Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з кульбаб - рецепт

Вино з кульбаб - рецепт

15-03-2015, 22:11
8 448
Вино з кульбаб - рецепт
«Вино з кульбаб» - чарівне назва для чарівного напою. Запахи і фарби літа вбирає в себе цю квітку і вино, приготоване з нього. Багато хто чомусь вважають, що вина з кульбаб не існує. Нехай для них стане приємним відкриттям наша сьогоднішня тема.
Ви думаєте, що рецепт вина з кульбаб - це черговий рецепт алкогольного напою? В такому випадку ви глибоко помиляєтеся. Секретами правильного приготування вина з кульбаб з нами поділилася травниця, а значить, цей цілющий напій.
Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 1.5 кг;

  • апельсин - 2 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • родзинки синій - 150 г;

  • пелюстки кульбаб.


  • Приготування
    Отже, як зробити вино з кульбаб? Кульбаби для вина нам знадобляться тільки самі зрілі. Як визначити готовий кульбаба потрапити в вино? Потрібно намагатися вирвати у квітки пучок жовтеньких пелюсток. Якщо вони відокремилися легко - в банку їх. Якщо ж пелюстки чинять опір, значить, кульбаба не дозрів.
    І ось він - рецепт приготування вина з кульбаб, самого ароматного і цілющої. Родзинка рецепта полягає не в тому, з чого, а в тому, як приготувати вино з кульбаб.
    Вино потрібно готувати прямо на одуванчиковом полі, тоді воно буде особливо ароматним і корисним. Беремо з собою велику скляну банку, цукровий пісок і дерев'яну толкушку. Кульбаба не терпить дотику металу.
    Прямо на галявині обриваємо пелюстки зі зрілих квіток, складаємо в банку, пересипаємо цукром-піском і утрамбовуємо товкачем. Таким чином, ми повинні наповнити наше банку по саме горло, а потім нехай вдома стоїть в темному місці три дні.За цей час вміст банки дуже сильно осяде, і нам знадобиться ще раз повторити весь процес збирання сировини.
    Новими пелюстками з цукром ми заповнюємо нашу банку до колишнього обсягу, додаємо пів-літра кип'яченої води і залишаємо ще на три-чотири дні.Потім проціджуємо вміст банки, як слід, віджимаючи пелюстки.
    Додаємо синій (не митий!) ізюм, дріжджі, які знаходяться на поверхні сушених виноградних ягід нам треба зберегти для бродіння нашого вина. Туди ж додаємо свіжовичавлений сік апельсинів.
    Одуванчиковие вичавки заливаємо кип'яченою водою, а через два дні, проціджуємо, і настій доливаємо в банку з вином. Сік і
    Вино з кульбаб - рецепт
    цедру з двох лимонів теж додаємо в вино.
    Банку з вином повинна знаходитися завжди в темному місці - так вимагає рецепт приготування вина з кульбаб.
    Надягаємо на банку гумову рукавичку. В одному з пальців проколюємо дірочку, щоб повітря при бродінні виходив. Коли рукавичка почне здуватися - процес бродіння підійшов до кінця. Часу на це йде приблизно близько місяця.
    Потім дуже обережно зливаємо молоде вино з осаду за допомогою гумової трубочки. Проціджуємо і зберігати в щільно закупореному посуді в прохолодному темному місці.
    Надихнулися основами виноробства? Тоді неодмінно спробуйте приготувати домашнє вино з винограду , або сливи .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити варення з кульбаб?
    Як варити варення з кульбаб?
    Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення
    Сливове вино
    Сливове вино
    З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
    Вино з полуниці
    Вино з полуниці
    Багато хто з нас дуже люблять полуницю. З неї роблять багато різних страв: варення, компоти, десерти. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з родзинок
    Вино з родзинок
    Домашнє вино, звичайно ж, смачніше і корисніше покупного. Його можна готувати з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти