Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуничний смузі

Полуничний смузі

13-03-2015, 09:36
2 552
Полуничний смузі
Смузі - густий прохолодний напій, що готується блендером або міксером з ягід і/або фруктів з додаванням соків, шматочків льоду і/або молочних продуктів (молоко, вершки і ін). Іноді в склад смузі включають мед, зелений чай, трав'яні настої, сиропи, мелені горіхи і деякі інші продукти. Звичайно смузі подається у високому келиху з соломинкою. Подібні напої широко використовуються в дієтичному, вегетаріанському і спортивному харчуванні. Смузі продається в готовому вигляді в магазинах і подається в кафе, його легко приготувати і в домашніх умовах.
Смузі зберігає корисну клітковину (тобто, рослинні волокна), вітаміни, мікроелементи і антиоксиданти. Цим напоєм, проте, не варто занадто захоплюватися людям, схильним до повноти, і діабетиків з-за високого вмісту цукрів (однак не варто зовсім позбавляти себе задоволення - краще готуйте смузі без цукру).
Розповімо, як приготувати полуничний і полунично-банановий смузі. Для приготування смузі вибираємо свіжі ягоди без вади (або заморожені), інші продукти теж треба вибирати якісні.

Рецепт полуничного смузі


Інгредієнти:

  • полуниця свіжа або заморожена - близько 250 мл;

  • молоко середньої або високої жирності - 200 мл;

  • йогурт натуральний живий класичний несолодкий - близько 150 мл.


  • Приготування
    Якщо полуниця свіжа, видалимо плодоніжки і промиємо її, після чого відкинемо на друшляк. Якщо використовуєте заморожену полуницю, ніяких попередніх процедур не потрібно. Краще якщо йогурт і молоко прохолодні, оптимальна температура 8-11 градусів С.
    Полуницю з додаванням йогурту пюрируем блендером до максимально можливої однорідності. Додаємо молоко і добре збиваємо блендером ще раз. Наливаємо смузі в келих і прикрашаємо листочками м'яти, подаємо з трубочкою.
    Можна злегка модифікувати цей рецепт, додавши в смузі трохи свіжовичавленого соку лайма на останньому етапі. Також можна додати трохи спецій, а саме: тертого мускатного горіха, шафрану, кардамону, кориці або ванілі (тільки не разом). Бажаючі стрункішати і зміцнювати серцево-судинну систему можуть злегка приправити смузі гострим червоним перцем або імбиром.

    Рецепт полунично-бананового смузі


    Інгредієнти:

  • банан злегка недозрілий (в ньому міститься більше корисних полісахаридів і менше некорисних моносахаридів) - 1 шт.;

  • стигла полуниця свіжа - близько 1 склянки ємністю 200-250 мл;

  • апельсиновий або грейпфрутовий сік-фреш - близько 200 мл.


  • Приготування
    Всі продукти треба охолодити в холодильнику (але не заморозити). Очищену від плодоніжок і промиту полуницю і очищений банан пюрируем блендером до максимальної однорідності. Додаємо свіжовичавлений сік апельсина або грейпфрута. Ретельно перемішуємо. Можна додати до складу полунично-бананового смузі 1 очищений плід ківі - він додасть приємну кислинку і деяку терпкість смаку, а також збільшить кількість вітамінів. Можна також додати трохи холодного міцного зеленого чаю або мате і злегка підсолодити смузі натуральним квітковим медом.
    Особливо корисний і смачний полуничний смузі можна готувати по сезону з додаванням соку і ягід вишні (без кісточок, зрозуміло) і/або чорної і червоної смородини. Виходить просто вітамінно-енергетична «бомба», дуже підходить для дітей, спортсменів і ведуть активний спосіб життя.

    Полуничний смузі з вівсянкою


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування - 3-4 ст. ложки;

  • полуниця свіжа (очищена і промита) - близько 300 м;

  • молоко - близько 150 мл;

  • Полуничний смузі

  • несолодкий йогурт натуральний класичний - близько 200 мл;

  • бажані спеції (див. вище).


  • Приготування
    Заливаємо вівсяні пластівці молоком і даємо постояти хвилин 30-60. Викладаємо цю суміш в робочу чашу блендера і додаємо полуницю, холодний йогурт, мед і бажані спеції. Доводимо до однорідності. Можна розбавити холодним зеленим чаєм. Прикрашаємо ягодами і листочками м'яти.
    Якщо готуєте для першого сніданку, не використовуйте йогурт, замініть його молоком або вершками, відразу після пробудження йогурт некорисний.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фруктовий смузі
    Фруктовий смузі
    Смузі - це смачний і корисний напій, який готується з допомогою блендера з овочів, ягід і фруктів. Ось про останньому варіанті приготування смузі ми
    Смузі з вівсянкою
    Смузі з вівсянкою
    Смузі з вівсянкою - корисний напій на сніданок, який додасть енергії і активує травлення. Давайте розберемося, як зробити його з додаванням кефіру,
    Смузі з смородини
    Смузі з смородини
    У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
    Смузі з ківі
    Смузі з ківі
    Смузі - це смачний і корисний коктейль, який зарядить бадьорістю і енергією. Його можна робити з різних ягід і фруктів, і зараз ми вам розповімо, як
    Малиновий смузі - рецепт
    Малиновий смузі - рецепт
    Смузі - це корисний напій, що бадьорить, який роблять із свіжих ягід та фруктів. І зараз ми з вами поділимося простими і цікавими рецептами
    Овочеві смузі
    Овочеві смузі
    Овочеве смузі - це смачний і корисний напій, який додасть вам сил на початку трудового дня. А зробити його нескладно, достатньо мати під рукою