» » Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками
Салат з рисом – самодостатня ситна та поживна закуска, яку можна приготувати на друге в будні або включити у святкове меню. В якості супроводу до відвареної корисної крупі використовують м'ясо, рибу, морепродукти, гриби або овочі.

Який салат можна приготувати з рисом?


Зібравшись готувати страву, важливо не тільки вибрати підходящий рецепт і придбати всі необхідні продукти, але і знати, як варити рис для салату або готувати для нього заправку.

  • Щоб отримати розсипчасту рисову кашу для додавання в салат необхідно зупинити свій вибір на крупі довгозернистого сорту або застосувати пропарений.

  • Бюджетні сорти рису переважно відварити у великому обсязі води до готовності, а потім промити. Якісний продукт варять на тихому вогні під кришкою, доповнивши одну його частину двома порціями води.

  • Особливо гармонійно поєднується рисова основа з м'ясом риби, консервами, крабовими паличками, креветками або кальмарами. Не менш смачною закуска буде з відвареною, обсмаженої або запеченої курятиною, індичкою, іншим м'ясом.

  • Незмінним супроводом пісної версії страви будуть гриби.

  • В якості заправки для закуски використовують майонез, соус на основі сметани або мікс з рослинної олії, оцту або лимонного соку з приправами.


  • Салат «Мімоза» з рисом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Традиційно салат з рисом і рибними консервами «Мімоза» готується з відвареною картоплею, який перетирають на тертці. В даному випадку овоч замінить розсипчаста рисова каша. Більш делікатним смак закуски буде, якщо замість ріпчастої цибулі взяти зелений, а більш насиченим при використанні обсмаженої моркви замість вареної.
    Інгредієнти:

  • рис – 100 г;

  • яйця – 5 шт.;

  • консерви рибні – 1 банка;

  • сир твердий – 200 г;

  • морква – 2-3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • майонез – 300 г;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Протирають на тертці відварену моркву, окремо варені білки і жовтки.

  • Шаткуємо кубиками цибулю, розминають виделкою консерви, відварюють і остуджують рис.

  • Укладають шарами, промазуючи кожен майонезом, рис, рибу, цибулю, сир, білок і моркву.

  • Завершують оформляти салат з рисом, розподіливши зверху шар жовтка.


  • Класичний крабовий салат з рисом – рецепт


    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Класичний крабовий салат з рисом і кукурудзою – завсідник святкового застілля. Закуска готується швидко, радуючи завжди відмінним результатом, який легко різноманітити, доповнивши склад іншими компонентами. Більш пікантним і гострий смак буде з ріпчастою чи зеленою цибулею, а додаткову соковитість придбає завдяки додаванню м'якоті свіжих томатів.
    Інгредієнти:

  • рис – 50 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • крабові палички – 200 г;

  • огірок свіжий – 2 шт.;

  • кукурудза консервована – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • майонез – 150 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують рис.

  • Додають нарізані кубиками відварені яйця, огірки, крабові палички і кукурудзу.

  • Заправляють салат крабовий з рисом майонезом, солять, перчать, перемішують.


  • Салат з рисом і печінкою тріски – рецепт

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Салати з рисом, рецепти яких передбачають використання всіляких консервів, особливо затребувані завдяки простоті виконання і відмінного смаку. Вишуканим доповненням до рисової каші стане печінка тріски. Мариновані огірки можна замінити солоними або свіжими, а кріп петрушкою або кінзою.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 /3 склянки;

  • яйця – 4 шт.;

  • печінка тріски – 1 банка;

  • огірки мариновані – 3 шт.;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • сіль, перець, майонез.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують рис.

  • Варені яйця нарізують кубиками, додають до рису.

  • Туди ж відправляють розім'яту виделкою печінка тріски, нарізані огірки, зелений лук.

  • Заправляють салат з печінки тріски з рисом майонезом, посоливши і поперчив.


  • Салат з консервованим тунцем і рисом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Ще одна версія закуски з консервами – салат з тунцем і рисом. Освіжить смак страви доданий до складу свіжий огірок, а твердий сир, нарізаний кубиками або перетертий на тертці, додасть поживності і додаткові вершкові ноти. Доповнити салат можна консервованим зеленим горошком або квасолею.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 /3 склянки;

  • яйця – 4 шт.;

  • консервований тунець – 1 банка;

  • огірки свіжі – 3 шт.;

  • твердий сир – 50 г;

  • зелень і зелений лук – за смаком;

  • сіль, перець, майонез.


  • Приготування

  • Розминають виделкою рибу.

  • Додають відварену і остиглий рис, нарізані огірки, сир, варені яйця і зелень.

  • Приправляють салат з тунцем і рисом майонезом, сіллю, перцем, перемішують.


  • Салат з кальмарами і рисом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Салат з кальмарами і рисом і яйцем є більш корисною інтерпретацією прославленої крабовою закуски. Тушки кальмарів перед використанням обчищають, відварюють в киплячій воді не більше хвилини, після чого занурюють у холодну воду і дають стекти. Форма нарізки морепродукта не принципова: це можуть бути кубики, соломка або кільця.
    Інгредієнти:

  • рис – 70 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • кальмари – 300 г;

  • кукурудза консервована – 200 г;

  • лимонний сік – 3 ст. ложки;

  • цибуля червоний – 1 шт.;

  • сіль, цукор, майонез.


  • Приготування



  • Нарізану цибулю маринують 15 хвилин в лимонному соку, додавши по дрібці солі і цукру.

  • Відварюють яйця, кальмари, нарізають, варять рис.

  • Змішують компоненти, додавши кукурудзу, сіль, майонез.

  • Цибуля відкидають на сито і вмішують в салат з рисом після стікання соку.


  • Салат з креветками і рисом – рецепт

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Вишуканий салат з креветками і рисом гідний святкової подачі. Креветки можуть додаватися у закуску як у відвареному до готовності, так і обсмаженому вигляді. Молюски необхідно попередньо очистити від панцирів. Вибираючи авокадо, віддають перевагу плодам зі стиглою соковитою і в міру м'якою м'якоттю.
    Інгредієнти:

  • рис – 70 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • креветки очищені – 250 г;

  • кукурудза консервована – 200 г;

  • авокадо – 1 шт.;

  • сіль, перець, зелень, майонез.


  • Приготування

  • Відварюють рис, креветки і яйця, останні очищають, нарізають кубиками.

  • Чистять авокадо, позбавляють від кісточки, дрібно шинкують.

  • З'єднують підготовлені складові, додають кукурудзу консервовану, сіль, перець, майонез, перемішують.


  • Пісний салат з рисом і грибами

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Салат з рисом і грибами підійде для подачі до пісного столу або включення в вегетаріанське меню. Дикий рис можна замінити будь-яким длиннозернистым, а замість шиітаке використовувати доступні печериці. Асорті запашних сухих трав можна скласти на свій смак, додавши, наприклад базилік або орегано.
    Інгредієнти:

  • дикий рис – 200 г;

  • гриби шиітаке – 10 шт.;

  • білі сухі гриби – 1 жменя;

  • часник – 2 зубки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • петрушка – 1 пучок;

  • овочевий бульйон – 200 мл;

  • чебрець – 1 ч. ложка;

  • майоран – 1/4 ч. ложки;

  • олія оливкова – 1-2 ст. ложки;

  • сіль, перець, петрушка свіжа.


  • Приготування

  • Заливають сухі гриби гарячим бульйоном, залишають для набухання нарізають.

  • Обсмажують на олії цибулю з часником.

  • Закладають шиітаке, смажать 10 хвилин, додавши трави, сіль і перець.

  • Додають нарізані білі гриби разом з бульйоном, засипають рис, прогрівають при помішуванні кілька хвилин.

  • При подачі присмачують пісний салат з рисом свіжою зеленню петрушки.


  • Салат з морепродуктами і рисом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Рисовий салат з участю морепродуктів може подаватися в холодному або теплому вигляді. Гармонійно доповнить палітру смаку закуски і підкреслить її гідності келих білого вина. Замість морського коктейлю допускається використовувати асорті із улюблених компонентів: мідій, креветок, гребінців, кальмарів.
    Інгредієнти:

  • дикий рис – 05 склянки;

  • морський коктейль – 300 г;

  • яйця перепелині – 4 шт.;

  • цибуля червоний – 05 шт.;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • паприка і часник сушений – 1 ч. ложці;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють рис, змішують з цибулею, викладають на салатні листя на блюдо.

  • На маслі обсмажують морський коктейль, додавши паприку, часник і перець, викладають на рис, додавши половинки яєць.

  • Змішують лимонний сік, олію, сіль і перець, поливають заправкою салат за 15 хвилин до подачі.


  • Салат з ананасами і рисом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Пісний салат з ананасом і рисом – вдала версія легкого, але разом з тим поживного і ефектного на вигляд страви, де контрастують, здавалося б, зовсім несумісні компоненти. Використовують консервовані ананаси, а гриби тільки свіжі, додатково їх обсмаживши з додаванням цибулі або за бажанням часнику.
    Інгредієнти:

  • рис – 05 склянки;

  • ананаси – 200 г;

  • гриби – 300 г;

  • цибуля – 05 шт.;

  • зелень – 05 пучка;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • пісний майонез – 150 г;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують з цибулею гриби, рис відварюють, нарізають ананаси і зелень.

  • Укладають складові шарами в салатник, присмачуючи кожен шар майонезом і приправляючи сіллю, перцем, зеленню.

  • Залишають на закуску кілька годин просочитися в холодильнику.


  • Салат з рисом і морською капустою

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Простий салат з рисом і морською капустою – ідеальний простір для корисних кулінарних експериментів, які завжди закінчуються вдало і результативно. Склад часто доповнюють відвареною яйцем, курячим м'ясом, а у пісних версіях свіжими або солоними огірками, відвареною морквою, картоплею, іншими овочами.
    Інгредієнти:

  • рис – 05 склянки;

  • капуста морська консервована – 200 г;

  • гриби – 300 г;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують рис, після чого змішують з морською капустою.

  • Додають масло, сіль, перець, зелень, салат перемішують і відразу подають.


  • Салат з рисом і м'ясом

    Салат з рисом і рибними консервами, крабовими паличками і кукурудзою, кальмарами і креветками

    Салат з вареним рисом буде максимально поживним, якщо його доповнити відвареною або запеченим, а потім нарізаним м'ясом. Особливо калорійна закуска зі свининою, а більш дієтична – з відвареною курячим філе. Пікантності смаку додасть маринований огірок, а яблуко додасть приємні солодкуваті ноти.
    Інгредієнти:

  • рис – 05 склянки;

  • м'ясо – 200 г;

  • мариновані огірки і яблуко – по 100 г;

  • цибуля – 05 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • сметана або майонез – 100 г;

  • сіль, перець, цукор.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують рис.

  • Нарізають кубиками огірок, яблуко, цибулю і відварене або запечене м'ясо.

  • Заправляють салат сметаною або майонезом, додавши за смаком сіль, перець, цукор, перемішують і подають зі свіжою зеленню.
  • Додав: admin | 31-03-2018, 16:51
    Переглядів: 227