Корисні властивості журавлини повною мірою зберігаються у правильно приготованому з неї морсе. Сьогодні ми розглянемо, як приготувати такий напій із заморожених ягід.
Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини - рецепт
Інгредієнти: заморожена журавлина – 250 г; фільтрована вода – 1 л; цукор – 100 г або по смаку. Приготування Для приготування корисного і смачного журавлинного морсу із замороженої журавлини, промиваємо ягоди холодною водою і залишаємо до повного розморожування. Потім поміщаємо їх у емальований, скляний або іншу не окисляющуюся ємність і розминаємо товкачиком. Можна заощадити час і перемолоти ягідки в блендері. Потім поміщаємо журавлинну масу в марлевий відріз, складений вчетверо і віджимаємо сік. Жорстку основу заливаємо водою, ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння і даємо настоятися під кришкою п'ятнадцять хвилин. Потім проціджуємо масу через марлю, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його повного розчинення. Далі вливаємо раніше отриманий сік, перемішуємо і можемо подавати.
Як зварити журавлинний морс із замороженої журавлини з лимоном - рецепт
Інгредієнти: журавлина заморожена – 500 г; лимон – 1 шт.; очищена вода – 17-2 л; цукор – 200 г або по смаку. Приготування Заморожені ягоди журавлини промиваємо, даємо відтанути, і подрібнюємо будь-яким доступним способом, зручніше за все перемолоти їх у ємності стаціонарного блендера. Перекладаємо журавлинну м'якоть в емальовану ємність, додаємо сік і цедру одного лимона, додаємо цукровий пісок і заливаємо все окропом. Прикриваємо посуд кришкою і залишаємо суміш до повного охолодження при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять годин. Після закінчення часу проціджуємо морс від твердих домішок, скориставшись марлею, складеною втричі-вчетверо і можемо подавати.
Журавлинний морс із заморожених ягід з шипшиною - рецепт
Інгредієнти: журавлина заморожена – 500 г; шипшину – 150 г; очищена вода – 17-2 л; цукор або мед – по смаку. Приготування Першим ділом заваримо шипшина . Для цього промиваємо плоди, укладаємо в термос, заливаємо окропом і залишаємо на дванадцять годин. Після закінчення часу настій проціджуємо, тверду масу викидаємо.
Тепер підготуємо заморожені ягоди, як і в попередніх рецептах. Промиваємо журавлину, чекаємо, поки розмерзнеться, подрібнюємо і віджимаємо сік. Потім вичавки з водою прогріваємо до кипіння, наполягаємо п'ятнадцять хвилин і проціджують. З'єднуємо отриману рідину з соком, настоєм шипшини і додаємо за смаком цукровий пісок або мед.