Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?

Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?

30-01-2016, 16:29
295
Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
Журавлинний морс є прекрасною природною альтернативою багатьох лікарських препаратів, якими ми нещадно пичкаем наш організм при застуді. Цей напій містить левову частку вітамінів і необхідних елементів, а також володіє бактерицидними, антисептичними властивостями, що дозволяє його по праву вважати природним антибіотиком.
Чому саме морс, а не журавлинний сік ? По-перше, в шкірці і кісточках журавлини містяться безліч елементів, які вивільняються в напій при термічній обробці, і тільки. А по-друге, не всім корисний сік журавлини в чистому вигляді, так як велика кількість кислот, що входять до його складу, може спровокувати загострення деяких хронічних захворювань травної або сечовидільної системи, що виключається при вживанні журавлинного морсу.
Цей напій незамінний при простудних захворюваннях і буде просто паличкою-виручалочкою при вагітності, так як він не тільки допоможе впоратися з різного роду інфекціями без шкідливих лікарських препаратів, але і позбавить від набряків, завдяки своїм сечогінним властивостям.
Далі ми розповімо, як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини, щоб максимально зберегти всі властивості цієї чудової ягоди.

Як зварити журавлинний морс із замороженої журавлини?


Інгредієнти:

  • заморожені ягоди журавлини – 550 г;

  • очищена вода – 17-2 л;

  • цукровий пісок або мед – 125 г або по смаку.


  • Приготування
    Заморожені журавлинні ягідки промиваємо в холодній воді і даємо повністю розморозитися. Далі можна діяти декількома способами. Ідеальним варіантом буде подрібнення ягід в ємності блендера з невеликою кількістю кип'яченої води. Якщо ж у вас немає блендера, можна просто розім'яти журавлину чистими руками або товкачиком. Потім протираємо отриману масу через дрібне сито, відставляємо сік в бік, а макуха заливаємо водою, прогріваємо до кипіння, знімаємо з вогню і грунтовно закутуємо на п'ятнадцять хвилин для настоювання.
    Потім проціджуємо настій, змішуємо з соком, доводимо до смаку цукровим піском або медом і можемо вживати. При застуді морс бажано пити в теплому вигляді.

    Рецепт приготування журавлинного морсу із замороженої журавлини з м'ятою


    Інгредієнти:

  • заморожені ягоди журавлини – 550 г;

  • очищена вода – 2 л;
  • Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?

  • гілочки м'яти – 3-5 шт.;

  • цукровий пісок або мед – 5 ст. ложок або за смаком.


  • Приготування
    Відмиті і розморожені ягідки журавлини подрібнюємо будь-яким зручним способом і віджимаємо сік. Жорстку основу заливаємо киплячою водою, додаємо розтерті трохи руками або розім'яті товкачиком гілочки м'яти, прогріваємо суміш до кипіння, знімаємо з вогню, закутуємо і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти-тридцяти хвилин. Потім, як і в попередньому варіанті, проціджуємо, змішуємо з соком і доводимо до смаку медом або цукровим піском.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлинний напій
    Журавлинний напій
    Про користь журавлини відомо, напевно, кожному. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів неймовірно смачного напою саме з цієї ягоди, які доповнимо
    Журавлинний морс - рецепт
    Журавлинний морс - рецепт
    Серед безлічі рецептів корисних вітамінних напоїв, найпопулярнішим є журавлинний морс, і, звичайно, краще зварити його самостійно. Пропонуємо кілька
    Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
    Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
    Приготовлений правильно журавлинний морс здатний допомогти вам упоратися з різними недугами. Тому дуже важливо зварити його за всіма правилами, про
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і