» » Як зробити коньяк з самогону?

Як зробити коньяк з самогону?

Як зробити коньяк з самогону?
Виробництво домашніх міцних напоїв-дистилятів для власного споживання тепер дозволено законом в РФ і на більшій частині пострадянського простору. У легальному продажу за цілком «демократичними» цінами можна знайти стандартні і зручні домашні дистилятори різних конструкцій (тобто, самогонні апарати). Кращі конструкції дистиляторів виконані з міді, зрозуміло, догляд за ними потрібен регулярний, але і результат хороший. Цілком годяться і апарати з нержавіючої сталі. Сировина для самогону використовують саме різне – фрукти, овочі, зерно, цукор та ін.
Справжній домашній коньяк можна приготувати тільки з винного самогону розповімо, як це зробити.
Використовуємо для коньяку тільки виноград, з інших фруктів у нас вийдуть плодові бренді (зразок кальвадосу і ін), із зернових дистилятів можна приготувати подобу віскі, з картоплі – аквавіт.

Найкращий рецепт приготування домашнього коньяку з самогону


Інгредієнти:

  • виноград (можна млявий);

  • цукор – з розрахунку 200 г на 10 л сусла;

  • вода – 1 л на 10 л соку.


  • Приготування
    Виноград можна купити оптом, в тому числі і подвявший, некондиційний, вам будуть вдячні та й вийде зі знижкою. Краще світлі сорти.
    Нам потрібно отримати з винограду сік яким зручним способом (тільки не в соковарці, термічна обробка неприпустима). Що залишився макуха заливаємо невеликою кількістю води і віджимаємо ще раз. Змішуємо виноградний сік з рідиною отриманої після промивання і другого віджиму. Вносимо цукор, заливаємо сусло в бутлі, залишаючи трохи місця, в процесі бродіння його обсяг буде збільшуватися. Дуже зручні бутлі на 10 л та 25 л (технічні). Протягом 3-х діб спиртове бродіння почнеться саме, сусло починає пінитися, як тільки це сталося, обов'язково встановлюємо на бутель «водяний затвор» (без цього пристрою розпочнеться оцтове бродіння). Через 40 днів при температурі в приміщенні 12-17 градусів вино готове. Якщо бутлі стоять в теплі, спиртове бродіння проходить і трохи швидше (за 30 днів). Про завершення процесу бродіння можна судити за значного зменшення газовиділення через трубку водяного затвора, що поміщається в ємність з водою.
    Перегонка
    Переганяємо вино, відбираючи 1 і 4 частини дистиляту в окрему ємність (потім ці частини переганяємо вдруге). З'єднуємо 2 і 3 частина перегонки з продуктом другої перегонки. У нас вийшов якісний винний дистилят – молодий коньячний спирт з відтінками запаху і смаку вихідної сировини, фортеця може варіювати в середньому від 40 до 60%. Можна очистити цю сировину за допомогою активованого вугілля і фільтрування. Можливі також очищення з додаванням марганцівки або молока. У будь-якому випадку, після випадіння осаду очищений продукт слід акуратно відціджувати трубочкою (бензин). Тепер можете розбавити очищений молодий коньячний спирт питної водою або аптечним розчином глюкози до 40% міцності. Для вимірювання користуємося спиртометром (продається в господарських магазинах).
    Наполягання
    В найкращому варіанті, заливаємо дистилят в чистий новий невеликий дубовий бочонок і наполягаємо протягом 2 місяців мінімум (а краще, звичайно ж, не менш 3 років). У упрошенном варіанті можна залити винний дистилят в
    Як зробити коньяк з самогону?
    трилітрові скляні бутлі і закласти в них злегка обстругані дрібні дубові палички і тріски – кілька штук. Бутлі слід герметично укупорить.
    Іноді треба приготувати домашні міцні напої до певної події і часу недостатньо. Для цього розповімо, як зробити коньяк з самогону швидко.
    Щоб приготувати домашній коньяк з винного самогону швидко, наполягаємо його в закупорених скляних бутлях на дубовій стружці. Досить тижня. При додаванні тирси можна встигнути за 3-5 днів, але доведеться виконати повторне проціджування з використанням хороших фільтрів.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:56
    Переглядів: 227