Смажені баклажани з додаванням яйця і цибулі - дуже смачний салат. Рецепти його приготування знайдете нижче.
Рецепт салату з баклажанів з яйцями і маринованою цибулею
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; баклажани середнього розміру – 2 шт.; гірчиця; відварені круто яйця – 2 шт.; сметана 15% – 150 мл; сіль – 5 р; цукор – 5 г; оцет – 30 мл Приготування Баклажани нарізаємо соломкою, солимо, добре розмішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота. Цибулю шаткуємо півкільцями і маринуємо його. Для цього спочатку заливаємо його окропом, який хвилин через 5 зливаємо. Всипаємо цукор, сіль і 30 мл оцту. Знову заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 20. Яйця варимо круто. Баклажани промиваємо кілька разів, потім віджимаємо, кладемо на сковороду і на рослинному маслі обсмажуємо до готовності. Потім перекладаємо баклажани на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Відварені круто яйця чистимо, ріжемо пластинами. Змішуємо остиглі баклажани з яйцями і віджатим маринованою цибулею. Заправляємо салат сметаною з додаванням гірчиці.
Рецепт салату з баклажанів, яєць, цибулі і майонезу
Інгредієнти: свіжі баклажани – 2 шт.; яйця – 2-3 шт.; окріп – 100 мл; сіль – 5 р; цукор – 15 г; цибуля велика – 1 шт.; рослинна рафінована олія – 40 мл; салатний майонез – 50 р. Приготування Баклажани миємо, разом з шкіркою нарізаємо їх соломкою. Притрушиваем сіллю, перемішуємо і хвилин на 10 відставляємо. Після цього промиваємо синенькі, щоб змити сіль, а залишки рідини віджимаємо. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому підготовлені баклажани до готовності. Цибулю шаткуємо півкільцями, засипаємо цукром і вливаємо оцет. Заливаємо окропом і даємо хвилин 10 промаринуватися. Яйця варимо круто, потім заливаємо холодною водою. Хвилин через 5 очищаємо і нарізаємо соломкою. Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо салат майонезом.
Салат з баклажанів з вареним яйцем і цибулею
Інгредієнти: баклажани – 1 кг; яйця, зварені круто – 5 шт.; велика цибулина – 1 шт.; масло рослинне для смаження; приправа грибна; сметана; вода – 100 мл; цукор – 5 г; соєвий соус – 35 мл Приготування Цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками. Поміщаємо його в мисочку і заливаємо окропом. Тут же воду зливаємо, а цибулю заливаємо соєвим соусом з додаванням цукру, залишаємо хвилин на 20. Баклажани нарізаємо соломкою, смажимо їх на олії. Злегка охолоджені баклажани притрушиваем грибною приправою. Відварені яйця ріжемо кубиками. Змішуємо синенькі з яйцями, додаємо маринований цибулю і заправляємо салат сметаною або майонезом.