності келих білого вина. Замість морського коктейлю допускається використовувати асорті із улюблених компонентів: мідій, креветок, гребінців, кальмарів.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з ананасами і рисом
Пісний салат з ананасом і рисом – вдала версія легкого, але разом з тим поживного і ефектного на вигляд страви, де контрастують, здавалося б, зовсім несумісні компоненти. Використовують консервовані ананаси, а гриби тільки свіжі, додатково їх обсмаживши з додаванням цибулі або за бажанням часнику.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з рисом і морською капустою
Простий салат з рисом і морською капустою – ідеальний простір для корисних кулінарних експериментів, які завжди закінчуються вдало і результативно. Склад часто доповнюють відвареною яйцем, курячим м'ясом, а у пісних версіях свіжими або солоними огірками, відвареною морквою, картоплею, іншими овочами.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з рисом і м'ясом
Салат з вареним рисом буде максимально поживним, якщо його доповнити відвареною або запеченим, а потім нарізаним м'ясом. Особливо калорійна закуска зі свининою, а більш дієтична – з відвареною курячим філе. Пікантності смаку додасть маринований огірок, а яблуко додасть приємні солодкуваті ноти.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски
Салат з кіноа – легка і одночасно неймовірно поживна закуска, смакові характеристики якої легко урізноманітнити, підбираючи базового продукту доречне

Салат з рисом, крабовими паличками і кукурудзою
Якщо раніше ви готували крабовий салат без додавання свіжих огірків і відвареного рису, то вам слід неодмінно випробувати цю просту і цікаву

Салат з тунцем і рисом
Салат з тунцем і рисом - це чудова, смачна та ситна закуска. А головне її приготувати не складе особливої праці. Читаємо наші прості, але в теж час

Салат з рисом і горбушею
Салати - чудова закуска на будь-якому столі. І сьогодні мова піде про ситних і економних салатах з рисом і горбушею. У приготуванні цієї страви немає

Салат з рисом і яйцем
Страви з рисом і яйцями виходять дуже ситними і поживними. І сьогодні ми пропонуємо кілька дивовижних рецептів салатів з цими інгредієнтами. Така

Салат з рисом і ананасами
Салати з рисом досить ситні і смачні. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних і незвичайних варіантів створення закуски з рисом і ананасами.