Цукрова брага - кращі рецепти з дріжджів і цукру з горохом, пшеницею, солодом
Цукрова брага є незмінною базою для приготування домашнього самогону і від її якості цілковито залежить підсумковий результат. Існує маса способів одержання спиртової основи на цукрі, про які буде цікаво дізнатися шанувальникам самогоноваріння.
Домашня брага на самогон із цукру, кращі рецепти якої не раз випробувані досвідченими самогонниками, готується з дотриманням встановлених правил.
Вода для приготування браги повинна бути джерельної, бутильованої або відстояною і відфільтрованої. Кип'ятити або дистилювати використовується рідина не можна.
Цукор перед додаванням дріжджів та інших складових повинен бути повністю або розчиненим в ідеалі інвертованим.
Дріжджі попередньо розводять в порції теплої води і вводять рідку основу з температурою не менше 30 градусів.
Необхідно дотримуватися вимог щодо температурного режиму в приміщенні, де визріває заготовка. Оптимальна температура для браги із цукру – 24-30 градусів.
На ємність з брагою надягають рукавичку з проколоті пальцем або встановлюють гідрозатвор.
Готової отбродившей бразі дають відстоятися протягом доби, а потім зливають з осаду і при бажанні освітлюють.
Процес бродіння відбувається більш якісно, якщо цукровий пісок попередньо інвертувати. Допоможуть здійснити інвертування цукру для браги пропорції інгредієнтів і тонкощі виконання процесу, викладені в даному розділі. Важливо правильно вибрати ємність, яка повинна бути як мінімум на третину більше від загального обсягу продуктів.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 3 кг;
очищена вода – 15 л;
кислота лимонна – 9-12 р.
Приготування
Нагрівають воду до 80 градусів.
Поступово всипають цукор, розмішуючи до розчинення всіх кристалів.
Доводять сироп до кипіння, проварюють 10 хвилин.
Зменшують потужність нагріву і дуже акуратно потроху додають лимонну кислоту.
Після припинення виділення піни ємність закривають кришкою і варять сироп 1 годину при температурі не менше 80 градусів.
Брага з цукру інвертованого на порядок вище за якістю, ніж аналоги з звичайного цукрового піску. Вона швидше бродить, утворюючи в процесі менше шкідливих домішок. Крім того при инвертировании висока температура вбиває на поверхні цукрових кристалів всі шкідливі бактерії, які можуть погіршити в ході бродіння смак закваски і в підсумку самогону.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 5 кг;
вода очищена – 25 і 20 л;
кислота лимонна – 20 г;
дріжджі свіжі – 500 р.
Приготування
Цукор інвертують в 25 л води, додавши в процесі лимонну кислоту.
Сироп охолоджують до 35 градусів, вмішують дріжджі, встановлюють на ємність гідрозатвор.
Забезпечують у приміщенні, де буде бродити цукрова брага, температуру на рівні 26-31 градусів.
Цукрова брага на спиртових дріжджах буде готова на 4-7 день, накопичивши набагато менше домішок, ніж при бродінні з хлібними дріжджами. Крім того вдасться уникнути при використанні подібної добавки рясного піноутворення. Підвищиться і вихід готового самогону, отриманого після перегонки спиртової браги.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 5 кг;
вода очищена – 20 л;
дріжджі спиртові свіжі – 500 р.
Приготування
Спочатку при бажанні для поліпшення якості браги інвертують цукор, проваріть його в порції води з лимонною кислотою не менше години.
Залишають сироп охолонути до температури 30-40 градусів, після чого розчиняють його в порції теплою очищеної води.
Відливають трохи рідини, розчиняють у ній дріжджі, виливають у загальну ємність.
Переливають брагу в бродильні ємкості і залишають під гідрозатворів до закінчення процесу бродіння.
Відіграла цукрова спиртова брага відстоюється добу і зливається з осаду за допомогою шланга.
Рецепт цукрових браги, представлений далі, передбачає використання для активації та забезпечення якісного процесу бродіння сухих дріжджів. На відміну від свіжої пресованої добавки даний компонент вимагає попереднього активування в невеликій порції рідини, для чого поміщається в тепле місце з температурою не менше 30 градусів.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 5 кг;
вода очищена – 20 л;
дріжджі сухі, спиртові або хлібні -100 р.
Приготування
Цукор, інвертований або кристалічний, розчиняють в загальній ємності з теплою водою.
Відливають частина рідини, розчиняють у ній сухі дріжджі, залишають на 30 хвилин в теплі.
Брага з цукру та дріжджів для самогону переливається в бродильні ємкості під гідрозатвор.
Брага на пшениці з цукром відрізняється від класичної більш високими смаковими якостями і, як наслідок, є переважніше для отримання домашнього самогону. Зерна повинні бути не старше одного року і для пророщування поміщаються в тепло, заливаються водою до покриття: води не повинно бути занадто багато або мало.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 6 кг;
пшениця – 35 кг;
вода очищена – 25 л;
дріжджі сухі або свіжі -100 або 500 р.
Приготування
Заливають зерна водою до покриття і залишають на 2-3 дні в теплі, перевертаючи кожні 12 годин.
Переносять паростки в світле і більш прохолодне місце і залишають до проростання до 2-3 див.
Розчиняють цукор у теплій воді, додають дріжджі і пшеницю, встановлюють на ємності гідрозатвор, залишають до завершення бродіння.
Більш шанована серед самогонників-любителів цукрова солодова брага, приготовлена без додавання дріжджів. Переважно використовується солод додатково подрібнити, що прискорить процес бродіння і підсилить дію диких дріжджових грибів. В даному випадку як ніколи важливо забезпечити постійну температуру в приміщенні не нижче 26 градусів.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 5 кг;
солод – 25 кг;
вода очищена – 20 л.
Приготування
Нагрівають воду з цукром до розчинення кристалів, після чого охолоджують до 30 градусів.
Вмішують солод, залишають ємність на добу, не накриваючи, для насичення закваски киснем.
Далі цукрова брага з додаванням солоду прикривається рушником або тканиною і залишають на 5-12 днів або до закінчення процесу бродіння.
Якісної натуральної альтернативою дріжджам може стати немитий родзинки. Обов'язкова умова – наявність на сушеному винограді диких дріжджових грибків, які зберігаються, якщо продукт не піддається обробці хімікатами. Перед приготуванням закваски продукт перекручують на м'ясорубці для максимального ефекту.
Інгредієнти:
родзинки – 4 кг;
вода очищена – 20 л;
цукровий пісок – 200 р.
Приготування
Закладають в банку родзинки, заливають 05 л теплої води, додавши весь цукор, розмішують до розчинення кристалів, через 2 години подрібнюють і залишають в теплі на 2-3 дні або до появи піни і кислого запаху.
Додають закваску в ємність з теплою водою і залишають у теплому і темному місці.
Цукрова брага з додаванням родзинок бродить від 3 до 5 тижнів.
Ще один рецепт браги для самогону з цукру можна виконати, коли необхідно знайти застосування невостребованному або забродившему варенню. Важливо при цьому переконатися в повній відсутності на поверхні заготовки або стінах банки цвілі, яка може погіршити смак закваски і готового самогону.
Інгредієнти:
варення – 3 кг;
вода очищена – 15 л;
дріжджі – 150 г;
цукровий пісок – 15 кг.
Приготування
Нагрівають воду до 60 градусів, розчиняють у ній цукор і варення, остуджують до 30 градусів.
Вмішують дріжджі, переливають рідку основу в бродильну ємність, встановлюють гідрозатвор.
Після припинення процесу бродіння цукрова брага проціджують, відстоюється і зливається з осаду.
Цукрова брага з горохом готується з меншою порцією додаються дріжджів, недолік яких заповнюється бродінням бобів. Процес часто супроводжується рясним піноутворенням, тому ємність слід заповнювати брагою не більше, ніж на дві третини. Горошини переважно попередньо замочити на 4 години, що поліпшить бродіння.
Інгредієнти:
горох лущений – 1 кг;
вода – 12 л;
дріжджі – 100 г;
цукровий пісок – 2 кг.
Приготування
Горох заливають на 4 години двома літрами води, після чого зливають.
Цукор змішують з трьома літрами води, кип'ятять 5-7 хвилин, остуджують до 30 градусів.
З'єднують в бродильної ємності сироп, дріжджі, горох і воду, що залишилася.
Встановлюють на посудину гідрозатвор, залишають на 4-10 днів.
Як зробити брагу з цукру?
Домашня брага на самогон із цукру, кращі рецепти якої не раз випробувані досвідченими самогонниками, готується з дотриманням встановлених правил.
Інвертування цукру для браги
Процес бродіння відбувається більш якісно, якщо цукровий пісок попередньо інвертувати. Допоможуть здійснити інвертування цукру для браги пропорції інгредієнтів і тонкощі виконання процесу, викладені в даному розділі. Важливо правильно вибрати ємність, яка повинна бути як мінімум на третину більше від загального обсягу продуктів.
Інгредієнти:
Приготування
Брага на інверсних цукрі – рецепт
Брага з цукру інвертованого на порядок вище за якістю, ніж аналоги з звичайного цукрового піску. Вона швидше бродить, утворюючи в процесі менше шкідливих домішок. Крім того при инвертировании висока температура вбиває на поверхні цукрових кристалів всі шкідливі бактерії, які можуть погіршити в ході бродіння смак закваски і в підсумку самогону.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт браги із цукру й дріжджів
Цукрова брага на спиртових дріжджах буде готова на 4-7 день, накопичивши набагато менше домішок, ніж при бродінні з хлібними дріжджами. Крім того вдасться уникнути при використанні подібної добавки рясного піноутворення. Підвищиться і вихід готового самогону, отриманого після перегонки спиртової браги.
Інгредієнти:
Приготування
Цукрова брага на сухих дріжджах
Рецепт цукрових браги, представлений далі, передбачає використання для активації та забезпечення якісного процесу бродіння сухих дріжджів. На відміну від свіжої пресованої добавки даний компонент вимагає попереднього активування в невеликій порції рідини, для чого поміщається в тепле місце з температурою не менше 30 градусів.
Інгредієнти:
Приготування
Брага на пшениці з дріжджами і цукром
Брага на пшениці з цукром відрізняється від класичної більш високими смаковими якостями і, як наслідок, є переважніше для отримання домашнього самогону. Зерна повинні бути не старше одного року і для пророщування поміщаються в тепло, заливаються водою до покриття: води не повинно бути занадто багато або мало.
Інгредієнти:
Приготування
Брага на солоді і цукрі
Більш шанована серед самогонників-любителів цукрова солодова брага, приготовлена без додавання дріжджів. Переважно використовується солод додатково подрібнити, що прискорить процес бродіння і підсилить дію диких дріжджових грибів. В даному випадку як ніколи важливо забезпечити постійну температуру в приміщенні не нижче 26 градусів.
Інгредієнти:
Приготування
Брага з родзинок і цукру
Якісної натуральної альтернативою дріжджам може стати немитий родзинки. Обов'язкова умова – наявність на сушеному винограді диких дріжджових грибків, які зберігаються, якщо продукт не піддається обробці хімікатами. Перед приготуванням закваски продукт перекручують на м'ясорубці для максимального ефекту.
Інгредієнти:
Приготування
Брага з варення і цукру
Ще один рецепт браги для самогону з цукру можна виконати, коли необхідно знайти застосування невостребованному або забродившему варенню. Важливо при цьому переконатися в повній відсутності на поверхні заготовки або стінах банки цвілі, яка може погіршити смак закваски і готового самогону.
Інгредієнти:
Приготування
Брага на горосі і цукрі
Цукрова брага з горохом готується з меншою порцією додаються дріжджів, недолік яких заповнюється бродінням бобів. Процес часто супроводжується рясним піноутворенням, тому ємність слід заповнювати брагою не більше, ніж на дві третини. Горошини переважно попередньо замочити на 4 години, що поліпшить бродіння.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом
Брага на пшениці цінується за солодкий хлібний присмак. Щоб зробити такий напій, доведеться докласти зусиль, але ароматний самогон, отриманий на
Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення
Брага з варення представляє собою легкий бази для виготовлення оригінальних алкогольних напоїв. Застосовують полуничну, малинову, яблучну заготовку з
Брага з варення
Брага - алкогольний напій, відомий ще з давнини. Тоді її готували з березового або кленового соків. Давайте з вами розглянемо прості рецепти її
Самогон з варення
Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
Рецепт самогону з цукру
Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
Самогон з винограду
Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього