Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лікер «Амаретто»

Лікер «Амаретто»

15-03-2015, 22:15
1 948
Лікер «Амаретто»
Лікер «Амаретто», приготований в домашніх умовах, є ні з чим незрівняним, унікальним напоєм, яким не соромно буде пригостити ваших гостей. В основу приготування лікеру входять мигдальні ядра горіхів, а також персикові або абрикосові кісточки. Традиційно «Амаретто» розливають по келихах після прийому їжі, для кращого засвоєння. Його слід подавати в невеликих чарках, сильно охолодженим. Лікер «Амаретто» дуже приємний на смак. Його можна пити як самостійний напій, так і додавати в різні коктейлі, чай або кава. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування цього смачного, ароматного мигдального лікеру!

Рецепт лікеру «Амаретто»


Інгредієнти:

  • солодкий мигдаль - 100 г;

  • гіркий мигдаль - 100 г;

  • цукор - 800 г;

  • горілка - 750 мл.


  • Приготування
    Для приготування італійського мигдального лікеру беремо ядра мигдалю, ошпарюємо окропом і ретельно видаляємо всю шкірку. Потім очищені ядерця кладемо на деко і підсушуємо в духовці. Далі пересипаємо їх у ступку і гарненько подрібнюємо, поступово підсипаючи 200 грам цукру. Потім заливаємо отриманий порошок горілкою і переливаємо акуратно в пляшку. Наполягаємо три дні в темному місці. По закінченню часу додаємо залишився цукровий пісок приблизно 200 мл кип'яченої води і варимо на слабкому вогні цукровий сироп, який потім переливаємо до настоявшейся суміші. Гарненько проціджуємо, фільтруємо напій, розливаємо по пляшках і залишаємо настоюватися приблизно на 2 місяці. Потім дістаємо готовий лікер, запрошуємо друзів, розливаємо в невеликі чарочки, дегустуємо і насолоджуємося нашим індивідуальним напоєм! Мигдальний лікер вийде солодким і дуже міцним, так що сильно не захоплюйтеся!

    Класичний лікер «Амаретто»


    Інгредієнти:

  • мигдаль - 100 г;

  • абрикосові або персикові кісточки - 100 г;

  • горілка - 500 мл;

  • кип'ячена вода - 500 мл;

  • цукор - 400 р.


  • Приготування
    Для приготування лікеру беремо кісточки абрикоса або персика, обережно очищаємо від шкаралупи, а мигдаль - від темної плівки. Потім ядра гарненько подрібнюємо блендером або в ступці.
    Горіхи кладемо в щільно закривається ємність і заливаємо горілкою. Закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом місяця, в прохолодному темному місці.
    Потім висипаємо в каструльку цукор, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь і даємо суміші охолонути. Після цього настойку гарненько проціджуємо, додаємо до остившему цукрового сиропу, перелити в пляшку і залишаємо дозрівати ще на 3 місяці.
    Після витриманого терміну у вас вийде смачний напій, дуже схожий з цим лікером «Амаретто». Маленька чарочка цій прекрасній настоянки здатна зігріти організм навіть морозним зиязикам вечором.
    Коктейль «Віднесені вітром»
    Цей незвичайний коктейль без сумніву сподобається тим, хто любить молочні напої з яскраво вираженим смаком мигдалю. Ягідні лікери чудово доповнюють загальну композицію і залишають ніжне і приємне післясмак. Однак, незважаючи на абсолютно нешкідливий зовнішній вигляд, цей коктейль має чималу фортеця - близько 10°, так що, назвати його слабким не можна. Напій може стати відмінним доповненням до будь-якого свята. Отже, давайте приготуємо його.
    Інгредієнти:

  • лікер амаретто - 35 мл;

  • вишневий лікер - 20 мл;

  • полуничний лікер - 15 мл;

  • холодне молоко - 150 мл;

  • ваніль - за смаком;
  • Лікер «Амаретто»

  • ягоди вишні - 5 шт.;

  • лід.


  • Приготування
    Так як лікери не дуже добре розчиняються у холодному молоці, то будемо змішувати інгредієнти не в келих, а в шейкері. По черзі вливаємо в нього всі складові коктейлю, щільно закриваємо кришку і починаємо змішування. Через 30 секунд переливаємо готовий напій в келих і кладемо кілька кубиків льоду. Додаємо ваніль за смаком і прикрашаємо лікер свіжими ягодами вишні. Як ви бачите, коктейлі з лікером «Амаретто» готуються дуже просто і швидко.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейлі з лікером
    Коктейлі з лікером
    Жодна вечірка не обходиться без алкогольних напоїв, яких безліч. Ми пропонуємо вам різноманітити їх і приготувати коктейлі з різними лікерами.
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
    Лікер Блю Кюрасао
    Лікер Блю Кюрасао
    Лікер Кюрасао виробляють на одному з островів у Карибському морі. Його фортеця становить 30%. Він буває кількох різновидів: помаранчевий, білий,
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
    Кава «Амаретто»
    Кава «Амаретто»
    Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч