Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Мімоза» з сардиной рецепт

«Мімоза» з сардиной рецепт

10-08-2016, 20:31
713
«Мімоза» з сардиной рецепт
Знаменитий салат «Мімоза» - справжня окраса святкового столу, але і побалувати себе в будні теж можна. Він виглядає дуже оригінально і традиційно вважався весняної закускою, однак насправді ніяких обмежень немає: ласувати стравою можна в будь-який сезон. Рецепт «Мімози» з сардиной – це цікава варіація салату, яка зробить його більш калорійним і пряним. Тому він підійде в якості другого основного страви на обід або щільного сніданку.

Класичний рецепт «Мімози» з сардиной


Якщо ви вперше готуєте цю закуску, краще почати зі способу, яким користувалися всі господині. Він дуже простий і не вимагає якихось хитромудрих екзотичних інгредієнтів, так що зробити салат можна на швидку руку.
Інгредієнти:

  • сардина (консерви) – 245 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • майонез ;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • яйця – 4 шт.;

  • сіль;

  • морква – 2 шт.


  • Приготування
    Відварюємо разом картоплю і моркву. В окремій каструлі варимо яйця до стану круто. Поки зварені продукти остигають, чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Чистимо картоплю і моркву, після чого трьом їх, використовуючи дрібну тертку, але не змішуємо.
    У варених яйцях необхідно розділити білки з жовтками. Білки натираємо на тертці побільше, а жовтки на дрібній. Консервовану сардину відокремлюємо від соку і розминаємо виделкою.
    На дно салатниці або іншого посуду спочатку викладаємо сардину і цибулю, змащуємо все густим майонезом. Наступний шар – картопляний, його також рясно поливають майонезом. Потім йдуть шари з яєчного білка, моркви і яєчних жовтків, кожен з яких обов'язково поливають майонезом. Як ми бачимо, салат «Мімоза» з консервованої сардини зможе зробити навіть школяр. На нього піде не більше години.

    Рецепт салату «Мімоза» з сардиной і рисом


    Якщо у вас не вистачає коштів на дороге меню до святкового столу, це блюдо стане справжньою паличкою-виручалочкою. До того ж цей рецепт салату з сардиной в маслі «Мімоза» дозволить чудово вгамувати найстрашніший голод і припаде до душі любителям незвичайних кулінарних ідей.
    Інгредієнти:

  • сардина в маслі – 1 стандартна банку;

  • майонез;

  • яйця – 5-6 шт.;

  • твердий сир – 225 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2-3 шт.;

  • рис – 85 р.


  • Приготування
    Помийте морквину і занурте її в холодну воду приблизно на чверть години. Потім відваріть її протягом приблизно 30 хвилин. Відваріть яйця круто (на це піде близько 10 хвилин після закипання) і помістіть їх під холодну воду для охолодження.
    «Мімоза» з сардиной рецепт

    Промийте рис і відваріть у великій кількості води (краще в пропорції 1:4). Він буде готовий вже через 20-30 хвилин. Відкиньте рис на друшляк і промийте під проточною водою. Добре відіжміть воду.
    Почистіть, помийте і дрібно наріжте цибулю. Консерви сардини розімніть виделкою. Сир натріть на тертці і розділіть білки з жовтками. Потім подрібніть їх за допомогою дрібної терки, а моркву натріть на крупній тертці. На плоске блюдо послідовно викладають шарами, починаючи знизу: рис, сардину, змішану з цибулею, сир, білок, моркву і жовток. На кожен шар наносять сіточку майонезу. Також до складу рецепту салату «Мімоза» з сардиной, рисом і сиром можна включити зелень для прикраси.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Мімоза» з сардиной - рецепт
    Салат «Мімоза» з сардиной - рецепт
    Знаменитий салат «Мімоза» можна зробити на основі консервованої сардини. Пропонуємо відтворити його класичну рецептуру і опишемо альтернативні
    Як приготувати салат «Мімоза»?
    Як приготувати салат «Мімоза»?
    Хочете приготувати салат "Мімоза", але не можете знайти список його інгредієнтів? А може вам набридли постійні компоненти, і ви хочете
    Салат з консервованої сардини
    Салат з консервованої сардини
    Любите готувати швидкі страви, які за смаком не поступаються королівським страв? Придивіться до рецепту салату з сардинами. Ця страва готується в
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    «Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
    «Мімоза» - класичний рецепт
    «Мімоза» - класичний рецепт
    Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти