Вернуться назад Распечатать

Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт

Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт
«Цезар» - це знаменитий салат північноамериканської кухні, який став популярним у всьому світі. Родзинкою страви є соус-заправка. Сам по собі цезар виходить досить легким і для того, щоб він став більш ситним можна додати смажену курятину.

Класичний салат «Цезар» з куркою і помідорами – простий рецепт


Інгредієнти:

  • філе курки – 350 г;

  • батон – 250 г;

  • салат – 100 г;

  • пармезан – 75 г;

  • часник – 25 г;

  • оливкова олія — 45 мл;


  • Для соусу:

  • круто зварені яйця (жовток) – 3 шт.;

  • олія оливкова – 145 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • гірчиця пікантна – 35 г;

  • лимонний сік – 45 мл;

  • перець чорний (свіжозмелену);

  • сіль кам'яна.


  • Приготування
    Видавлені через прес часточки часнику змішайте з оливковою олією і відставте в сторону на 7-10 хвилин. Підготуйте ароматні сухарики з батона - акуратно наріжте на кубики і обсмажте до рум'яних бочков, потім викласти на паперовий рушник.
    Філе курки промийте і обсушіть паперовим рушником. Потім його наріжте кубиками і обсмажте, не забудьте приправити сіллю і перцем. Просочіть надлишки масла паперовим рушником.
    Для заправки, жовтки розітріть виделкою, додаючи гірчицю. Потім додайте подрібнений часник, сік лимона, оливкова олія, перець і сіль. Все — соус-заправка готовий!
    Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Красиво розкладіть листя салату, а зверху викладайте курку, рум'яні сухарики і порізані кубиками помідори. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.

    Класичний салат «Цезар» з куркою


    Інгредієнти:

  • салат ромен — 195 г;

  • пармезан — 55 г;

  • куряче філе — 190 г;

  • мед натуральний — 25 г;

  • лимонний фреш — 45 мл;

  • оливкова олія — 55 г;

  • яйце куряче (добірне) — 2 шт.;

  • гірчиця — 10 г;

  • батон — 190 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль;

  • перець чорний свіжозмелену.


  • Приготування
    Промите куряче філе натріть перцем і сіллю.
    Для маринаду, в окремій мисочці змішайте лимонний сік, мед і масло. Потім відправте на нього філе і залиште маринуватися 25 хвилин.
    Куряче філе порізати не великими шматочками і викладайте на сковороду. Обсмажте до готовності.
    Для приготування грінок потрібен батон (бажано вчорашній), порізаний маленькими кубиками. Обсмажте їх на олії з додаванням подрібненого часничку.
    Для того щоб салатні листя були більш хрусткими їх необхідно покласти в ємність з прохолодною водою на 25 хвилин.
    Для класичного соусу, призначеного саме для салату «Цезар» з куркою зваріть яйця некруто, очистіть і перемішайте до однорідної консистенції, додавши сік лимонний гостру гірчицю, оливкова олія.
    Красиву сервірувальну тарілку натріть половинкою зубчики часнику. Викладіть листя салату ромен, а зверху розподіліть курку, сухарики. Полийте соусом і щедро посипте пармезаном.

    Класичний салат «Цезар» з куркою і майонезом


    Інгредієнти:

  • куряча грудка – 210 г;

  • помідор невеликий, твердий – 1 шт.;

  • листя салату;

  • пармезан - 65 г;

  • майонез;

  • гірчиця ;

  • сухарики – 55 г;

  • зубчики часнику – 1-2 шт.
  • Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт


    Приготування
    Курячу грудку відварити до готовності, зніміть шкірку і кісточки, порізати на дрібні шматочки. М'ясо можна також і обсмажити, це додасть страві особливого смаку, однак салат стане більш калорійним.
    Помідори помийте, обсушити, наріжте великими кубиками, поперчіть, присоліть, змішайте з курятиною, заправте майонезом і пікантною гірчицею. Листя салату промийте, обсушіть і перекладіть в креманку. Розподіліть помідори, змішані з куркою і заправкою. Сир натріть і притрусіть ним страву. Посипте салат сухариками.