» » Салат з баклажанів з яйцем і цибулею

Салат з баклажанів з яйцем і цибулею

Салат з баклажанів з яйцем і цибулею
Салат – мабуть, найпоширеніше блюдо. Відомо, що його можна приготувати майже з нічого, що цим найпростішим частуванням можна нагодувати цілу армію, що вони бувають тисячі видів і мільйони підвидів. І все ж, чому б не пофантазувати ще трохи і не скласти незвичайний салатик на ходу.

Салат з баклажанів з яйцем і цибулею


Інгредієнти:

  • яйце велике – 3-4 шт.;

  • батон – 3-4 скибочки;

  • олія рослинна нерафінована (соняшникова) – 50 мл;

  • баклажани – 1-2 шт.;

  • цибуля (який знайдеться: салатний, ріпчаста, зелений) – за смаком;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Рецепт салату, в який ідуть баклажани з яйцями і цибулею, можна варіювати. Почнемо з самого простого. Відварюємо яйця, охолоджуємо і дрібно кришимо. Баклажани ріжемо кубиками, витримуємо півгодини в холодній воді, потім на великому вогні обсмажуємо в половині олії до золотистого відтінку. Батон ріжемо кубиками і підсушуємо в духовій шафі, злегка окропивши маслом. Цибулю чистимо, миємо і дрібно шаткуємо. Перемішуємо, солимо, відразу подаємо. У цей салат баклажани заважаємо з вареними яйцями і цибулею, а можна підсмажити збиті яйця і нарізати їх тонкими смужками – теж буде дуже смачно.
    Якщо в холодильнику є ще продукти
    Добре, коли вибір більш багатий, можна скласти салат з незвичайними смаковими відтінками.
    Інгредієнти:

  • маленький баклажан – 1 шт.;

  • яйце куряче невелика – 1-2 шт.;

  • цибулю білий довгастий – 1 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • консервована біла квасоля – 1/2 банки;

  • мариновані оливки – 10-12 шт.;

  • олія нерафінована з соняшнику – 3 ст. ложки;

  • солодкий перець («Паприка» або «Болгарський») – 1 шт.;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза) – 1 маленький пучок;

  • морська сіль – за смаком;

  • горіхи (волоські, лісові, арахіс) – 1 жменю ядер.


  • Приготування
    Особливо смачний салат, в якому поєднуються баклажани з яйцем і маринованою цибулею з горішками. Готуємо знову поетапно. Баклажан ріжемо кубиками, залишаємо у воді на чверть години, потім обсушуємо шматочки і вбиваємо в них пару яєць. Отриману суміш обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Цибулю чистимо, шаткуємо четвертинками кілець і заливаємо соком лимона. Щоб замаринувати, цибулі потрібно хвилин 10. За цей час відкриваємо квасоля і зливаємо рідину, ріжемо кубиками перець, шаткуємо зелень і нарізаємо кільцями оливки. А там і баклажани охолонуть. Змішуємо все в салатниці, солимо і відразу подаємо, посипавши рубаними горіхами.
    Про варіанти
    Якщо маринований лук ви не любите, готуємо салат, в якому поєднуються смажені баклажани з цибулею і яйцем. Просто баклажани обсмажуємо з цибулею, яйця варимо, а лимонним соком поливаємо салат.
    Ну, і звичайно, якщо треба приготувати дуже ситне блюдо, використовуємо цей же рецепт салату: баклажани, яйця, цибулю – і додаємо майонез . Щоб салат не вийшов занадто жирним, після обсмажування викладаємо баклажани на паперові серветки.
    Додав: admin | 30-10-2016, 17:40
    Переглядів: 498