Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт
«Цезар» - це знаменитий салат північноамериканської кухні, який став популярним у всьому світі. Родзинкою страви є соус-заправка. Сам по собі цезар виходить досить легким і для того, щоб він став більш ситним можна додати смажену курятину.
Інгредієнти:
філе курки – 350 г;
батон – 250 г;
салат – 100 г;
пармезан – 75 г;
часник – 25 г;
оливкова олія — 45 мл;
Для соусу:
круто зварені яйця (жовток) – 3 шт.;
олія оливкова – 145 мл;
часник – 1 зубчик;
гірчиця пікантна – 35 г;
лимонний сік – 45 мл;
перець чорний (свіжозмелену);
сіль кам'яна.
Приготування
Видавлені через прес часточки часнику змішайте з оливковою олією і відставте в сторону на 7-10 хвилин. Підготуйте ароматні сухарики з батона - акуратно наріжте на кубики і обсмажте до рум'яних бочков, потім викласти на паперовий рушник.
Філе курки промийте і обсушіть паперовим рушником. Потім його наріжте кубиками і обсмажте, не забудьте приправити сіллю і перцем. Просочіть надлишки масла паперовим рушником.
Для заправки, жовтки розітріть виделкою, додаючи гірчицю. Потім додайте подрібнений часник, сік лимона, оливкова олія, перець і сіль. Все — соус-заправка готовий!
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Красиво розкладіть листя салату, а зверху викладайте курку, рум'яні сухарики і порізані кубиками помідори. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Інгредієнти:
салат ромен — 195 г;
пармезан — 55 г;
куряче філе — 190 г;
мед натуральний — 25 г;
лимонний фреш — 45 мл;
оливкова олія — 55 г;
яйце куряче (добірне) — 2 шт.;
гірчиця — 10 г;
батон — 190 г;
часник - 2 зубчики;
сіль;
перець чорний свіжозмелену.
Приготування
Промите куряче філе натріть перцем і сіллю.
Для маринаду, в окремій мисочці змішайте лимонний сік, мед і масло. Потім відправте на нього філе і залиште маринуватися 25 хвилин.
Куряче філе порізати не великими шматочками і викладайте на сковороду. Обсмажте до готовності.
Для приготування грінок потрібен батон (бажано вчорашній), порізаний маленькими кубиками. Обсмажте їх на олії з додаванням подрібненого часничку.
Для того щоб салатні листя були більш хрусткими їх необхідно покласти в ємність з прохолодною водою на 25 хвилин.
Для класичного соусу, призначеного саме для салату «Цезар» з куркою зваріть яйця некруто, очистіть і перемішайте до однорідної консистенції, додавши сік лимонний гостру гірчицю, оливкова олія.
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Викладіть листя салату ромен, а зверху розподіліть курку, сухарики. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Інгредієнти:
куряча грудка – 210 г;
помідор невеликий, твердий – 1 шт.;
листя салату;
пармезан - 65 г;
майонез;
гірчиця ;
сухарики – 55 г;
зубчики часнику – 1-2 шт.
Приготування
Курячу грудку відварити до готовності, зніміть шкірку і кісточки, порізати на дрібні шматочки. М'ясо можна також і обсмажити, це додасть страві особливого смаку, однак салат стане більш калорійним.
Помідори помийте, обсушити, наріжте великими кубиками, поперчіть, присоліть, змішайте з курятиною, заправте майонезом і пікантною гірчицею. Листя салату промийте, обсушіть і перекладіть в креманку. Розподіліть помідори, змішані з куркою і заправкою. Сир натріть і притрусіть ним страву. Посипте салат сухариками.
Класичний салат «Цезар» з куркою і помідорами – простий рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Видавлені через прес часточки часнику змішайте з оливковою олією і відставте в сторону на 7-10 хвилин. Підготуйте ароматні сухарики з батона - акуратно наріжте на кубики і обсмажте до рум'яних бочков, потім викласти на паперовий рушник.
Філе курки промийте і обсушіть паперовим рушником. Потім його наріжте кубиками і обсмажте, не забудьте приправити сіллю і перцем. Просочіть надлишки масла паперовим рушником.
Для заправки, жовтки розітріть виделкою, додаючи гірчицю. Потім додайте подрібнений часник, сік лимона, оливкова олія, перець і сіль. Все — соус-заправка готовий!
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Красиво розкладіть листя салату, а зверху викладайте курку, рум'яні сухарики і порізані кубиками помідори. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Класичний салат «Цезар» з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Промите куряче філе натріть перцем і сіллю.
Для маринаду, в окремій мисочці змішайте лимонний сік, мед і масло. Потім відправте на нього філе і залиште маринуватися 25 хвилин.
Куряче філе порізати не великими шматочками і викладайте на сковороду. Обсмажте до готовності.
Для приготування грінок потрібен батон (бажано вчорашній), порізаний маленькими кубиками. Обсмажте їх на олії з додаванням подрібненого часничку.
Для того щоб салатні листя були більш хрусткими їх необхідно покласти в ємність з прохолодною водою на 25 хвилин.
Для класичного соусу, призначеного саме для салату «Цезар» з куркою зваріть яйця некруто, очистіть і перемішайте до однорідної консистенції, додавши сік лимонний гостру гірчицю, оливкова олія.
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Викладіть листя салату ромен, а зверху розподіліть курку, сухарики. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Класичний салат «Цезар» з куркою і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку відварити до готовності, зніміть шкірку і кісточки, порізати на дрібні шматочки. М'ясо можна також і обсмажити, це додасть страві особливого смаку, однак салат стане більш калорійним.
Помідори помийте, обсушити, наріжте великими кубиками, поперчіть, присоліть, змішайте з курятиною, заправте майонезом і пікантною гірчицею. Листя салату промийте, обсушіть і перекладіть в креманку. Розподіліть помідори, змішані з куркою і заправкою. Сир натріть і притрусіть ним страву. Посипте салат сухариками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
Якщо вам складно обійтися в свято без закусок, то нехай це будуть неймовірні, дуже смачні салати, які стануть справжнім ефектною прикрасою застілля.
Як приготувати «Цезар» з куркою?
Спробували в гостях салат «Цезар» і вирішили приготувати його вдома? Відмінно, тоді наші рецепти виявляться якраз до речі! Ми розповімо вам декілька
Салат «Цезар» з пекінською капустою
Салат «Цезар» з пекінською капустою - смачне і легке страва, що приготувати досить просто. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш вишуканих
Салат «Цезар» з куркою і сухариками
Салат «Цезар» - популярне блюдо північноамериканської кухні. В даний час існує безліч рецептів його приготування. І сьогодні ми розповімо, як його
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,