«Цезар» - це знаменитий салат північноамериканської кухні, який став популярним у всьому світі. Родзинкою страви є соус-заправка. Сам по собі цезар виходить досить легким і для того, щоб він став більш ситним можна додати смажену курятину.
Класичний салат «Цезар» з куркою і помідорами – простий рецепт
Інгредієнти: філе курки – 350 г; батон – 250 г; салат – 100 г; пармезан – 75 г; часник – 25 г; оливкова олія — 45 мл; Для соусу:
круто зварені яйця (жовток) – 3 шт.; олія оливкова – 145 мл; часник – 1 зубчик; гірчиця пікантна – 35 г; лимонний сік – 45 мл; перець чорний (свіжозмелену); сіль кам'яна. Приготування Видавлені через прес часточки часнику змішайте з оливковою олією і відставте в сторону на 7-10 хвилин. Підготуйте ароматні сухарики з батона - акуратно наріжте на кубики і обсмажте до рум'яних бочков, потім викласти на паперовий рушник.
Філе курки промийте і обсушіть паперовим рушником. Потім його наріжте кубиками і обсмажте, не забудьте приправити сіллю і перцем. Просочіть надлишки масла паперовим рушником.
Для заправки, жовтки розітріть виделкою, додаючи гірчицю. Потім додайте подрібнений часник, сік лимона, оливкова олія, перець і сіль. Все — соус-заправка готовий!
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Красиво розкладіть листя салату, а зверху викладайте курку, рум'яні сухарики і порізані кубиками помідори. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Класичний салат «Цезар» з куркою
Інгредієнти: салат ромен — 195 г; пармезан — 55 г; куряче філе — 190 г; мед натуральний — 25 г; лимонний фреш — 45 мл; оливкова олія — 55 г; яйце куряче (добірне) — 2 шт.; гірчиця — 10 г; батон — 190 г; часник - 2 зубчики; сіль; перець чорний свіжозмелену. Приготування Промите куряче філе натріть перцем і сіллю.
Для маринаду, в окремій мисочці змішайте лимонний сік, мед і масло. Потім відправте на нього філе і залиште маринуватися 25 хвилин.
Куряче філе порізати не великими шматочками і викладайте на сковороду. Обсмажте до готовності.
Для приготування грінок потрібен батон (бажано вчорашній), порізаний маленькими кубиками. Обсмажте їх на олії з додаванням подрібненого часничку.
Для того щоб салатні листя були більш хрусткими їх необхідно покласти в ємність з прохолодною водою на 25 хвилин.
Для класичного соусу, призначеного саме для салату «Цезар» з куркою зваріть яйця некруто, очистіть і перемішайте до однорідної консистенції, додавши сік лимонний гостру гірчицю, оливкова олія.
Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Викладіть листя салату ромен, а зверху розподіліть курку, сухарики. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.
Класичний салат «Цезар» з куркою і майонезом
Інгредієнти: куряча грудка – 210 г; помідор невеликий, твердий – 1 шт.; листя салату; пармезан - 65 г; майонез; гірчиця ; сухарики – 55 г; зубчики часнику – 1-2 шт. Приготування Курячу грудку відварити до готовності, зніміть шкірку і кісточки, порізати на дрібні шматочки. М'ясо можна також і обсмажити, це додасть страві особливого смаку, однак салат стане більш калорійним.
Помідори помийте, обсушити, наріжте великими кубиками, поперчіть, присоліть, змішайте з курятиною, заправте майонезом і пікантною гірчицею. Листя салату промийте, обсушіть і перекладіть в креманку. Розподіліть помідори, змішані з куркою і заправкою. Сир натріть і притрусіть ним страву. Посипте салат сухариками.