» » Яблучний чай з апельсином і корицею

Яблучний чай з апельсином і корицею

Яблучний чай з апельсином і корицею
Як би нам не хотілося заперечувати це, але літо позаду, а зовсім скоро нас чекають затяжні холоду, несуть з собою не тільки мізерні способи проведення дозвілля, але і хвилі простудних захворювань. Боротися і уберігати себе від останніх можна за допомогою простих аптечних засобів або вдома, озброївшись народними рецептами, одному з яких ми і вирішили присвятити цей матеріал.
Користь яблучного чаю з корицею і апельсином очевидна: крім того, що напій дивно зігріває і бадьорить, він підвищує імунітет, сприяє поліпшенню роботи кишечника і виведенню зайвої води з організму, попереджаючи набряклість. Готувати такий чай можна як із зелених, так і з чорних листя, а любителі каркаде можуть використовувати пурпурові пелюстки в якості основи.

Яблучний чай з апельсином і корицею – рецепт


Почнемо зі стандартної рецептури, яка передбачає заварювання чаю на яблучно-апельсиновий відварі з паличками кориці.
Інгредієнти:

  • вода - 480 мл;

  • яблуко (середнього розміру) - 1 шт.;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • чай - 2 ч. ложки;

  • апельсинова цедра - 2 смужки;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Залийте воду в будь-яку емальовану ємність і поставте на вогонь. Дочекайтеся закипання рідини, а потім покладіть в неї скибочки яблук (без серцевини з насінням), цедру і палички кориці. Дочекайтеся повторного закипання, накрийте каструлю кришкою і зніміть з вогню. Дайте ємності постояти в теплі близько 5-7 хвилин, щоб яблука, цедра і кориця віддали максимум свого аромату і смаку. В насичений, пряний розчин всипте чайне листя, і знову накрийте ємність, тепер залишаючи чай заваритися. Процідіть напій, доповніть медом і насолоджуйтеся.

    Чай з яблуком, апельсином і корицею


    Для тих, хто не проти зігрітися не тільки чаєм, але і невеликою порцією алкоголю, рекомендуємо випробувати такий рецепт. Висока якість спиртного в ньому обов'язково інакше різкий смак алкоголю переб'є собою всю пряну композицію.
    Інгредієнти:

  • пакетик зеленого чаю - 1 шт.;

  • бурбон - 45 мл;

  • яблучний сидр - 30 мл;

  • половинка апельсина;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Поставте склянку води на вогонь, доведіть його до кипіння, зніміть з жару і залийте рідиною чайні пакетик і паличку кориці. Залиште чай заваритися, а корицю – віддати весь свій аромат, буквально на пару хвилин. По закінченні часу процідіть чай, доповніть його соком половинки апельсина, сидром та бурбоном. Пробуйте напій не зволікаючи, доповнивши часточкою цитруса для краси.

    Яблучний чай на соку з апельсином і корицею – рецепт


    Інгредієнти:

  • яблучний сік - 480 мл;

  • вода - 470 мл;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • чорний чай - 2 ч. ложки;

  • цедра апельсина - 3 смужки;

  • зірочка анісу;

  • гвоздика - 2 бутона.


  • Приготування
    З'єднайте сік і воду разом і доведіть суміш до кипіння. Залийте чай киплячою рідиною, покладіть корицю, цедру, аніс і гвоздику слідом, а потім залиште напій заваритися на 5-7 хвилин.

    Яблучний чай з апельсином, молоком і корицею

    Яблучний чай з апельсином і корицею

    Якщо до цього молочний чай снився вам в кошмарах, то дайте цьому напою новий шанс, взявши за основу цей рецепт. Чашка пряного молочного чаю ніби сама змушує обернутися пледом і спостерігати за царюванням осені з вікна.
    Інгредієнти:

  • ромашковий чай - 480 мл;

  • яблуко - 1 шт.;

  • паличка кориці;

  • молоко - 210 мл;

  • мед - 10 мл


  • Приготування
    Поставте ромашковий чай на вогонь, покладіть в нього часточки яблук (без шкірки і серцевини) і паличку кориці, і варіть напій до тих пір, поки яблука не розм'якшаться. Фруктові шматочки в готовому напої пюрируйте і процідіть чай через дрібне сито. Влийте в напій молоко і підсолодіть його медом за смаком.
    Додав: admin | 4-10-2015, 11:19
    Переглядів: 438