Правильно приготувати самогон можна і в домашніх умовах, за смаком він не буде гірше покупного продукту, при цьому ціна на домашній аналог значно нижче. Часто готується і питна брага з варення, яка підходить для вживання в чистому вигляді. Заготівля здатна передати чудово плодовий аромат, крім того, в ній вже є необхідний цукор.
Як зробити брагу з варення?
Оригінальний напій допоможе зробити брага з варення, при її готуванні варто врахувати такі моменти:
Слід потурбуватися про якість води. Ідеальним варіантом стане джерельна або кринична вода. Якщо взята водопровідна вода, їй краще відстоятися протягом доби, щоб домішки осіли на дно. Можна очистити воду з допомогою виморожування або харчового фільтра, але не варто вдаватися до кип'ятіння. Брага буде готова, коли почне утворюватися бурхливе піноутворення, і на смак рідина буде володіти різким газованим присмаком. Це означає, що почалося різке виділення молочної кислоти. Коли бродіння в напої припиняється, то напій ще не рекомендують до вживання, її проціджують і розливають по пляшках певної ємності. Зберігається брага в холодильнику в горизонтальному положенні. Коли готується брага з варення, пропорції є одним з основних моментів. Для приготування потрібно виконати такі дії:
Старе варення розчинити в теплій воді в пропорції 1:3. З розведеного варення процідити чисту рідину без шматочків плодів. Додати хлібні дріжджі в кількості 30 г на 1 кг варення. <iframe> </iframe>
Рецепт браги з варення і дріжджів
Якщо є бажання зробити незвичайний напій з невеликою фортецею, то підійде простий рецепт базового сусла. Таким способом готується брага на варення і сухих дріжджах. Останній компонент зробить цей варіант спиртного схожим на квас, завдяки чому він буде гідно оцінений у літній спекотний період. Якщо брага стане заготівлею до самогону, то до складових треба додати ще близько 15 кг цукру.
Інгредієнти:
старе варення – 3 л; дріжджі сухі – 25 г; вода -15 л. Приготування
Теплою водою, підігрітою до 30 градусів розбавити варення. Додати розведені дріжджі. Розлити суміш по ємностей і поставити в тепле темне місце. На шийку надіти гумову рукавичку. Наполягати, поки рукавичка не впаде. Готова брага з варення повинна бути процідженої. Як зробити брагу з старого варення?
В оригінальному рецепт алкогольного напою додається пиво, завдяки чому він починає своє бродіння природним шляхом, тобто, завдяки знаходженню у ньому пивного сусла. З додаванням цього компонента готується і брага зі старого варення. На його приготування йде в кілька разів менше часу, ніж в рецепті з додаванням дріжджів і родзинок. Можна використовувати малинове або полуничне варення.
Інгредієнти:
повидло – 2 л; світле пиво – 500 мл; цукор – 1 5 л; вода – 10 л Приготування
Змішати всі інгредієнти. Розбавити їх теплою водою і розлити в пляшки для бродіння. Напій настоювати теплому місці протягом одного тижня. Брага з забродженого варення
З забродженого сировини теж можна приготувати напій, наприклад, дуже оригінальним смаком володіє сильно алкогольна брага варення з смородини. Важливим моментом, який обов'язково потрібно враховувати, є дотримання правильної пропорції при додаванні дріжджів, їх треба використовувати чітко визначену кількість.
Інгредієнти:
закислі варення – 2 кг; вода – 6 л; дріжджі – 50 г; цукор -1 кг. Приготування
Розбавити варення теплою водою. Додати половину дріжджів і цукор. Ємність укутати теплою тканиною і наполягати до закінчення бродіння. Рецепт браги з варення закінчується її проціджуванням. Як зробити брагу з кислого варення?
Прокисшую заготівлю теж можна застосувати з користю, на її основі готується брага з варення для самогону . Додатковим компонентом, що допомагає процесу, є родзинки. Природне бродіння буде тривати протягом 1-3 місяців, при цьому температурний режим не повинен вагатися, а залишатися в межах від 18 до 20 градусів. Якщо необхідно збільшити міцність напою, до нього додають трохи цукру.
Інгредієнти:
кисле варення – 2 л; вода – 5 л; темний родзинки – 100 р. Приготування
В бутель влити розчин з теплої води і варення, додати родзинки, при цьому залишити приблизно 1/4 пляшки порожній. Ємність закрити спеціальним гідрозатворів або надіти на шийку гумову рукавичку з проколами на кінцях пальців. Залишити ємність до закінчення бродіння. Процідити брагу і поставити в прохолодне місце ще на один тиждень. Брага зі старого компоту і варення
Вельми смачним напоєм виходить брага з компоту і варення. У такому рецепті теж знадобляться дріжджі, які завершать процес бродіння. Особливістю цього способу готування є те, що в якості рідини для розведення використовується не тільки вода, але і компот, тому смак алкогольного напою виходить більш насиченим.
Інгредієнти:
варення – 2 л; компот – 3 л; вода – 2 л; тепла води – 15 л; сухі дріжджі – 15 р. Приготування
Варення розбавити теплою водою і компотом. Окремо розвести дріжджі і поставити в тепле місце для початку бродіння. Коли з'являться бульбашки, можна влити дріжджову закваску у розведене варення. Брага зі старого варення повинна бути витримана в теплому місці кілька днів, а після її треба процідити. Брага з варення без цукру
Для тих, хто захоплюється виготовленням спиртних напоїв у домашніх умовах, актуальним стане рецепт браги з варення для самогону. Для нього можна вибрати будь-яке варення: вишневе, полуничне, сливове або яблучне. Щоб повністю обійтися без цукру, варення повинно міститися близько половини підсолоджувача. Для вишуканого смаку можна додати трохи ваніліну.
Інгредієнти:
старе варення – 6 л; вода – 15 л; пресовані дріжджі – 250 р. Приготування
В теплу воду вилити варення і добре перемішати. Дріжджі розвести в теплій воді, настоювати близько 10 хвилин. Покласти дріжджі в брагу і настоювати в теплі близько 2 тижнів. Перед готуванням самогону брага зі старого варення піддається перегонці. Брага з малинового варення
Напій з непередаваним пікантним смаком можна отримати, якщо використовувати рецепт браги з малинового варення. Його особливістю є здійснення таких процесів як підігрівання суміші і додавання закваски. Після закінчення бродіння маса проціджують від осаду за допомогою дрібного сита або гумовою шланги.
Інгредієнти:
вода – 2 л; варення – 1 л; винні дріжджі – 1 упаковка; родзинки – 100 р. Приготування
Викласти в ємність варення і залити холодною водою. Висипати родзинки. Підігріти суміш. Зробити закваску: у теплій воді розвести дріжджі до однорідності. Після охолодження сусла вилити туди закваску. Встановити водяний затвор і поставити в тепле місце. Брага з варення в домашніх умовах має перебродити протягом 8-15 днів, її треба щодня перемішувати. Як зробити брагу з яблучного варення?
Класичної варіацією цього напою вважається брага з яблучного варення . Цей компонент здатний надати насичений легкий смак, на його основі в подальшому можна приготувати і самогон. Процес готування домашнього алкоголю відрізняється відносною простотою і його зможе освоїти навіть початківець.
Інгредієнти:
яблучне варення – 3 л; дріжджі сухі – 25 г; вода -15 л. Приготування
Теплою водою розбавити варення. Додати розведені дріжджі. Вилити суміш в ємність і поставити в тепле місце. На шийку надіти гумову рукавичку. Наполягати, поки вона не впаде. Процідити брагу. Як освітлити брагу з варення?
Коли здійснюється очищення браги з варення, дріжджі мають особливість перегорати під час перегонки і давати смак пригорілості, який відображається в самому напої. Тому можна вдатися до великої кількості способів освітлення:
випав осад забирається з отриманої браги; освітлення відбувається за рахунок виморожування напою; застосовується бентоніт в пропорції 1 ч. л. на 0 5 л напою і суміш настоюється близько 4 годин; використовується чай каркаде (на 10 л напою 70 г чаю); додавання лимонної кислоти (на 10 л самогону 1 ст. л.); освітлення за допомогою желатину; освітлення содою, марганцівкою; очищення напою від домішок за допомогою активованого вугілля; освітлення браги з допомогою спирту.