Заправка для грецького салату в домашніх умовах
Смак грецького салату можна легко урізноманітнити заправкою, приготувавши її кожен раз з новим рецептом. Спеціально для вас пропонуємо добірку кращих варіацій доповнення до улюбленої страви.
Класична заправка для грецького салату на оливковій олії - рецепт
Інгредієнти:
олія оливкова холодного віджиму – 85 мл;
лимон – 135 г;
орегано – 1 щіпка;
чебрець – 1 щіпка.
Приготування
Щоб приготувати класичну заправку для смачного грецького салату необхідно мати в наявності як мінімум оливкову олію. Найкраще взяти продукт холодного віджиму, так заправка буде особливо колоритною. До оливковій олії віджимають сік лимона і хорошенечко збивають за допомогою віночка. З спецій і прянощів класичний рецепт допускає тільки використання орегано і чебрець. Додаємо їх в останній момент збивання, після чого залишаємо заправку на кілька хвилин настоятися. Сіль у такій заправці використовується вкрай рідко. По-перше, в грецькому салаті присутній ропні сир, який досить солоний і часто компенсує прісний смак овочів та заправки. А по-друге, якщо все ж солі недостатньо, то присмачити нею салатик краще безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вхідні в його склад овочі не встигли потонути в своїх соках, які починають інтенсивно відділятися після зіткнення з солоними кристалами.
Смачна заправка для грецького салату з бальзамічним оцтом - рецепт
Інгредієнти:
олія оливкова холодного віджиму – 85 мл;
оцет бальзамічний – 15 мл
Приготування
Варіант приготування заправки з бальзамічним оцтом виключає використання прянощів. Достатньо лише змішати його з оливковою олією, трохи збити віночком і можна тут же поливати отриманою сумішшю салат. Страву краще відразу ж подати до столу.
Як зробити найсмачніший заправку для грецького салату з медом та часником?
Інгредієнти:
олія оливкова холодного віджиму – 85 мл;
сік лимонний – 15 мл;
мед квітковий – 20 г;
гірчиця – 5 г;
зубки часникові невеликі – 2 шт.
Приготування
В даному випадку заправку для грецького салату ми доповнимо часником і медом. Для цього наливаємо в миску оливкову олію, додаємо лимонний сік і трохи збиваємо. Тепер вводимо в суміш квітковий мед. Він повинен бути неодмінно рідким. Видавлюємо через прес до інших компонентів очищені часникові зубчики і гарненько все ще раз перемішуємо і трохи збиваємо.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з соєвим соусом
Інгредієнти:
олія оливкова холодного віджиму – 70 мл;
сік лимонний – 35 мл;
мед квітковий – 30 г;
соус соєвий – 35 мл
Приготування
Спочатку для приготування такої заправки з'єднуємо в мисочці соус соєвий і рідкий квітковий мед і ретельно перемішуємо до розчинення останнього. Після цього віджимаємо в суміш необхідну кількість лимонного соку і ще раз перемішуємо. Тепер підливаємо невеликими порціями олія оливкова і гарненько збиваємо соус.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з базиліком
Інгредієнти:
олія оливкова холодного віджиму – 60 мл;
сік лимонний – 20 мл;
гірчиця солодка – 5 г;
часниковий зубчик – 1 шт.;
базилік і орегано (свіжий або сушений) – по щіпці;
мелений чорний перець – 1 щіпка.
Приготування
Якщо для заправки ви будете використовувати свіжі листочки базиліка і орегано, то їх необхідно сполоснути, обсушити і скласти в ємність блендера. Після цього слід додати масло, оливкову олію, лимонний сік, очищений часниковий зубчик, солодку гірчицю і додати дрібку меленого чорного перцю. Після подрібнення і змішування всіх компонентів заправка готова. При використанні сушених трав необхідно змішати в мисці всі рідкі інгредієнти, додати видавлений часниковий зубчик і сухі трави, все збити віночком і залишити хвилин на п'ятнадцять настоятися.
Класична заправка для грецького салату на оливковій олії - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати класичну заправку для смачного грецького салату необхідно мати в наявності як мінімум оливкову олію. Найкраще взяти продукт холодного віджиму, так заправка буде особливо колоритною. До оливковій олії віджимають сік лимона і хорошенечко збивають за допомогою віночка. З спецій і прянощів класичний рецепт допускає тільки використання орегано і чебрець. Додаємо їх в останній момент збивання, після чого залишаємо заправку на кілька хвилин настоятися. Сіль у такій заправці використовується вкрай рідко. По-перше, в грецькому салаті присутній ропні сир, який досить солоний і часто компенсує прісний смак овочів та заправки. А по-друге, якщо все ж солі недостатньо, то присмачити нею салатик краще безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вхідні в його склад овочі не встигли потонути в своїх соках, які починають інтенсивно відділятися після зіткнення з солоними кристалами.
Смачна заправка для грецького салату з бальзамічним оцтом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Варіант приготування заправки з бальзамічним оцтом виключає використання прянощів. Достатньо лише змішати його з оливковою олією, трохи збити віночком і можна тут же поливати отриманою сумішшю салат. Страву краще відразу ж подати до столу.
Як зробити найсмачніший заправку для грецького салату з медом та часником?
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку заправку для грецького салату ми доповнимо часником і медом. Для цього наливаємо в миску оливкову олію, додаємо лимонний сік і трохи збиваємо. Тепер вводимо в суміш квітковий мед. Він повинен бути неодмінно рідким. Видавлюємо через прес до інших компонентів очищені часникові зубчики і гарненько все ще раз перемішуємо і трохи збиваємо.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку для приготування такої заправки з'єднуємо в мисочці соус соєвий і рідкий квітковий мед і ретельно перемішуємо до розчинення останнього. Після цього віджимаємо в суміш необхідну кількість лимонного соку і ще раз перемішуємо. Тепер підливаємо невеликими порціями олія оливкова і гарненько збиваємо соус.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Якщо для заправки ви будете використовувати свіжі листочки базиліка і орегано, то їх необхідно сполоснути, обсушити і скласти в ємність блендера. Після цього слід додати масло, оливкову олію, лимонний сік, очищений часниковий зубчик, солодку гірчицю і додати дрібку меленого чорного перцю. Після подрібнення і змішування всіх компонентів заправка готова. При використанні сушених трав необхідно змішати в мисці всі рідкі інгредієнти, додати видавлений часниковий зубчик і сухі трави, все збити віночком і залишити хвилин на п'ятнадцять настоятися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка для цезаря
Склад салату «Цезар» - абсолютно прості інгредієнти, а ось основу його смаку становить все ж соус. З його допомогою можна перетворити навіть самий
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Часникова заправка
Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.