» » Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом
Брага на пшениці вважається найбільш складним рецептом серед алкогольних напоїв. Приготування займає багато сил і часу, вимагає деякого завзятості, зате тонкий аромат хліба і насичений смак говорять самі за себе. Вважається, що зерновий самогон краще по своїм якісним характеристикам, ніж цукровий.

Як поставити брагу на пшениці?


Пшенична брага вважається якісним і ароматнішою, ніж самогон на цукрі. Для приготування такого алкогольного напою потрібно пройти кілька етапів:

  • Починається все з вибору зерна, яке має бути якісним і не дуже свіжим. Зерно перебирається від сміття і дефектних елементів.

  • Пшеницю заливають водою на 3-4 см, залишають на день. Мокрі зерна стають м'якими і краще проростають.

  • Рекомендується проростити пшеницю, адже в пророщених зернах утворюється більше ферментів, які можуть розщепити крохмаль на різні цукри.

  • Готування браги із пшениці включає часто ловлення зерна. Проклюнулися паростки збирають і висушують вентилятором (якщо пшениці багато) або на сонці, або батареї (коли зерна менше). Ловлення надає солодкий запах бразі.


  • <iframe> </iframe>

    Як проростити пшеницю для браги?

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Пророщування пшениці для браги – захоплюючий процес. Приємно спостерігати за тим, як із зерна прокльовується паростки пшениці. Якщо самогон планується робити відразу ж, то просушувати зерна не обов'язково. Можна відразу перемелювати солод і приступати до приготування браги. Для пророщування потрібно всього три компоненти.
    Інгредієнти:

  • зерна пшениці – 4 кг;

  • вода – 50 мл;

  • марганцівка – 25-30 р.


  • Приготування

  • Зерна пшениці розкладаються в ємності і ставлять в тепле місце в темряву.

  • Кожні 6-8 годин зерна перемішуються і зволожуються.

  • Брага на пшениці виходить краще, якщо змочити тканину водою і накрити їй зерна. Так вони не згниють.

  • Через три дні, коли з'являться паростки, слід потримати їх у слабкому розчині марганцівки близько півгодини. Це знезаразить отриманий солод.


  • Брага на пророщеної пшениці - рецепт


    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Елітним алкоголем, зробленим в домашніх умовах з біоматеріалів, вважається брага на пшениці без дріжджів. Для бездріжджового рецепта підійде краще озима пшениця. Можна попередньо розпарити зерно, але це збільшить обсяг робіт. Тому можна користуватися скороченим способом без розпарювання. Розплутувати пророщені паростки пшеничних зерен не рекомендовано.
    Інгредієнти:

  • зерна пшениці – 5 кг;

  • вода;

  • цукор – 5 кг.


  • Приготування

  • Пророщені зерна засипати 05 кг цукру, перемішати, залити водою і поставити на 10 діб в тепло.

  • Перелити в іншу тару, додати 3 кг цукру і 3 л води.

  • Залишити на 8-10 діб.


  • Брага на пшениці без пророщування

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Брага з пшениці для самогону може бути зроблено і без пророщування зерна. Вона вважається найбільш правильною з усіх варіантів самогоноваріння, тоді брага виходить чистою, без домішок. Озима пшениця підходить найбільше: вважається, що для браги зернові повинні бути пролежати мінімум два місяці після збору врожаю.
    Інгредієнти:

  • зерна пшениці – 5 кг;

  • вода;

  • цукор – 5 кг.


  • Приготування

  • Викласти пшеницю в тару для бродіння рівним шаром, залити водою, щоб зверху залишалося 3-6 див.

  • Накрити марлею, поставити в прохолодне темне місце на добу-півтора.

  • Додати 15 кг цукру. Залишити на 6-7 днів.

  • Отриманий заброд викласти в ємність побільше (суміш буде пінитися), залити розчином цукру, що залишився з водою, ретельно перемішати.

  • Залишити при температурі 26-30 градусів на 7-8 днів.


  • Брага на пшениці з дріжджами і цукром

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Рецепт браги на пшениці з дріжджами і цукром відрізняється прискореним бродінням. Замість цукру можна використовувати інвертований цукровий сироп: завдяки йому прискорюється процес бродіння. Так, для такого сиропу підсолоджувач слід розчинити в теплій воді, довести отриманий розчин до кипіння, потім зняти піну і варити годину на малому вогні, додавши чайну ложку лимонного соку або кислоти.


    Інгредієнти:

  • пророщене зерно – 1 кг;

  • вода – 4 л;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • цукор – 250 р.


  • Приготування

  • Залити пророщене зерно теплою (65 градусів) водою.

  • Суміш добре перемішати, утеплити і захищати годину.

  • Слід розігріти суміш до 71-73 градусів і залишити на півгодини. Після охолодження перелити в тару, де брага буде бродити.

  • Додати сухі дріжджі.

  • Цукор попередньо розчинити в теплій воді і додати до суміші.

  • Встановити гідрозатвор і щільно закрити кришкою. Брага з дріжджами на пшениці повинна настоюватися 5-7 днів. Після її потрібно заново перегнати і знову залишити на тиждень.


  • Брага з пшеничної крупи

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Не тільки з зерен можна отримати якісний продукт бродіння. Проста брага з пшениці виходить з пшеничної крупи, яку перемелюють до стану борошна. Необхідно додати жменю ячменю та жита. Складність для початківців полягає в тому, що в заготовку необхідно вводити альфа-амілазу і глюкоамилазу по 1 мл на кілограм.
    Інгредієнти:

  • пшенична крупа – 1 кг;

  • альфа-амілаза і глюкоамилаза - по 1 мл;

  • вода – 4 л;

  • дріжджі – 1 г;

  • жито – 75 г;

  • ячмінь – 75 р.


  • Приготування

  • Довести до кипіння воду, додати туди перемелену крупу.

  • Жито і ячмінь обсмажити і перемолоти в блендері, додати до суміші.

  • Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою, остудити.

  • Після розбухання і охолодження додати альфа-амілазу і глюкоамилазу. Додати дріжджі.

  • Залишити на 6-8 днів.


  • Брага з пшеничного борошна - рецепт

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Брага з пшеничного борошна підійде тим, у кого з тих чи інших причин не виявилося під рукою пшеничних зерен або крупи. Борошно простіше дістати, вона продається в кожному магазині. Рецепт включає іноді додавання житнього зеленого солоду з розрахунку 150 г на 1 кг борошна, який додають у остиглу заготовку.
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 500-600 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • вода – 25-27 л.


  • Приготування

  • Борошно всипати в теплу воду і тримати на малому вогні 7-8 хвилин, повільно довівши до кипіння.

  • Через півгодини вимкнути плиту і дати заготівлі охолонути. Якщо рецепт пшеничного браги включає солод, то додати його на цьому етапі.

  • Остудити заготівлю, додати сухі дріжджі. Настоювати тиждень.


  • Брага на пшеничному солоді

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Брага на зеленому пшеничному солоді – цікаве рішення. Особливо смачно вийде, якщо в такому солоді змішано кілька видів зерна. Обсмажений Солод і мелений можна купити в готовому вигляді в магазині, а при бажанні можна і приготувати самостійно. Якщо дріжджі пресовані, а не сухі, їх треба взяти більше – вже 500 р.
    Інгредієнти:

  • зелений солод – 10 кг;

  • вода;

  • дріжджі сухі – 100 р.


  • Приготування

  • Помістити солод в каструлю. Додати воду і перемішати до однорідної маси.

  • Нагріти каструлю до 62-63 градусів, потім залишити на 15 години на рівномірному вогні. Перемішувати кожні чверть години.

  • Далі брага на пшениці заливається в ємність, куди додаються розведені у воді дріжджі.

  • Суміш слід поставити на тиждень відстоюватися при температурі від 18 до 23 градусів.


  • Брага з пшениці на кодзі

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Готування браги із пшениці для самогону можна перетворити в захоплюючий експеримент і зробити, наприклад, японську горілку-саке. Для цього знадобиться пачка спеціального концентрату цього грибка під назвою «кодзі». Мінуси заготовки в тому, що чекати браги доведеться близько місяця. До цього додається специфічний запах продуктів бродіння. Посуд краще попередньо знезаразити, інакше брага з кодзі на пшениці може заграти і зіпсуватися.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 кг;

  • кодзі - 9 м;

  • вода.


  • Приготування

  • Борошно залити водою (5 л) і перемішати до отримання однорідної маси.

  • Додати кодзі, перемішати.

  • Закрити тару і поставити в темне місце на 25-30 днів.


  • Медова брага на пшениці

    Брага на пшениці - рецепти для приготування самогону з дріжджами, цукром і медом

    Неймовірно ароматна виходить брага на пшениці з медом . Така суміш не має нічого спільного з медовухою, для браги підійде навіть зацукрований мед. Прекрасний продукт вийде, якщо зберігати такий напій у відрах з липи чи дуба. Можна додати в заготовку мускатний горіх, корицю і хміль за смаком.
    Інгредієнти:

  • мед – 5-6 л;

  • вода – до 7 л;

  • пшениця – 1 кг.


  • Приготування

  • Залити пшеничні зерна розчином з 200-300 г меду, розведеного у воді.

  • Через 5-7 днів залити залишками меду, розведеними у воді (6 л).

  • Залишити на 10 діб.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:35
    Переглядів: 388