Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити абрикосовий сік?

Як зробити абрикосовий сік?

19-08-2015, 08:27
1 433
Як зробити абрикосовий сік?
Абрикосовий сік буде яскравим, дуже смачним і корисним нагадування про теплі літні днинки, якщо заготовити його на зиму. Крім того, він містить таку кількість солей кальцію і калію, заліза, провітаміну А, каротину і багатьох інших корисних елементів, що може замінити багато вітамінні комплекси і лікарські препарати.
Нижче ми розповімо, як зробити абрикосовий сік у домашніх умовах, ви зможете самі подбати про запас цінного сонячного напою запас.

Як зробити абрикосовий сік на зиму?


Інгредієнти:

  • очищені від кісточок абрикоси – 1 кг;

  • вода фільтрована – 850 мл;

  • цукровий пісок – 250 р.


  • Приготування
    Стиглі плоди абрикос гарненько промиваємо і просушуємо. Потім виймаємо кісточки і викладаємо в емальований ємність. Вливаємо на один кілограм очищених плодів сто мілілітрів фільтрованої води і ставимо на вогонь. Підігріваємо до кипіння і витримуємо на помірному вогні десять-п'ятнадцять хвилин. Чим м'якше були абрикоси, тим менше часу знадобиться для варіння.
    Перетираємо абрикосову масу через сито. Шкурки викидаємо, а до пюре додаємо цукровий сироп. Для його приготування в 750 мілілітрів води всипаємо 250 грам цукрового піску і проварюємо три хвилини.
    Доводимо сік до кипіння, помішуючи, проварюємо десять хвилин, і розливаємо по чистим банкам. Прикриваємо їх кришками і ставимо в посуд з киплячою водою. Стерилізуємо пів-літрові банки п'ятнадцять хвилин, а літрові - хвилин двадцять.
    Після закінчення часу закатуємо кришки і ставимо сік на зберігання.

    Рецепт абрикосового соку з м'якоттю в соковарці


    Інгредієнти:

  • абрикоси;

  • цукровий пісок;

  • вода.


  • Приготування
    У нижню каструлю соковарки наливаємо воду, на неї маємо ємність з трубочкою, в якій збирається сік. Зверху розміщуємо каструлю з отворами і накладаємо на неї
    Як зробити абрикосовий сік?
    попередньо промиті і очищені від кісточок плоди абрикосів. Насипаємо приблизно сто грам цукру для поліпшення відділення соку. Встановлюємо верхню ємність соковарки і ставимо на плиту. На трубочку надягаємо шланг, який опускаємо в будь-яку ємність для збору соку. Після закипання води, зменшуємо вогонь до середнього і витримуємо півтора-два години.
    Сік почне виділятися приблизно через годину після початку варіння і продовжить ще протягом деякого часу після її припинення.
    Зібраний абрикосовий сік доводимо до кипіння, проварюємо три хвилини, розливаємо по стерильним банкам і закручуємо прокип'яченими кришками. Поміщаємо банки з соком під теплу ковдру до охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Компот з аличі на зиму
    Компот з аличі на зиму
    Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
    Компот з білої черешні на зиму
    Компот з білої черешні на зиму
    У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Абрикосовий джем - рецепт
    Абрикосовий джем - рецепт
    У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
    Абрикосовий сік
    Абрикосовий сік
    У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І