» » Салат «Баклажани з яйцем і маринованою цибулею»

Салат «Баклажани з яйцем і маринованою цибулею»

Салат «Баклажани з яйцем і маринованою цибулею»
Смажені баклажани з додаванням яйця і цибулі - дуже смачний салат. Рецепти його приготування знайдете нижче.

Рецепт салату з баклажанів з яйцями і маринованою цибулею


Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • гірчиця;

  • відварені круто яйця – 2 шт.;

  • сметана 15% – 150 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 5 г;

  • оцет – 30 мл


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо соломкою, солимо, добре розмішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота. Цибулю шаткуємо півкільцями і маринуємо його. Для цього спочатку заливаємо його окропом, який хвилин через 5 зливаємо. Всипаємо цукор, сіль і 30 мл оцту. Знову заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 20. Яйця варимо круто. Баклажани промиваємо кілька разів, потім віджимаємо, кладемо на сковороду і на рослинному маслі обсмажуємо до готовності. Потім перекладаємо баклажани на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Відварені круто яйця чистимо, ріжемо пластинами. Змішуємо остиглі баклажани з яйцями і віджатим маринованою цибулею. Заправляємо салат сметаною з додаванням гірчиці.

    Рецепт салату з баклажанів, яєць, цибулі і майонезу


    Інгредієнти:

  • свіжі баклажани – 2 шт.;

  • яйця – 2-3 шт.;

  • окріп – 100 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 15 г;

  • цибуля велика – 1 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл;

  • салатний майонез – 50 р.


  • Приготування
    Баклажани миємо, разом з шкіркою нарізаємо їх соломкою. Притрушиваем сіллю, перемішуємо і хвилин на 10 відставляємо. Після цього промиваємо синенькі, щоб змити сіль, а залишки рідини віджимаємо. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому підготовлені баклажани до готовності. Цибулю шаткуємо півкільцями, засипаємо цукром і вливаємо оцет. Заливаємо окропом і даємо хвилин 10 промаринуватися. Яйця варимо круто, потім заливаємо холодною водою. Хвилин через 5 очищаємо і нарізаємо соломкою. Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо салат майонезом.

    Салат з баклажанів з вареним яйцем і цибулею


    Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;

  • яйця, зварені круто – 5 шт.;

  • велика цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне для смаження;

  • приправа грибна;

  • сметана;

  • вода – 100 мл;

  • цукор – 5 г;

  • соєвий соус – 35 мл


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками. Поміщаємо його в мисочку і заливаємо окропом. Тут же воду зливаємо, а цибулю заливаємо соєвим соусом з додаванням цукру, залишаємо хвилин на 20. Баклажани нарізаємо соломкою, смажимо їх на олії. Злегка охолоджені баклажани притрушиваем грибною приправою. Відварені яйця ріжемо кубиками. Змішуємо синенькі з яйцями, додаємо маринований цибулю і заправляємо салат сметаною або майонезом.
    Додав: admin | 30-10-2016, 17:40
    Переглядів: 1622