Знаменитий салат «Мімоза» - справжня окраса святкового столу, але і побалувати себе в будні теж можна. Він виглядає дуже оригінально і традиційно вважався весняної закускою, однак насправді ніяких обмежень немає: ласувати стравою можна в будь-який сезон. Рецепт «Мімози» з сардиной – це цікава варіація салату, яка зробить його більш калорійним і пряним. Тому він підійде в якості другого основного страви на обід або щільного сніданку.
Класичний рецепт «Мімози» з сардиной
Якщо ви вперше готуєте цю закуску, краще почати зі способу, яким користувалися всі господині. Він дуже простий і не вимагає якихось хитромудрих екзотичних інгредієнтів, так що зробити салат можна на швидку руку.
Інгредієнти: сардина (консерви) – 245 г; картопля – 3 шт.; майонез ; ріпчаста цибуля – 1 шт.; яйця – 4 шт.; сіль; морква – 2 шт. Приготування Відварюємо разом картоплю і моркву. В окремій каструлі варимо яйця до стану круто. Поки зварені продукти остигають, чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Чистимо картоплю і моркву, після чого трьом їх, використовуючи дрібну тертку, але не змішуємо.
У варених яйцях необхідно розділити білки з жовтками. Білки натираємо на тертці побільше, а жовтки на дрібній. Консервовану сардину відокремлюємо від соку і розминаємо виделкою.
На дно салатниці або іншого посуду спочатку викладаємо сардину і цибулю, змащуємо все густим майонезом. Наступний шар – картопляний, його також рясно поливають майонезом. Потім йдуть шари з яєчного білка, моркви і яєчних жовтків, кожен з яких обов'язково поливають майонезом. Як ми бачимо, салат «Мімоза» з консервованої сардини зможе зробити навіть школяр. На нього піде не більше години.
Рецепт салату «Мімоза» з сардиной і рисом
Якщо у вас не вистачає коштів на дороге меню до святкового столу, це блюдо стане справжньою паличкою-виручалочкою. До того ж цей рецепт салату з сардиной в маслі «Мімоза» дозволить чудово вгамувати найстрашніший голод і припаде до душі любителям незвичайних кулінарних ідей.
Інгредієнти: сардина в маслі – 1 стандартна банку; майонез; яйця – 5-6 шт.; твердий сир – 225 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 2-3 шт.; рис – 85 р. Приготування Помийте морквину і занурте її в холодну воду приблизно на чверть години. Потім відваріть її протягом приблизно 30 хвилин. Відваріть яйця круто (на це піде близько 10 хвилин після закипання) і помістіть їх під холодну воду для охолодження.
Промийте рис і відваріть у великій кількості води (краще в пропорції 1:4). Він буде готовий вже через 20-30 хвилин. Відкиньте рис на друшляк і промийте під проточною водою. Добре відіжміть воду.
Почистіть, помийте і дрібно наріжте цибулю. Консерви сардини розімніть виделкою. Сир натріть на тертці і розділіть білки з жовтками. Потім подрібніть їх за допомогою дрібної терки, а моркву натріть на крупній тертці. На плоске блюдо послідовно викладають шарами, починаючи знизу: рис, сардину, змішану з цибулею, сир, білок, моркву і жовток. На кожен шар наносять сіточку майонезу. Також до складу рецепту салату «Мімоза» з сардиной, рисом і сиром можна включити зелень для прикраси.