«Мімоза» з сардиной рецепт
Знаменитий салат «Мімоза» - справжня окраса святкового столу, але і побалувати себе в будні теж можна. Він виглядає дуже оригінально і традиційно вважався весняної закускою, однак насправді ніяких обмежень немає: ласувати стравою можна в будь-який сезон. Рецепт «Мімози» з сардиной – це цікава варіація салату, яка зробить його більш калорійним і пряним. Тому він підійде в якості другого основного страви на обід або щільного сніданку.
Якщо ви вперше готуєте цю закуску, краще почати зі способу, яким користувалися всі господині. Він дуже простий і не вимагає якихось хитромудрих екзотичних інгредієнтів, так що зробити салат можна на швидку руку.
Інгредієнти:
сардина (консерви) – 245 г;
картопля – 3 шт.;
майонез ;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
яйця – 4 шт.;
сіль;
морква – 2 шт.
Приготування
Відварюємо разом картоплю і моркву. В окремій каструлі варимо яйця до стану круто. Поки зварені продукти остигають, чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Чистимо картоплю і моркву, після чого трьом їх, використовуючи дрібну тертку, але не змішуємо.
У варених яйцях необхідно розділити білки з жовтками. Білки натираємо на тертці побільше, а жовтки на дрібній. Консервовану сардину відокремлюємо від соку і розминаємо виделкою.
На дно салатниці або іншого посуду спочатку викладаємо сардину і цибулю, змащуємо все густим майонезом. Наступний шар – картопляний, його також рясно поливають майонезом. Потім йдуть шари з яєчного білка, моркви і яєчних жовтків, кожен з яких обов'язково поливають майонезом. Як ми бачимо, салат «Мімоза» з консервованої сардини зможе зробити навіть школяр. На нього піде не більше години.
Якщо у вас не вистачає коштів на дороге меню до святкового столу, це блюдо стане справжньою паличкою-виручалочкою. До того ж цей рецепт салату з сардиной в маслі «Мімоза» дозволить чудово вгамувати найстрашніший голод і припаде до душі любителям незвичайних кулінарних ідей.
Інгредієнти:
сардина в маслі – 1 стандартна банку;
майонез;
яйця – 5-6 шт.;
твердий сир – 225 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
морква – 2-3 шт.;
рис – 85 р.
Приготування
Помийте морквину і занурте її в холодну воду приблизно на чверть години. Потім відваріть її протягом приблизно 30 хвилин. Відваріть яйця круто (на це піде близько 10 хвилин після закипання) і помістіть їх під холодну воду для охолодження.
Промийте рис і відваріть у великій кількості води (краще в пропорції 1:4). Він буде готовий вже через 20-30 хвилин. Відкиньте рис на друшляк і промийте під проточною водою. Добре відіжміть воду.
Почистіть, помийте і дрібно наріжте цибулю. Консерви сардини розімніть виделкою. Сир натріть на тертці і розділіть білки з жовтками. Потім подрібніть їх за допомогою дрібної терки, а моркву натріть на крупній тертці. На плоске блюдо послідовно викладають шарами, починаючи знизу: рис, сардину, змішану з цибулею, сир, білок, моркву і жовток. На кожен шар наносять сіточку майонезу. Також до складу рецепту салату «Мімоза» з сардиной, рисом і сиром можна включити зелень для прикраси.
Класичний рецепт «Мімози» з сардиной
Якщо ви вперше готуєте цю закуску, краще почати зі способу, яким користувалися всі господині. Він дуже простий і не вимагає якихось хитромудрих екзотичних інгредієнтів, так що зробити салат можна на швидку руку.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо разом картоплю і моркву. В окремій каструлі варимо яйця до стану круто. Поки зварені продукти остигають, чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Чистимо картоплю і моркву, після чого трьом їх, використовуючи дрібну тертку, але не змішуємо.
У варених яйцях необхідно розділити білки з жовтками. Білки натираємо на тертці побільше, а жовтки на дрібній. Консервовану сардину відокремлюємо від соку і розминаємо виделкою.
На дно салатниці або іншого посуду спочатку викладаємо сардину і цибулю, змащуємо все густим майонезом. Наступний шар – картопляний, його також рясно поливають майонезом. Потім йдуть шари з яєчного білка, моркви і яєчних жовтків, кожен з яких обов'язково поливають майонезом. Як ми бачимо, салат «Мімоза» з консервованої сардини зможе зробити навіть школяр. На нього піде не більше години.
Рецепт салату «Мімоза» з сардиной і рисом
Якщо у вас не вистачає коштів на дороге меню до святкового столу, це блюдо стане справжньою паличкою-виручалочкою. До того ж цей рецепт салату з сардиной в маслі «Мімоза» дозволить чудово вгамувати найстрашніший голод і припаде до душі любителям незвичайних кулінарних ідей.
Інгредієнти:
Приготування
Помийте морквину і занурте її в холодну воду приблизно на чверть години. Потім відваріть її протягом приблизно 30 хвилин. Відваріть яйця круто (на це піде близько 10 хвилин після закипання) і помістіть їх під холодну воду для охолодження.
Промийте рис і відваріть у великій кількості води (краще в пропорції 1:4). Він буде готовий вже через 20-30 хвилин. Відкиньте рис на друшляк і промийте під проточною водою. Добре відіжміть воду.
Почистіть, помийте і дрібно наріжте цибулю. Консерви сардини розімніть виделкою. Сир натріть на тертці і розділіть білки з жовтками. Потім подрібніть їх за допомогою дрібної терки, а моркву натріть на крупній тертці. На плоске блюдо послідовно викладають шарами, починаючи знизу: рис, сардину, змішану з цибулею, сир, білок, моркву і жовток. На кожен шар наносять сіточку майонезу. Також до складу рецепту салату «Мімоза» з сардиной, рисом і сиром можна включити зелень для прикраси.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Мімоза» з сардиной - рецепт
Знаменитий салат «Мімоза» можна зробити на основі консервованої сардини. Пропонуємо відтворити його класичну рецептуру і опишемо альтернативні
Як приготувати салат «Мімоза»?
Хочете приготувати салат "Мімоза", але не можете знайти список його інгредієнтів? А може вам набридли постійні компоненти, і ви хочете
Салат з консервованої сардини
Любите готувати швидкі страви, які за смаком не поступаються королівським страв? Придивіться до рецепту салату з сардинами. Ця страва готується в
Салат "Мімоза" з крабовими паличками
«Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
«Мімоза» - класичний рецепт
Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти