Смак грецького салату можна легко урізноманітнити заправкою, приготувавши її кожен раз з новим рецептом. Спеціально для вас пропонуємо добірку кращих варіацій доповнення до улюбленої страви.
Класична заправка для грецького салату на оливковій олії - рецепт
Інгредієнти: олія оливкова холодного віджиму – 85 мл; лимон – 135 г; орегано – 1 щіпка; чебрець – 1 щіпка. Приготування Щоб приготувати класичну заправку для смачного грецького салату необхідно мати в наявності як мінімум оливкову олію. Найкраще взяти продукт холодного віджиму, так заправка буде особливо колоритною. До оливковій олії віджимають сік лимона і хорошенечко збивають за допомогою віночка. З спецій і прянощів класичний рецепт допускає тільки використання орегано і чебрець. Додаємо їх в останній момент збивання, після чого залишаємо заправку на кілька хвилин настоятися. Сіль у такій заправці використовується вкрай рідко. По-перше, в грецькому салаті присутній ропні сир, який досить солоний і часто компенсує прісний смак овочів та заправки. А по-друге, якщо все ж солі недостатньо, то присмачити нею салатик краще безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вхідні в його склад овочі не встигли потонути в своїх соках, які починають інтенсивно відділятися після зіткнення з солоними кристалами.
Смачна заправка для грецького салату з бальзамічним оцтом - рецепт
Інгредієнти: олія оливкова холодного віджиму – 85 мл; оцет бальзамічний – 15 мл Приготування Варіант приготування заправки з бальзамічним оцтом виключає використання прянощів. Достатньо лише змішати його з оливковою олією, трохи збити віночком і можна тут же поливати отриманою сумішшю салат. Страву краще відразу ж подати до столу.
Як зробити найсмачніший заправку для грецького салату з медом та часником?
Інгредієнти: олія оливкова холодного віджиму – 85 мл; сік лимонний – 15 мл; мед квітковий – 20 г; гірчиця – 5 г; зубки часникові невеликі – 2 шт. Приготування В даному випадку заправку для грецького салату ми доповнимо часником і медом. Для цього наливаємо в миску оливкову олію, додаємо лимонний сік і трохи збиваємо. Тепер вводимо в суміш квітковий мед. Він повинен бути неодмінно рідким. Видавлюємо через прес до інших компонентів очищені часникові зубчики і гарненько все ще раз перемішуємо і трохи збиваємо.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з соєвим соусом
Інгредієнти: олія оливкова холодного віджиму – 70 мл; сік лимонний – 35 мл; мед квітковий – 30 г; соус соєвий – 35 мл Приготування Спочатку для приготування такої заправки з'єднуємо в мисочці соус соєвий і рідкий квітковий мед і ретельно перемішуємо до розчинення останнього. Після цього віджимаємо в суміш необхідну кількість лимонного соку і ще раз перемішуємо. Тепер підливаємо невеликими порціями олія оливкова і гарненько збиваємо соус.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах з базиліком
Інгредієнти: олія оливкова холодного віджиму – 60 мл; сік лимонний – 20 мл; гірчиця солодка – 5 г; часниковий зубчик – 1 шт.; базилік і орегано (свіжий або сушений) – по щіпці; мелений чорний перець – 1 щіпка. Приготування Якщо для заправки ви будете використовувати свіжі листочки базиліка і орегано, то їх необхідно сполоснути, обсушити і скласти в ємність блендера. Після цього слід додати масло, оливкову олію, лимонний сік, очищений часниковий зубчик, солодку гірчицю і додати дрібку меленого чорного перцю. Після подрібнення і змішування всіх компонентів заправка готова. При використанні сушених трав необхідно змішати в мисці всі рідкі інгредієнти, додати видавлений часниковий зубчик і сухі трави, все збити віночком і залишити хвилин на п'ятнадцять настоятися.