Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлинний морс - рецепт

Журавлинний морс - рецепт

30-01-2016, 16:29
276
Журавлинний морс - рецепт
Журавлинний морс є загальнозміцнюючим і цілющим напоєм, який допомагає впоратися з недугами, а також наповнює організм необхідними вітамінами та елементами. У теплому вигляді його п'ють при простуді, а в холодному - вживають в спеку.
Протизапальні властивості цього напою дозволяють не тільки боротися з вірусами, але також сприяють поліпшенню стану при нефритах, циститах та інших захворювань сечостатевої сфери. Однак його слід з обережністю вживати людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Простий рецепт приготування журавлинного морсу із замороженої журавлини


Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 350 г;

  • очищена вода – 15 л;

  • цукровий пісок або рідкий мед – 100 г або по смаку.


  • Приготування
    Заморожену журавлину споліскують холодною водою і даємо повністю відтанути. Далі подрібнюємо ягідки в ємності блендера або ж розминаємо за допомогою дерев'яної ложки або товкачика. Додаємо в ягідне пюре приблизно сто мілілітрів кип'яченої води і віджимаємо за допомогою марлевого відрізу сік. Вичавки складаємо в емальовану ємність, додаємо воду і цукровий пісок, проварюємо протягом п'яти хвилин, а потім закутуємо на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим. Коли відвар настоїться, змішуємо його з соком і можемо подавати. Якщо ви використовуєте замість цукру мед, то додайте його разом з відваром до соку перед подачею.
    Такий морс хороший як в теплом, так і в холодному вигляді. Цінність його полягає в тому, що сік не піддається тепловій обробці, зберігаючи тим самим максимум вітамінів і корисних властивостей.

    Рецепт журавлино-брусничного морсу


    Інгредієнти:

  • ягоди журавлини – 300 г;

  • ягоди брусниці – 100 г;

  • очищена вода – 2 л;

  • рідкий мед – 75 р.


  • Приготування
    Ягоди журавлини і брусниці гарненько промиваємо, подрібнюємо будь-яким зручним способом до отримання ягідного пюре, покласти в емальовану або скляну тару, заливаємо прогрітій до кипіння водичкою, закутуємо грунтовно і даємо настоятися протягом двох годин. Після закінчення часу проціджуємо морс через два шари марлі, злегка віджимаємо, додаємо мед і перемішуємо.

    Рецепт приготування журавлинного морсу із заморожених ягід і м'яти


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 450 г;

  • очищена вода – 2 л;

  • свіжа м'ята – 3-5 гілочок;

  • цукровий пісок – 125 г або по смаку.


  • Приготування
    Ягоди журавлини моєму і залишаємо на деякий час, щоб вони повністю розморозилися. Потім розбиваємо ягідну масу блендером або розминаємо за допомогою товкачика або ложки, змішуємо зі склянкою кип'яченої води і віджимаємо сік. М'ятні гілочки промиваємо, обсушуємо, розтираємо трохи в ступці, змішати з вичавками, заливаємо крутим окропом, додаємо цукровий пісок, знову даємо закипіти на середньому вогні, помішуючи, а потім знімаємо з вогню і закутуємо на тридцять хвилин. Настоявшийся відвар проціджуємо через кілька шарів марлі, додаємо сік, перемішуємо і можемо подавати.
    При бажанні можна цукровий пісок замінити медом, тільки додавати його слід разом з соком перед подачею.

    Простий рецепт приготування журавлинного морсу зі смородиною


    Інгредієнти:

  • журавлина – 250 г;

  • смородина – 250 г;
  • Журавлинний морс - рецепт

  • очищена вода – 2 л;

  • цукровий пісок – 125 г або по смаку.


  • Приготування
    Журавлинний морс зі смородиною готується традиційним способом. Промиті ягоди журавлини і смородини (можна взяти суміш червоної, білої і чорної смородини) подрібнюємо до стану пюре, додаємо склянку кип'яченої води і віджимаємо сік. Потім проварюємо вичавки з цукровим піском і водою протягом п'яти хвилин, даємо настоятися хвилин десять, віджимаємо і змішуємо з отриманим раніше соком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
    Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
    Більшість господинь намагаються заготовити журавлину самими різними способами, наприклад, заморозити ягоди, щоб пізніше з них готувати всілякі
    Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
    Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
    Приготовлений правильно журавлинний морс здатний допомогти вам упоратися з різними недугами. Тому дуже важливо зварити його за всіма правилами, про
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Морс із замороженої журавлини - рецепт
    Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і