Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ятний чай

М'ятний чай

19-01-2015, 15:20
1 115
М'ятний чай
Під чаєм у загальному сенсі розуміється напій не тільки з листя чайного дерева, але і будь-настій з рослин. Це відноситься і до мятному чаю.
Напій з листям м'яти може бути як настоєм м'яти, так і добавкою м'яти при заварюванні традиційного чаю.
Кожен з цих напоїв з м'ятою має свої властивості і надає різну дію на організм.

Користь м'ятного чаю


Користь м'ятного чаю як лікарського засобу не викликає сумніву при багатьох захворюваннях. Настій м'яти використовують як протизапальний і болезаспокійливий засіб. Він розширює судини серця і головного мозку, легенів, із-за чого знижується артеріальний тиск, стимулюється робота серцевого м'яза. Настоєм м'яти успішно лікується стенокардія, гіпертонія, атеросклероз, головний і зубний біль. Валідол, Корвалол, Валокордин мають у своєму складі м'яту. Препарати м'яти сприяють розслабленню гладкої мускулатури кишечника, знімають у ньому болю, зменшують метеоризм. Допомагають при спазмах жовчних проток.
Чим ще корисний м'ятний чай:

  • Вчені встановили, що м'ятний чай може зупинити ріст волосся, не властивий організму жінки. Ймовірно, м'ята пригнічує вироблення чоловічого гормону прогестерону.

  • Допомагає впоратися з похмільним синдромом. Стакан настою м'яти, випита вранці натщесерце, знімає головний біль, нудоту, зв'язує продукти розпаду алкоголю і виводить їх з організму.

  • Ментол - речовина ефірного масла м'яти, діє збудливо, допомагає організму підбадьоритися. Не дарма вранці після чищення зубів пастою з м'ятою відчувається прилив сил і бадьорості, проходить нічне заціпеніння. Ментол допомагає при закладеності носа під час ГРЗ, ринітах.

  • Настій м'яти в кінці дня діє заспокійливо на порушену свідомість, викликаючи процеси розслаблення і гальмування, тому допомагає при порушеннях сну, при стресах, нервових перевозбуждениях.


  • Кому не можна пити м'ятний чай?


    М'ятний чай, як будь-який лікарський засіб, має свої плюси і мінуси. М'яту використовували з найдавніших часів у медицині, кулінарії та парфумерії, але в помірних кількостях, оскільки надмірне вживання ароматної травки може викликати стан апатії і депресії. Негативно відіб'ється такий напій на статевої функції не тільки чоловіків, але і жінок. Настій викликає зниження лібідо, статевого збудження, а у чоловіків і ерекції. М'ятний чай має протипоказання і в наступних випадках:

  • Якщо є проблема з зачаттям, і ви лікуєтеся від безпліддя, то м'ята може звести ваші зусилля нанівець.

  • Якщо є варикозне розширення вен. М'ята додатково знижує тонус венозних судинах, з-за цього можуть загостритися і варикоз, і інші захворювання.

  • При зниженому тиску.

  • При сонливості.

  • При зниженій кислотності шлунка м'ята викликає печію.

  • Дітям до 3-х років.

  • При алергії, індивідуальної непереносимості.


  • Як заварювати чай м'ятний?


    М'ятний чай
    М'яту краще використовувати як ароматизатор до чаю, особливо зеленого. Особливих хитрощів, як заварювати чай м'ятний, ні - додайте в заварювальний чайник 1-2 листки м'яти і закрийте кришку. Через кілька хвилин отримаєте ароматний, смачний і корисний напій - м'ятний чай для схуднення. Його можна пити в будь-який час і скільки хочеться, поступово втрачаючи зайві кілограми. Весь ефект в тому, що після такого чаю не хочеться їсти, а відчуваєш себе бадьорим. Чай, особливо зелений, міститься до 25% необхідних людині білків і амінокислот, всі вітаміни в живому вигляді. Є мінеральні речовини - солі металів, мікроелементів, що регулюють тонкі процеси в організмі, м'ята їм кращий помічник. Вона сприяє очищенню організму від шлаків, жиру, застою жовчі, сприяє схудненню.
    Пийте чай з м'ятою на здоров'я і будьте щасливі!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
    Чай з ромашки
    Чай з ромашки
    Чай з ромашкою - не просто напій, а лікувальний напій. Він корисний всім, а значить готувати його можна відразу для всієї родини. Якщо ви не знаєте
    Чай з мелісою
    Чай з мелісою
    Чай з мелісою - відмінний засіб від безсоння, нервових стресів, перевтоми. З нього добре починати день, оскільки він забезпечить і заряд бадьорості,
    М'ятний сироп
    М'ятний сироп
    М'ятний сироп - основа для приготування багатьох страв і напоїв з чудовим освіжаючим смаком. Тепер немає потреби купувати ці ласощі в магазинах, адже
    М'ятний сорбет
    М'ятний сорбет
    Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре. І оскільки такий десерт не містить ні грама жиру, він є абсолютно невинним способом доставити собі