» » Салат з баклажанів з яйцем і майонезом

Салат з баклажанів з яйцем і майонезом

Салат з баклажанів з яйцем і майонезом
Одним з варіантів універсальних холодних закусок може стати салат з баклажанів з яйцем і майонезом. Це просте поєднання продуктів легко доповнити широким асортиментом інгредієнтів за смаком.

Салат з баклажанів як гриби з яйцями, цибулею і майонезом


Баклажани дуже нагадують гриби по своїй текстурі, але не за смаком. Додати овочам нового смаку можна, якщо присмачити їх під час обжарювання розтертим бульйонним кубиком з грибним ароматом.
Інгредієнти:

  • баклажани – 490 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 35 г;

  • оцет – 15 мл;

  • бульйонний кубик зі смаком грибів;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Перед початком приготування переконайтеся в тому, що баклажани не гірчать. Наріжте плоди соломкою і обсмажте в рослинному маслі, приправивши шматочки половиною розтертого бульонного кубика. Поки баклажани смажаться, поставте яйця отвариться круто. Дрібно поріжте їх і з'єднайте з баклажанами. Цибулю обдайте окропом, залийте оцтом і залиште на 10 хвилин. Змішайте цибулю з яйцями і баклажанами, заправте салат майонезом і знімайте пробу.

    Салат з баклажанів, яєць, цибулі і майонезу


    Інгредієнти:

  • баклажан – 430 г;

  • сік лимона – 10 мл;

  • майонез – 75 г;

  • яйця – 7 шт.;

  • діжонська гірчиця – 10 г;

  • ріпчаста цибуля – 55 г;

  • жменю ядер граната;

  • жменю горіхів.


  • Приготування
    Збризніть нарізані кубиками баклажани лимонним соком, добре посоліть і обсмажте у великій кількості олії до м'якості. Залиште баклажанові шматочки на паперових рушниках, а самі відваріть яйця круто і дрібно порубаєте їх, а цибулю розділіть на тонкі півкільця і обшпарте.
    Змішайте всі підготовлені складові і заправте їх майонезом, після чого посипте горіхами і гранатовими ядрами.

    Рецепт салату з баклажанів, яйця, цибулі і майонезу


    Це блюдо можна подавати до столу в якості холодної закуски самостійно або подрібнити всі компоненти страви, і викладати отриману суміш на тости і тарталетки.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 730 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • пучок зеленої цибулі;

  • жменя зелені кропу;

  • зубок часнику;

  • майонез для заправки;

  • лимонний сік – за смаком.


  • Приготування
    Перед початком приготування баклажани наріжте дрібними кубиками, щедро посоліть і залиште на півгодини. Засолені овочі промийте, обсушіть і спасеруйте. Дрібно порубаєте зелень. Відваріть яйця і також подрібніть їх. Змішайте всі складові в салатник разом із зеленню і заправте простим соусом на основі суміші майонезу з лимонним соком і пюрированным часниковим зубком.

    Салат з баклажанів, яєць, сиру, часнику і майонезу


    Гостроту часникової заправки, яка використовується при приготуванні цього салату, згладить додавання м'якою моцарелли, відомої своїм вершковим смаком. Якщо ви бажаєте отримати більш гостру закуску, то віддавайте перевагу твердим сирам.
    Інгредієнти:

  • баклажан – 440 г;

  • томати черрі – 130 г;

  • сир моцарелла – 140 г;

  • часник – 3 зубки;

  • варені яйця – 4 шт.;

  • майонез – 65 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Баклажан наріжте і посоліть, залиште овоч віддати гіркоту на півгодини, а потім обполосніть шматочки і обсушіть їх. Шматочки баклажанів підрум'яньте на рослинному маслі до м'якості. Змішайте пюрированный часник з майонезом і зеленню кропу. Розділіть томати черрі на половинки або четвертинки, в залежності від вихідного розміру. Яйця дрібно порубаєте. З'єднайте всі підготовлені складові разом з тертим сиром і заправте часниковим майонезом.
    Перед подачею баклажановий салат охолоджують.
    Додав: admin | 26-10-2016, 09:02
    Переглядів: 1362