Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оселедець під шубою - рецепт

Оселедець під шубою - рецепт

10-08-2016, 20:28
834
Оселедець під шубою - рецепт
Для тих, хто призабув старий добрий рецепт або тільки починає свою кулінарну практику, ми розповімо, як правильно і смачно зробити оселедець під шубою. Можливо, навіть ті, хто готував таке блюдо не раз, почерпне для себе певні тонкощі, про які раніше й не підозрював і які допоможуть певною мірою удосконалити звичний варіант улюбленої закуски.

Як робити салат «Оселедець під шубою» - рецепт


Інгредієнти:

  • оселедець – 840 г;

  • буряк – 360 г;

  • морква – 360 г;

  • картопля – 460 м;

  • цибуля червоний або білий салатний – 90 г;

  • жовтки яєчні – 3 шт.;

  • майонез ;

  • кам'яна сіль.


  • Приготування
    Овочі для приготування салату нам знадобляться у відвареному або запеченому вигляді. Тому або відваримо вимиті картоплини, буряк і моркву окремо до готовності в каструлі у воді, або ж запечемо коренеплоди в духовці у фользі або в пакеті. По готовності і охолодження очищаємо овочі та перетираємо на крупній або середній тертці. Салатний цибулю необхідно нарізати якомога дрібніше кубиками, а жовтки розім'яти виделкою.
    Тепер беремося обробляти оселедець. Знімемо з тушки шкуру, потрошимо її, відрізаємо голову і хвіст, вичищаємо всередині черевце від чорної плівки, а потім відокремлюємо філе від кісток. Нарізаємо м'якоть риби кубиками і беремося за оформлення салату. Робити це ми будемо шарами, просочуючи кожен майонезом і подсаливая при необхідності (якщо оселедець слабосолона). Першим шаром викладаємо картоплю, потім оселедець і цибулю, після цього моркву і буряк. Завершуємо композицію перетертим жовтком і ставимо салатик просочуватися на полицю холодильника.
    Звичне оформлення салату можна дещо трансформувати, приготувавши оселедець під шубою в лаваші рулетом. Для цього крім перерахованих вище компонентів нам знадобиться вірменський тонкий великий лаваш. Його необхідно розділити на чотири частини. Кожну щедро промазуємо майонезом. На першу викладаємо буряк, на другу морква, на третю картопля з жовтками, а на четверту оселедець з цибулею. Укладаємо частини лаваша один на одного в тому ж порядку і звертаємо рулетом. Для того щоб шари зійшлися в завершенні правильно, кожен наступний шар трохи зрушуємо вниз. Тепер обертаємо закуску харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин для просочення.
    Перед подачею розрізаємо виріб на фрагменти, укладаємо ефектно на блюдо, прикрашаємо зеленню і зеленим луком і подаємо до столу.

    Лінива оселедець під шубою в яйці


    Інгредієнти:

  • оселедець – 380-420 г;

  • буряк столовий – 180 г;

  • морква – 180 г;

  • картопля – 240 г;

  • цибуля червоний або білий салатний – 45 г;

  • яйця добірні – 4 шт.;

  • майонез;

  • кам'яна сіль.


  • Приготування
    Незважаючи на лінивий варіант оформлення і, як наслідок, швидке приготування салату з даного рецептом, закуска вражаюче ефектно виглядає на столі і не менш смачна, ніж в оригінальному виконанні.
    Відварюємо круто добірні курячі яйця, очищаємо і ріжемо на дві рівних поздовжніх половинки. Жовтки витягаємо і розтираємо виделкою. Буряк, моркву і картоплини необхідно довести до готовності будь-яким доступним і зручним способом. Помиті коренеплоди, можна відварити в каструлі з водою або на пару в пароварці, а також запекти до готовності в духовці або мікрохвильовій печі. По готовності і охолодження очищаємо овочі
    Оселедець під шубою - рецепт
    від шкурок і перетираємо на тертці. Змішуємо овочеву стружку в миску, додаємо дрібно нарубану очищену салатну цибулину і жовтки, додаємо за бажанням зелень, заправляємо все майонезом, підсолюємо, перчимо й перемішуємо. Наповнюємо отриманої овочевий сумішшю половинки яєць з гіркою і надаємо акуратну округлу форму.
    Тепер очищаємо і потрошимо оселедець, відокремлюємо філе від кісток і нарізаємо його на невеликі поперечні скибочки. Укладаємо по одному на кожну половинку яйця з овочами, доповнюємо композицію гілочкою кропу, укладаємо закуску на блюдо і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати оселедець під шубою?
    Як приготувати оселедець під шубою?
    Класичною в наших краях закускою досить довго була оселедець під шубою. І це абсолютно виправдано, адже це чудове блюдо, яке приготувати нескладно з
    Оселедець під шубою з яблуком
    Оселедець під шубою з яблуком
    У багатьох будинках до будь-якого свята готують «Оселедець під шубою», можливо це стало навіть традицією в наших краях. Але, як і будь-яке блюдо, яке
    Оселедець під шубою з яйцем
    Оселедець під шубою з яйцем
    Оселедець під шубою - один з найпопулярніших страв на святковому столі, яке ніколи не набридає. Але іноді все-таки хочеться якось урізноманітнити і
    Оселедець під шубою з сиром
    Оселедець під шубою з сиром
    У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
    «Оселедець під шубою» - класичний рецепт
    «Оселедець під шубою» - класичний рецепт
    «Оселедець під шубою» мабуть самий популярний салат в нашій країні після «Олів'є». Без нього не обходиться жодне святкове застілля. З часом з'явилося