» » Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху
Хороший рецепт браги для самогону – гарантія якісного вихідного продукту, тому зрозуміло, чому далеко не всі охоче діляться секретами її приготування. Робити основу для домашнього алкоголю насправді не складно, головне – дуже точно дотримуватися пропорції.

Як зробити брагу для самогону?


Сьогодні рецепти браги для самогону в домашніх умовах дають можливість не тільки вирішити проблему спиртного на свята, але і здивувати гостей продуктом оригінального смаку. Але тим, хто береться за справу вперше, необхідно взяти до уваги поради досвідчених фахівців. Головне завдання – правильно вибрати інгредієнти.

  • У тарі не повинно залишатися вільне місце, де буде утворюватися піна.

  • Жорстка вода пригальмовує бродіння, але забезпечує потрібні мінерали для дріжджів, тому очищену воду брати не варто.

  • Рецепт браги для самогону вимагає спиртових дріжджів, але і з іншими варіантами можливо досягти необхідного результату.


  • Рецепт браги для самогону з цукру

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Перш, ніж ставити брагу, необхідно підібрати відповідну тару. Кожен кілограм цукру дає близько 1 літра напою. Брага з цукру і дріжджів для самогону– самий ходовий варіант, вона вважається готовою, якщо піна більше не утворюється, і відчувається запах спирту. Можна піднести запалений сірник, вона не буде гаснути.
    Інгредієнти :

  • цукор – 6 кг;

  • лимонна кислота – 25 г;

  • вода – 18 л;

  • сухі дріжджі – 120 р.


  • Приготування

  • Зробити сироп. Нагріти 6 літрів води, засипати цукор, закип'ятити.

  • Покласти лимонну кислоту, варити 1 годину.

  • Перелити в тару, долити, помішуючи, решту воду.

  • Дріжджі розвести, настояти 40 хвилин до появи піни.

  • Перенести в тепле приміщення, надіти гідрозатвори. З цією роллю справляються гумові рукавички.

  • Брага буде бродити від 3 до 11 днів.


  • <iframe> </iframe>

    Брага із солоду для самогону


    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Приготування браги для самогону в домашніх умовах - процес не складний, але вимагає уважності. Дріжджі попередньо перевіряють: розводять шматочок в теплій, солодкій воді, якщо піна з'явилася – якість хороша. Дуже популярний рецепт на солоді – будь зерні, в складі якого є крохмаль, до таких належать ячмінь, жито, овес, кукурудза.
    Інгредієнти :

  • солод – 5 кг;

  • дріжджі – 50 г;

  • вода – 20 л.


  • Приготування

  • Зерна перемолоти, залити гарячою водою, варити, помішуючи, близько години, до однорідного стану.

  • Коли поверхня стане світлою, зняти з вогню.

  • Охолодити до 25 градусів, додати дріжджі.

  • Надіти гідрозатвори, прибрати в тепло.

  • Перемішувати раз на добу, брага для самогону буде бродити від 2 до 7 днів.


  • Брага на горосі для самогону - рецепт

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Всі ємкості для приготування повинні бути ідеально чистими, від цього залежить якість продукту. Рекомендується не тільки добре промити, але і протерти чистою тканиною банки, бутлі і тазики. Це особливо важливо, якщо використовуються нестандартні інгредієнти. Знавці радять спробувати такий варіант, як рецепт браги для самогону на горосі.
    Інгредієнти :

  • сухі дріжджі – 50 г;

  • чищений горох – 2 кг;

  • цукор – 4 кг;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Горох замочити в теплій воді на 4 години.

  • Зварити сироп. Для цього цукор розчиняють у 6 літрах води, варять 5-7 хвилин, знімаючи піну. Остуджують.

  • Дріжджі розвести в солодкуватою воді, дочекатися піни.

  • У ємність влити горох, цукор та іншу воду, розмішати, додати дріжджі.

  • Надіти гумову рукавичку, тільки пальці на ній проколоти.

  • Брага на горосі для самогону бродить в теплі 5-6 днів.


  • Брага з меду для самогону пропорції

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Якщо шукати рецепти браги для самогону без запаху , то першою в списку буде – на меду. Зроблений з нього алкоголь виходить дуже м'яким, з легким медовим ароматом. Готують його різними способами: з цукром, тільки на меду, з пшеницею. Популярний бджолиний продукт згодиться будь-який, навіть старий або заграв.
    Інгредієнти :

  • цукор – 5 кг;

  • вода – 35 л;

  • мед – 5 кг;

  • дріжджі сухі – 150 р.


  • Приготування



  • Мед розвести з цукром, залити водою, нагрітої до 30 градусів.

  • Суміш розмішати, перелити в ємність.

  • Додати дріжджі, дочекатися піни.

  • Встановити водяний затвор, прибрати в тепле темне місце.

  • Брага на меду для самогону бродить від 1 до 2 тижнів.


  • <iframe> </iframe>

    Брага з варення для самогону

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Багато господарі використовують для приготування спиртного і зацукроване варення. Підійдуть будь-які ягоди, перетерті з цукром, повидло теж годиться. Самий перевірений варіант – вишні або сливи, а агрус і смородина надають присмак мигдалю. Брага з варення для самогону – пропорції, якій дуже прості, готується не клопітно.
    Інгредієнти :

  • вода – 12 л;

  • варення – 3 л;

  • сухі дріжджі – 60 г;

  • цукор – 15 кг


  • Приготування

  • Для цього рецепту потрібно розвести дріжджі в солодкій воді і настояти півгодини до утворення піни.

  • У теплу воду покласти цукор і варення, розмішати до однорідної маси. Можна додати шматочки свіжих фруктів.

  • Влити розведені дріжджі, перемішати.

  • Надіти гідрозатвор.

  • Залишити в теплі на тиждень.

  • Рецепт браги на варення для самогону вимагає щоденного струшування рідини .


  • <iframe> </iframe>

    Брага з пшениці без дріжджів для самогону

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Самогон, зроблений на дріжджах, відрізняється характерним запахом, тому багато умільці воліють рецепти без цього продукту. Найкращий приклад - брага з пшениці для самогону, оскільки на зерні є дикі дріжджі, які спрацьовують не гірше винних. Бродіння триває довше, але якість спиртного вище, таку брагу ще називають хлібним вином.
    Інгредієнти :

  • зерно – 4 кг;

  • цукор – 4 кг;

  • вода – 30 л.


  • Приготування

  • Засипати в ємність 1 кг зерна, залити водою, залишити на 2 дні в темному, прохолодному місці, щоб проросла пшениця.

  • Додати 05 кг цукру, перемішати, залишити ще на 10 днів в теплі.

  • Перелити закваску, покласти інший цукор і зерно, залити підігрітою водою.

  • Надіти гідрозатвор, прибрати на 20 днів в тепло.


  • <iframe> </iframe>

    Брага з яблук для самогону - рецепт

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Є ще один давній рецепт - брага з яблук для самогону. Брати треба тільки солодкий сорт, кислий підсолоджують цукром. Дріжджі ідеально підійдуть винні. Плоди варто класти порізаними на шматочки, без кісточок, які надають гіркоту. Напій виходить міцний, з коричневим відтінком і характерним, терпким ароматом.
    Інгредієнти :

  • яблука – 30 кг;

  • вода – 20 л;

  • цукор – 4 кг;

  • дріжджі сухі – 100 р.


  • Приготування

  • Яблука очистити, порізати, скласти в бутель.

  • Цукор розвести водою, залити фрукти.

  • Додати дріжджі.

  • Поставити гідрозатвор, прибрати в темне місце на 10 днів.


  • <iframe> </iframe>

    Брага з винограду для самогону

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Найкращою за фортеці і аромату вважається брага з винограду для самогону без дріжджів. Свіжі ягоди дарують чудовий аромат, деякі умільці намагаються вибирати ті, які зіпсували оси, оскільки це знак високого вмісту цукру у винограді. Сорт підійде будь-який, в брагу кладуть «Ізабеллу».
    Інгредієнти :

  • виноград – 5 кг;

  • цукор – 2 кг;

  • сухі дріжджі – 40 г;

  • вода – 15 л.


  • Приготування :

  • Ягоди добу потримати в морозилці, щоб виноград поділився ароматом.

  • Розморозити, придушити.

  • Цукор розчинити у воді, розвести дріжджі.

  • Залити виноград, гарненько розмішати.

  • Прибрати в тепле місце, поставивши гідрозатвор.

  • Через добу додати другу половину сиропу.

  • Збовтуючи раз на добу, витримати до 14 днів.

  • Рецепт такий браги для самогону вимагає, щоб її раз на добу взбалтывали.


  • <iframe> </iframe>

    Брага на рисі для самогону

    Рецепт браги для самогону з пшениці без дріжджів, класичної з цукром або з варення, меду або гороху

    Оригінальним, але приємним смаком відрізняється рисова брага для самогону. Щоб не зіпсувати напій, настоювати його радять в дубовій бочці або навіть на дубовій трісці, щоб надати бурштиновий відтінок. Готовий продукт не можна переливати а пластикову тару, потрібна тільки скляна. Оригінальний спосіб – замість води додають пиво і мінералку.
    Інгредієнти :

  • рис – 1 кг;

  • цукор – 15 кг;

  • пиво – 15 л;

  • мінералка – 6 л.


  • Приготування

  • Змішати рис і цукор, залити пивом і водою.

  • Перемішати, накрити, прибрати в тепле і темний куточок на 90 годин.

  • Профільтрувати через марлю, складену вчетверо.

  • Переганяти рекомендується двічі.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:05
    Переглядів: 285