» » Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом
Цукрова брага є незмінною базою для приготування домашнього самогону і від її якості цілковито залежить підсумковий результат. Існує маса способів одержання спиртової основи на цукрі, про які буде цікаво дізнатися шанувальникам самогоноваріння.

Як зробити брагу з цукру?


Домашня брага на самогон із цукру, кращі рецепти якої не раз випробувані досвідченими самогонниками, готується з дотриманням встановлених правил.

  • Вода для приготування браги повинна бути джерельної, бутильованої або відстояною і відфільтрованої. Кип'ятити або дистилювати використовується рідина не можна.

  • Цукор перед додаванням дріжджів та інших складових повинен бути повністю або розчиненим в ідеалі інвертованим.

  • Дріжджі попередньо розводять в порції теплої води і вводять рідку основу з температурою не менше 30 градусів.

  • Необхідно дотримуватися вимог щодо температурного режиму в приміщенні, де визріває заготовка. Оптимальна температура для браги із цукру – 24-30 градусів.

  • На ємність з брагою надягають рукавичку з проколоті пальцем або встановлюють гідрозатвор.

  • Готової отбродившей бразі дають відстоятися протягом доби, а потім зливають з осаду і при бажанні освітлюють.


  • Інвертування цукру для браги

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Процес бродіння відбувається більш якісно, якщо цукровий пісок попередньо інвертувати. Допоможуть здійснити інвертування цукру для браги пропорції інгредієнтів і тонкощі виконання процесу, викладені в даному розділі. Важливо правильно вибрати ємність, яка повинна бути як мінімум на третину більше від загального обсягу продуктів.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 3 кг;

  • очищена вода – 15 л;

  • кислота лимонна – 9-12 р.


  • Приготування

  • Нагрівають воду до 80 градусів.

  • Поступово всипають цукор, розмішуючи до розчинення всіх кристалів.

  • Доводять сироп до кипіння, проварюють 10 хвилин.

  • Зменшують потужність нагріву і дуже акуратно потроху додають лимонну кислоту.

  • Після припинення виділення піни ємність закривають кришкою і варять сироп 1 годину при температурі не менше 80 градусів.


  • Брага на інверсних цукрі – рецепт


    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Брага з цукру інвертованого на порядок вище за якістю, ніж аналоги з звичайного цукрового піску. Вона швидше бродить, утворюючи в процесі менше шкідливих домішок. Крім того при инвертировании висока температура вбиває на поверхні цукрових кристалів всі шкідливі бактерії, які можуть погіршити в ході бродіння смак закваски і в підсумку самогону.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 5 кг;

  • вода очищена – 25 і 20 л;

  • кислота лимонна – 20 г;

  • дріжджі свіжі – 500 р.


  • Приготування

  • Цукор інвертують в 25 л води, додавши в процесі лимонну кислоту.

  • Сироп охолоджують до 35 градусів, вмішують дріжджі, встановлюють на ємність гідрозатвор.

  • Забезпечують у приміщенні, де буде бродити цукрова брага, температуру на рівні 26-31 градусів.


  • Рецепт браги із цукру й дріжджів

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Цукрова брага на спиртових дріжджах буде готова на 4-7 день, накопичивши набагато менше домішок, ніж при бродінні з хлібними дріжджами. Крім того вдасться уникнути при використанні подібної добавки рясного піноутворення. Підвищиться і вихід готового самогону, отриманого після перегонки спиртової браги.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 5 кг;

  • вода очищена – 20 л;

  • дріжджі спиртові свіжі – 500 р.


  • Приготування

  • Спочатку при бажанні для поліпшення якості браги інвертують цукор, проваріть його в порції води з лимонною кислотою не менше години.

  • Залишають сироп охолонути до температури 30-40 градусів, після чого розчиняють його в порції теплою очищеної води.

  • Відливають трохи рідини, розчиняють у ній дріжджі, виливають у загальну ємність.

  • Переливають брагу в бродильні ємкості і залишають під гідрозатворів до закінчення процесу бродіння.

  • Відіграла цукрова спиртова брага відстоюється добу і зливається з осаду за допомогою шланга.


  • Цукрова брага на сухих дріжджах

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Рецепт цукрових браги, представлений далі, передбачає використання для активації та забезпечення якісного процесу бродіння сухих дріжджів. На відміну від свіжої пресованої добавки даний компонент вимагає попереднього активування в невеликій порції рідини, для чого поміщається в тепле місце з температурою не менше 30 градусів.


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 5 кг;

  • вода очищена – 20 л;

  • дріжджі сухі, спиртові або хлібні -100 р.


  • Приготування

  • Цукор, інвертований або кристалічний, розчиняють в загальній ємності з теплою водою.

  • Відливають частина рідини, розчиняють у ній сухі дріжджі, залишають на 30 хвилин в теплі.

  • Брага з цукру та дріжджів для самогону переливається в бродильні ємкості під гідрозатвор.


  • Брага на пшениці з дріжджами і цукром

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Брага на пшениці з цукром відрізняється від класичної більш високими смаковими якостями і, як наслідок, є переважніше для отримання домашнього самогону. Зерна повинні бути не старше одного року і для пророщування поміщаються в тепло, заливаються водою до покриття: води не повинно бути занадто багато або мало.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 6 кг;

  • пшениця – 35 кг;

  • вода очищена – 25 л;

  • дріжджі сухі або свіжі -100 або 500 р.


  • Приготування

  • Заливають зерна водою до покриття і залишають на 2-3 дні в теплі, перевертаючи кожні 12 годин.

  • Переносять паростки в світле і більш прохолодне місце і залишають до проростання до 2-3 див.

  • Розчиняють цукор у теплій воді, додають дріжджі і пшеницю, встановлюють на ємності гідрозатвор, залишають до завершення бродіння.


  • Брага на солоді і цукрі

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Більш шанована серед самогонників-любителів цукрова солодова брага, приготовлена без додавання дріжджів. Переважно використовується солод додатково подрібнити, що прискорить процес бродіння і підсилить дію диких дріжджових грибів. В даному випадку як ніколи важливо забезпечити постійну температуру в приміщенні не нижче 26 градусів.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 5 кг;

  • солод – 25 кг;

  • вода очищена – 20 л.


  • Приготування

  • Нагрівають воду з цукром до розчинення кристалів, після чого охолоджують до 30 градусів.

  • Вмішують солод, залишають ємність на добу, не накриваючи, для насичення закваски киснем.

  • Далі цукрова брага з додаванням солоду прикривається рушником або тканиною і залишають на 5-12 днів або до закінчення процесу бродіння.


  • Брага з родзинок і цукру

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Якісної натуральної альтернативою дріжджам може стати немитий родзинки. Обов'язкова умова – наявність на сушеному винограді диких дріжджових грибків, які зберігаються, якщо продукт не піддається обробці хімікатами. Перед приготуванням закваски продукт перекручують на м'ясорубці для максимального ефекту.
    Інгредієнти:

  • родзинки – 4 кг;

  • вода очищена – 20 л;

  • цукровий пісок – 200 р.


  • Приготування

  • Закладають в банку родзинки, заливають 05 л теплої води, додавши весь цукор, розмішують до розчинення кристалів, через 2 години подрібнюють і залишають в теплі на 2-3 дні або до появи піни і кислого запаху.

  • Додають закваску в ємність з теплою водою і залишають у теплому і темному місці.

  • Цукрова брага з додаванням родзинок бродить від 3 до 5 тижнів.


  • Брага з варення і цукру

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Ще один рецепт браги для самогону з цукру можна виконати, коли необхідно знайти застосування невостребованному або забродившему варенню. Важливо при цьому переконатися в повній відсутності на поверхні заготовки або стінах банки цвілі, яка може погіршити смак закваски і готового самогону.
    Інгредієнти:

  • варення – 3 кг;

  • вода очищена – 15 л;

  • дріжджі – 150 г;

  • цукровий пісок – 15 кг.


  • Приготування

  • Нагрівають воду до 60 градусів, розчиняють у ній цукор і варення, остуджують до 30 градусів.

  • Вмішують дріжджі, переливають рідку основу в бродильну ємність, встановлюють гідрозатвор.

  • Після припинення процесу бродіння цукрова брага проціджують, відстоюється і зливається з осаду.


  • Брага на горосі і цукрі

    Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом

    Цукрова брага з горохом готується з меншою порцією додаються дріжджів, недолік яких заповнюється бродінням бобів. Процес часто супроводжується рясним піноутворенням, тому ємність слід заповнювати брагою не більше, ніж на дві третини. Горошини переважно попередньо замочити на 4 години, що поліпшить бродіння.
    Інгредієнти:

  • горох лущений – 1 кг;

  • вода – 12 л;

  • дріжджі – 100 г;

  • цукровий пісок – 2 кг.


  • Приготування

  • Горох заливають на 4 години двома літрами води, після чого зливають.

  • Цукор змішують з трьома літрами води, кип'ятять 5-7 хвилин, остуджують до 30 градусів.

  • З'єднують в бродильної ємності сироп, дріжджі, горох і воду, що залишилася.

  • Встановлюють на посудину гідрозатвор, залишають на 4-10 днів.
    Додав: admin | 7-03-2018, 20:34
    Переглядів: 56