» » Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення
Правильно приготувати самогон можна і в домашніх умовах, за смаком він не буде гірше покупного продукту, при цьому ціна на домашній аналог значно нижче. Часто готується і питна брага з варення, яка підходить для вживання в чистому вигляді. Заготівля здатна передати чудово плодовий аромат, крім того, в ній вже є необхідний цукор.

Як зробити брагу з варення?


Оригінальний напій допоможе зробити брага з варення, при її готуванні варто врахувати такі моменти:

  • Слід потурбуватися про якість води. Ідеальним варіантом стане джерельна або кринична вода. Якщо взята водопровідна вода, їй краще відстоятися протягом доби, щоб домішки осіли на дно. Можна очистити воду з допомогою виморожування або харчового фільтра, але не варто вдаватися до кип'ятіння.

  • Брага буде готова, коли почне утворюватися бурхливе піноутворення, і на смак рідина буде володіти різким газованим присмаком. Це означає, що почалося різке виділення молочної кислоти.

  • Коли бродіння в напої припиняється, то напій ще не рекомендують до вживання, її проціджують і розливають по пляшках певної ємності.

  • Зберігається брага в холодильнику в горизонтальному положенні.


  • Коли готується брага з варення, пропорції є одним з основних моментів. Для приготування потрібно виконати такі дії:

  • Старе варення розчинити в теплій воді в пропорції 1:3.

  • З розведеного варення процідити чисту рідину без шматочків плодів.

  • Додати хлібні дріжджі в кількості 30 г на 1 кг варення.


  • <iframe> </iframe>

    Рецепт браги з варення і дріжджів

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Якщо є бажання зробити незвичайний напій з невеликою фортецею, то підійде простий рецепт базового сусла. Таким способом готується брага на варення і сухих дріжджах. Останній компонент зробить цей варіант спиртного схожим на квас, завдяки чому він буде гідно оцінений у літній спекотний період. Якщо брага стане заготівлею до самогону, то до складових треба додати ще близько 15 кг цукру.
    Інгредієнти:

  • старе варення – 3 л;

  • дріжджі сухі – 25 г;

  • вода -15 л.


  • Приготування

  • Теплою водою, підігрітою до 30 градусів розбавити варення.

  • Додати розведені дріжджі.

  • Розлити суміш по ємностей і поставити в тепле темне місце. На шийку надіти гумову рукавичку. Наполягати, поки рукавичка не впаде.

  • Готова брага з варення повинна бути процідженої.


  • Як зробити брагу з старого варення?


    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    В оригінальному рецепт алкогольного напою додається пиво, завдяки чому він починає своє бродіння природним шляхом, тобто, завдяки знаходженню у ньому пивного сусла. З додаванням цього компонента готується і брага зі старого варення. На його приготування йде в кілька разів менше часу, ніж в рецепті з додаванням дріжджів і родзинок. Можна використовувати малинове або полуничне варення.
    Інгредієнти:

  • повидло – 2 л;

  • світле пиво – 500 мл;

  • цукор – 1 5 л;

  • вода – 10 л


  • Приготування

  • Змішати всі інгредієнти. Розбавити їх теплою водою і розлити в пляшки для бродіння.

  • Напій настоювати теплому місці протягом одного тижня.


  • Брага з забродженого варення

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    З забродженого сировини теж можна приготувати напій, наприклад, дуже оригінальним смаком володіє сильно алкогольна брага варення з смородини. Важливим моментом, який обов'язково потрібно враховувати, є дотримання правильної пропорції при додаванні дріжджів, їх треба використовувати чітко визначену кількість.
    Інгредієнти:

  • закислі варення – 2 кг;

  • вода – 6 л;

  • дріжджі – 50 г;

  • цукор -1 кг.


  • Приготування

  • Розбавити варення теплою водою.

  • Додати половину дріжджів і цукор.

  • Ємність укутати теплою тканиною і наполягати до закінчення бродіння.

  • Рецепт браги з варення закінчується її проціджуванням.


  • Як зробити брагу з кислого варення?

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Прокисшую заготівлю теж можна застосувати з користю, на її основі готується брага з варення для самогону . Додатковим компонентом, що допомагає процесу, є родзинки. Природне бродіння буде тривати протягом 1-3 місяців, при цьому температурний режим не повинен вагатися, а залишатися в межах від 18 до 20 градусів. Якщо необхідно збільшити міцність напою, до нього додають трохи цукру.


    Інгредієнти:

  • кисле варення – 2 л;

  • вода – 5 л;

  • темний родзинки – 100 р.


  • Приготування

  • В бутель влити розчин з теплої води і варення, додати родзинки, при цьому залишити приблизно 1/4 пляшки порожній.

  • Ємність закрити спеціальним гідрозатворів або надіти на шийку гумову рукавичку з проколами на кінцях пальців.

  • Залишити ємність до закінчення бродіння.

  • Процідити брагу і поставити в прохолодне місце ще на один тиждень.


  • Брага зі старого компоту і варення

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Вельми смачним напоєм виходить брага з компоту і варення. У такому рецепті теж знадобляться дріжджі, які завершать процес бродіння. Особливістю цього способу готування є те, що в якості рідини для розведення використовується не тільки вода, але і компот, тому смак алкогольного напою виходить більш насиченим.
    Інгредієнти:

  • варення – 2 л;

  • компот – 3 л;

  • вода – 2 л;

  • тепла води – 15 л;

  • сухі дріжджі – 15 р.


  • Приготування

  • Варення розбавити теплою водою і компотом.

  • Окремо розвести дріжджі і поставити в тепле місце для початку бродіння.

  • Коли з'являться бульбашки, можна влити дріжджову закваску у розведене варення.

  • Брага зі старого варення повинна бути витримана в теплому місці кілька днів, а після її треба процідити.


  • Брага з варення без цукру

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Для тих, хто захоплюється виготовленням спиртних напоїв у домашніх умовах, актуальним стане рецепт браги з варення для самогону. Для нього можна вибрати будь-яке варення: вишневе, полуничне, сливове або яблучне. Щоб повністю обійтися без цукру, варення повинно міститися близько половини підсолоджувача. Для вишуканого смаку можна додати трохи ваніліну.
    Інгредієнти:

  • старе варення – 6 л;

  • вода – 15 л;

  • пресовані дріжджі – 250 р.


  • Приготування

  • В теплу воду вилити варення і добре перемішати.

  • Дріжджі розвести в теплій воді, настоювати близько 10 хвилин.

  • Покласти дріжджі в брагу і настоювати в теплі близько 2 тижнів.

  • Перед готуванням самогону брага зі старого варення піддається перегонці.


  • Брага з малинового варення

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Напій з непередаваним пікантним смаком можна отримати, якщо використовувати рецепт браги з малинового варення. Його особливістю є здійснення таких процесів як підігрівання суміші і додавання закваски. Після закінчення бродіння маса проціджують від осаду за допомогою дрібного сита або гумовою шланги.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • варення – 1 л;

  • винні дріжджі – 1 упаковка;

  • родзинки – 100 р.


  • Приготування

  • Викласти в ємність варення і залити холодною водою. Висипати родзинки. Підігріти суміш.

  • Зробити закваску: у теплій воді розвести дріжджі до однорідності. Після охолодження сусла вилити туди закваску.

  • Встановити водяний затвор і поставити в тепле місце.

  • Брага з варення в домашніх умовах має перебродити протягом 8-15 днів, її треба щодня перемішувати.


  • Як зробити брагу з яблучного варення?

    Брага з варення питна і для самогону рецепти зі старого, забродженого і кислого варення

    Класичної варіацією цього напою вважається брага з яблучного варення . Цей компонент здатний надати насичений легкий смак, на його основі в подальшому можна приготувати і самогон. Процес готування домашнього алкоголю відрізняється відносною простотою і його зможе освоїти навіть початківець.
    Інгредієнти:

  • яблучне варення – 3 л;

  • дріжджі сухі – 25 г;

  • вода -15 л.


  • Приготування

  • Теплою водою розбавити варення. Додати розведені дріжджі.

  • Вилити суміш в ємність і поставити в тепле місце. На шийку надіти гумову рукавичку. Наполягати, поки вона не впаде.

  • Процідити брагу.


  • Як освітлити брагу з варення?


    Коли здійснюється очищення браги з варення, дріжджі мають особливість перегорати під час перегонки і давати смак пригорілості, який відображається в самому напої. Тому можна вдатися до великої кількості способів освітлення:

  • випав осад забирається з отриманої браги;

  • освітлення відбувається за рахунок виморожування напою;

  • застосовується бентоніт в пропорції 1 ч. л. на 0 5 л напою і суміш настоюється близько 4 годин;

  • використовується чай каркаде (на 10 л напою 70 г чаю);

  • додавання лимонної кислоти (на 10 л самогону 1 ст. л.);

  • освітлення за допомогою желатину;

  • освітлення содою, марганцівкою;

  • очищення напою від домішок за допомогою активованого вугілля;

  • освітлення браги з допомогою спирту.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:33
    Переглядів: 287