Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт

Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт

30-01-2016, 16:29
307
Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
Корисні властивості журавлини повною мірою зберігаються у правильно приготованому з неї морсе. Сьогодні ми розглянемо, як приготувати такий напій із заморожених ягід.

Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини - рецепт


Інгредієнти:

  • заморожена журавлина – 250 г;

  • фільтрована вода – 1 л;

  • цукор – 100 г або по смаку.


  • Приготування
    Для приготування корисного і смачного журавлинного морсу із замороженої журавлини, промиваємо ягоди холодною водою і залишаємо до повного розморожування. Потім поміщаємо їх у емальований, скляний або іншу не окисляющуюся ємність і розминаємо товкачиком. Можна заощадити час і перемолоти ягідки в блендері. Потім поміщаємо журавлинну масу в марлевий відріз, складений вчетверо і віджимаємо сік. Жорстку основу заливаємо водою, ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння і даємо настоятися під кришкою п'ятнадцять хвилин. Потім проціджуємо масу через марлю, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його повного розчинення. Далі вливаємо раніше отриманий сік, перемішуємо і можемо подавати.

    Як зварити журавлинний морс із замороженої журавлини з лимоном - рецепт


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 500 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • очищена вода – 17-2 л;

  • цукор – 200 г або по смаку.


  • Приготування
    Заморожені ягоди журавлини промиваємо, даємо відтанути, і подрібнюємо будь-яким доступним способом, зручніше за все перемолоти їх у ємності стаціонарного блендера. Перекладаємо журавлинну м'якоть в емальовану ємність, додаємо сік і цедру одного лимона, додаємо цукровий пісок і заливаємо все окропом. Прикриваємо посуд кришкою і залишаємо суміш до повного охолодження при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять годин. Після закінчення часу проціджуємо морс від твердих домішок, скориставшись марлею, складеною втричі-вчетверо і можемо подавати.

    Журавлинний морс із заморожених ягід з шипшиною - рецепт


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 500 г;

  • шипшину – 150 г;

  • очищена вода – 17-2 л;

  • цукор або мед – по смаку.
  • Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт


    Приготування
    Першим ділом заваримо шипшина . Для цього промиваємо плоди, укладаємо в термос, заливаємо окропом і залишаємо на дванадцять годин. Після закінчення часу настій проціджуємо, тверду масу викидаємо.
    Тепер підготуємо заморожені ягоди, як і в попередніх рецептах. Промиваємо журавлину, чекаємо, поки розмерзнеться, подрібнюємо і віджимаємо сік. Потім вичавки з водою прогріваємо до кипіння, наполягаємо п'ятнадцять хвилин і проціджують. З'єднуємо отриману рідину з соком, настоєм шипшини і додаємо за смаком цукровий пісок або мед.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлинний напій
    Журавлинний напій
    Про користь журавлини відомо, напевно, кожному. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів неймовірно смачного напою саме з цієї ягоди, які доповнимо
    Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
    Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
    Більшість господинь намагаються заготовити журавлину самими різними способами, наприклад, заморозити ягоди, щоб пізніше з них готувати всілякі
    Журавлинний морс - рецепт
    Журавлинний морс - рецепт
    Серед безлічі рецептів корисних вітамінних напоїв, найпопулярнішим є журавлинний морс, і, звичайно, краще зварити його самостійно. Пропонуємо кілька
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і