Лікер «Амаретто», приготований в домашніх умовах, є ні з чим незрівняним, унікальним напоєм, яким не соромно буде пригостити ваших гостей. В основу приготування лікеру входять мигдальні ядра горіхів, а також персикові або абрикосові кісточки. Традиційно «Амаретто» розливають по келихах після прийому їжі, для кращого засвоєння. Його слід подавати в невеликих чарках, сильно охолодженим. Лікер «Амаретто» дуже приємний на смак. Його можна пити як самостійний напій, так і додавати в різні коктейлі, чай або кава. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування цього смачного, ароматного мигдального лікеру!
Рецепт лікеру «Амаретто»
Інгредієнти: солодкий мигдаль - 100 г; гіркий мигдаль - 100 г; цукор - 800 г; горілка - 750 мл. Приготування Для приготування італійського мигдального лікеру беремо ядра мигдалю, ошпарюємо окропом і ретельно видаляємо всю шкірку. Потім очищені ядерця кладемо на деко і підсушуємо в духовці. Далі пересипаємо їх у ступку і гарненько подрібнюємо, поступово підсипаючи 200 грам цукру. Потім заливаємо отриманий порошок горілкою і переливаємо акуратно в пляшку. Наполягаємо три дні в темному місці. По закінченню часу додаємо залишився цукровий пісок приблизно 200 мл кип'яченої води і варимо на слабкому вогні цукровий сироп, який потім переливаємо до настоявшейся суміші. Гарненько проціджуємо, фільтруємо напій, розливаємо по пляшках і залишаємо настоюватися приблизно на 2 місяці. Потім дістаємо готовий лікер, запрошуємо друзів, розливаємо в невеликі чарочки, дегустуємо і насолоджуємося нашим індивідуальним напоєм! Мигдальний лікер вийде солодким і дуже міцним, так що сильно не захоплюйтеся!
Класичний лікер «Амаретто»
Інгредієнти: мигдаль - 100 г; абрикосові або персикові кісточки - 100 г; горілка - 500 мл; кип'ячена вода - 500 мл; цукор - 400 р. Приготування Для приготування лікеру беремо кісточки абрикоса або персика, обережно очищаємо від шкаралупи, а мигдаль - від темної плівки. Потім ядра гарненько подрібнюємо блендером або в ступці.
Горіхи кладемо в щільно закривається ємність і заливаємо горілкою. Закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом місяця, в прохолодному темному місці.
Потім висипаємо в каструльку цукор, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь і даємо суміші охолонути. Після цього настойку гарненько проціджуємо, додаємо до остившему цукрового сиропу, перелити в пляшку і залишаємо дозрівати ще на 3 місяці.
Після витриманого терміну у вас вийде смачний напій, дуже схожий з цим лікером «Амаретто». Маленька чарочка цій прекрасній настоянки здатна зігріти організм навіть морозним зиязикам вечором.
Коктейль «Віднесені вітром» Цей незвичайний коктейль без сумніву сподобається тим, хто любить молочні напої з яскраво вираженим смаком мигдалю. Ягідні лікери чудово доповнюють загальну композицію і залишають ніжне і приємне післясмак. Однак, незважаючи на абсолютно нешкідливий зовнішній вигляд, цей коктейль має чималу фортеця - близько 10°, так що, назвати його слабким не можна. Напій може стати відмінним доповненням до будь-якого свята. Отже, давайте приготуємо його.
Інгредієнти: лікер амаретто - 35 мл; вишневий лікер - 20 мл; полуничний лікер - 15 мл; холодне молоко - 150 мл; ваніль - за смаком; ягоди вишні - 5 шт.; лід. Приготування Так як лікери не дуже добре розчиняються у холодному молоці, то будемо змішувати інгредієнти не в келих, а в шейкері. По черзі вливаємо в нього всі складові коктейлю, щільно закриваємо кришку і починаємо змішування. Через 30 секунд переливаємо готовий напій в келих і кладемо кілька кубиків льоду. Додаємо ваніль за смаком і прикрашаємо лікер свіжими ягодами вишні. Як ви бачите, коктейлі з лікером «Амаретто» готуються дуже просто і швидко.