Бубалех
Бубалех є напоєм, вперше з'явився у фільмі «Не жартуйте з Зооханом» і завоював популярність за свою незвичайну назву і яскравий зовнішній вигляд. Незважаючи на це, нічого незвичайного в цьому напої немає, так як його основу становить апельсиновий сік або фанта, а приготувати його можна в домашніх умовах в будь-який час року. Представлені нижче рецепти дадуть відповідь на питання, як зробити бубалех і дозволять приємно здивувати своїх друзів і знайомих незвичайним, але дуже смачним напоєм.
Інгредієнти:
апельсин - 2 шт.;
лимонна кислота - 1 ч. ложка;
цукор - 300 р.
Приготування
Насамперед необхідно очистити апельсини від шкірки і залити її літром холодної води. Посуд з шкіркою тепер потрібно відправити в холодильник на 7-8 годин, а краще - на ніч.
Коли шкірка настоїться, її слід вийняти з каструлі і перекрутити на м'ясорубці, після чого відправити назад в каструлю.
В окремій ємності необхідно змішати два літри води, лимонну кислоту і цукор і довести суміш до кипіння, після чого вводити в рідину з шкіркою, не перестаючи при цьому постійно помішувати напій. Через 5 хвилин можна вимкнути вогонь і дочекатися, поки суміш не охолоне. Перед подачею бубалех необхідно процідити.
Отриманий напій можна використовувати в якості основи для приготування алкогольних коктейлів. Наприклад, додавати 50 мл бубалеха в шампанське або біле вино, попередньо прикрасивши келих льодом і часточками цитрусових.
Ще один, не менш цікавий варіант цієї страви полягає в приготуванні горького бубалеха.
Інгредієнти:
імбир - 100 г;
апельсин - 3 шт.;
кориця - 10 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Приготування горького бубалеха увазі повну відсутність цукру, однак при бажанні можна додати в напій кілька ложок перед подачею.
Принцип приготування залишається таким же, як і в попередньому рецепті. Спочатку необхідно відокремити лимон і апельсини від шкірки, залити їх літром кип'яченої води і відправити в холодильник на ніч.
Далі потрібно перетерти розмоклі шкурки в м'ясорубці і викласти їх назад у воду. Паралельно з цим слід зайнятися приготуванням імбиру. Його необхідно очистити від шкірки і натерти на тертці. Отриману масу потрібно залити двома літрами води і поставити на вогонь. Коли вода закипить, слід додати у ємність корицю і сік вичавленого лимона, після чого варити ще 10 хвилин.
Імбирну рідину слід змішати з апельсиновою і дочекатися, поки напій охолоне. Перед подачею обов'язково процідити.
Якщо у вас занадто мало часу до приходу гостей, бубалех можна приготувати з готових інгредієнтів, куплених в магазині.
Інгредієнти:
фанта апельсинова - 15 л;
лимонний сік - 05 л;
персики консервовані - 1 банка;
коричневий цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
Для початку необхідно розчинити цукор в кількох ложках лимонного соку, після чого можна приступати до приготування самого напою. Консервовані персики необхідно відокремити від соку, в якому вони знаходяться, самі фрукти можна поки відкласти в сторону.
Змішувати всі інгредієнти в одній ємності не варто, краще всього розливати напій порційно відразу перед подачею.
Для приготування бубалеха на швидку руку необхідно викласти консервований персик і 1 ч. ложку персикового соку в кожен келих, додати в нього 1 ч. ложку розчиненого цукрового сиропу, потім 50 мл лимонного соку, після чого залити всі 150 мл фанти. Краще всього подавати такий бубалех з льодом, так як він не тільки поліпшить зовнішній вигляд напою, але і додасть йому додаткової свіжості.
Відмінно охолодить у літні дні також свіжоприготований пунш або лимонад .
Солодкий бубалех - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед необхідно очистити апельсини від шкірки і залити її літром холодної води. Посуд з шкіркою тепер потрібно відправити в холодильник на 7-8 годин, а краще - на ніч.
Коли шкірка настоїться, її слід вийняти з каструлі і перекрутити на м'ясорубці, після чого відправити назад в каструлю.
В окремій ємності необхідно змішати два літри води, лимонну кислоту і цукор і довести суміш до кипіння, після чого вводити в рідину з шкіркою, не перестаючи при цьому постійно помішувати напій. Через 5 хвилин можна вимкнути вогонь і дочекатися, поки суміш не охолоне. Перед подачею бубалех необхідно процідити.
Отриманий напій можна використовувати в якості основи для приготування алкогольних коктейлів. Наприклад, додавати 50 мл бубалеха в шампанське або біле вино, попередньо прикрасивши келих льодом і часточками цитрусових.
Ще один, не менш цікавий варіант цієї страви полягає в приготуванні горького бубалеха.
Гіркий бубалех - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування горького бубалеха увазі повну відсутність цукру, однак при бажанні можна додати в напій кілька ложок перед подачею.
Принцип приготування залишається таким же, як і в попередньому рецепті. Спочатку необхідно відокремити лимон і апельсини від шкірки, залити їх літром кип'яченої води і відправити в холодильник на ніч.
Далі потрібно перетерти розмоклі шкурки в м'ясорубці і викласти їх назад у воду. Паралельно з цим слід зайнятися приготуванням імбиру. Його необхідно очистити від шкірки і натерти на тертці. Отриману масу потрібно залити двома літрами води і поставити на вогонь. Коли вода закипить, слід додати у ємність корицю і сік вичавленого лимона, після чого варити ще 10 хвилин.
Імбирну рідину слід змішати з апельсиновою і дочекатися, поки напій охолоне. Перед подачею обов'язково процідити.
Якщо у вас занадто мало часу до приходу гостей, бубалех можна приготувати з готових інгредієнтів, куплених в магазині.
Бубалех за 15 хвилин
Інгредієнти:
Приготування
Для початку необхідно розчинити цукор в кількох ложках лимонного соку, після чого можна приступати до приготування самого напою. Консервовані персики необхідно відокремити від соку, в якому вони знаходяться, самі фрукти можна поки відкласти в сторону.
Змішувати всі інгредієнти в одній ємності не варто, краще всього розливати напій порційно відразу перед подачею.
Для приготування бубалеха на швидку руку необхідно викласти консервований персик і 1 ч. ложку персикового соку в кожен келих, додати в нього 1 ч. ложку розчиненого цукрового сиропу, потім 50 мл лимонного соку, після чого залити всі 150 мл фанти. Краще всього подавати такий бубалех з льодом, так як він не тільки поліпшить зовнішній вигляд напою, але і додасть йому додаткової свіжості.
Відмінно охолодить у літні дні також свіжоприготований пунш або лимонад .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити компот з вишні?
Вишневий компот можна легко приготувати і в сезон, із стиглих вишень та інших фруктів, і взимку, використовуючи заморожені з літа ягоди. Про всі
Коктейлі з шампанським
Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих
Крюшон - рецепт
Любите прохолодні напої? Рецепт крюшону врятує вас в самий жаркий день! Як його приготувати, ми докладно опишемо в цьому матеріалі, так що не
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам