Коньяк з самогону в домашніх умовах - рецепт
Знаючі толк в хорошому алкоголь, побачивши заголовок цієї статті, відразу ж стануть заперечувати проти можливості реалізації такої ідеї. І ми, безумовно, погодимося з ними. Насправді ми спробуємо зробити з самогону не справжній коньяк в оригіналі, а максимально якісну імітацію такого напою, за своїми смаковими якостями найбільш наближену до оригіналу. На чому ж можна настояти самогон, щоб отримати коньяк? Цю інтригу ми розкриємо далі в запропонованих рецептах.
Інгредієнти:
самогон – 3 л;
кора дубова – 2 ст. ложки;
бутони гвоздики – 3 шт.;
мускатний горіх мелений – 1 щіпка;
кориандрове зернятко – 1 шт.;
цукор – 75 р.
Приготування
Самогон для коньяку повинен бути найкращої якості, як мінімум подвійної перегонки і розведений згодом до фортеці від сорока до п'ятдесяти градусів. У невеликої порції вихідного продукту необхідно спочатку розчинити цукровий пісок. Ідеально якщо з зазначеного якості цукрового піску спочатку зварити карамельний сироп, а потім ввести його в основу коньяку.
Дубову кору можна придбати в будь-якій аптеці. Але використовувати її в чистому вигляді не рекомендується, так як надмірне початкове кількість дубильних речовин може зіпсувати смак готового напою. Для пом'якшення властивостей кори дуба спочатку заливаємо її окропом на десять хвилин, а після цього зливаємо на сито, даємо стекти, і просушуємо.
В скляну ємність насипаємо підготовлену кору, кидаємо бутони гвоздики, мелений мускатний горіх і розчавлене велике кориандрове зернятко. Заливаємо компоненти самогоном, змішаним з карамеллю, збовтуємо і залишаємо в темному місці три тижні.
Тепер отриманий алкогольний напій темного насиченого кольору проціджуємо, отфильтровываем, розливаємо по скляних бутлях, маємо знову в темному місці і залишаємо для витримки не менше ніж на шість місяців. Особливо цікавий смак напою стає після двох років витримки.
Інгредієнти:
самогон – 3 л;
тріска дубова – 6 штук товщиною 4 мм та довжиною 10 див;
ягоди шипшини – 15 шт.;
горошини чорного перцю – 4 шт.;
чай чорний крупнолистовий – 1 ч. ложка;
стручок ванілі довжиною 3 см – 1 шт.;
звіробій – 2/3 ч. ложки;
сода харчова – 10 г;
цукор – 60 р.
Приготування
Саме, мабуть, копітка в приготуванні коньяку за цим рецептом - це підготовка дубової тріски. Сухе дубове полінце розкладаємо на трісочки необхідного розміру і замочуємо в холодній воді на дванадцять годин. Тепер міняємо воду на нову, додаємо соду харчову, перемішуємо і залишаємо знову на дванадцять годин. Далі зливаємо воду, укладаємо трісочки в сито або друшляк і розміщуємо на парову баню. Тривалість цієї процедури також складає дванадцять годин, після чого викладаємо тріски на тканинний відріз і даємо просохнути на повітрі знову протягом дванадцяти годин.
Тепер викладаємо тріску на решітку, маємо в духовці і витримуємо при температурі 150 градусів чотири години. Через дванадцять годин прогрівання повторюємо, після чого знову залишаємо тріски відпочивати ще на дванадцять годин. І на завершення необхідно просмажити тріску при 200 градусах з режимом гриль до появи димку.
Готову тріску, шипшина, чай, перець, ваніль і звіробій поміщаємо в скляну пляшку, заливаємо самогоном і додаємо зварену з цукрового піску карамель, попередньо розчинивши її у невеликій порції вихідного напою. Струшуємо вміст посудини і ставимо в темне місце. Через тиждень забираємо ваніль, а масу наполягаємо ще два тижні, періодично збовтуючи.
По закінченні часу напій проціджують і отфильтровываем, розливаємо по пляшках і залишаємо в темному місці для настоювання ще мінімум на шість місяців.
Приготування коньяку в домашніх умовах з самогону - рецепт на дубовій корі
Інгредієнти:
Приготування
Самогон для коньяку повинен бути найкращої якості, як мінімум подвійної перегонки і розведений згодом до фортеці від сорока до п'ятдесяти градусів. У невеликої порції вихідного продукту необхідно спочатку розчинити цукровий пісок. Ідеально якщо з зазначеного якості цукрового піску спочатку зварити карамельний сироп, а потім ввести його в основу коньяку.
Дубову кору можна придбати в будь-якій аптеці. Але використовувати її в чистому вигляді не рекомендується, так як надмірне початкове кількість дубильних речовин може зіпсувати смак готового напою. Для пом'якшення властивостей кори дуба спочатку заливаємо її окропом на десять хвилин, а після цього зливаємо на сито, даємо стекти, і просушуємо.
В скляну ємність насипаємо підготовлену кору, кидаємо бутони гвоздики, мелений мускатний горіх і розчавлене велике кориандрове зернятко. Заливаємо компоненти самогоном, змішаним з карамеллю, збовтуємо і залишаємо в темному місці три тижні.
Тепер отриманий алкогольний напій темного насиченого кольору проціджуємо, отфильтровываем, розливаємо по скляних бутлях, маємо знову в темному місці і залишаємо для витримки не менше ніж на шість місяців. Особливо цікавий смак напою стає після двох років витримки.
Коньяк своїми руками з самогону - рецепт на дубовій трісках
Інгредієнти:
Приготування
Саме, мабуть, копітка в приготуванні коньяку за цим рецептом - це підготовка дубової тріски. Сухе дубове полінце розкладаємо на трісочки необхідного розміру і замочуємо в холодній воді на дванадцять годин. Тепер міняємо воду на нову, додаємо соду харчову, перемішуємо і залишаємо знову на дванадцять годин. Далі зливаємо воду, укладаємо трісочки в сито або друшляк і розміщуємо на парову баню. Тривалість цієї процедури також складає дванадцять годин, після чого викладаємо тріски на тканинний відріз і даємо просохнути на повітрі знову протягом дванадцяти годин.
Тепер викладаємо тріску на решітку, маємо в духовці і витримуємо при температурі 150 градусів чотири години. Через дванадцять годин прогрівання повторюємо, після чого знову залишаємо тріски відпочивати ще на дванадцять годин. І на завершення необхідно просмажити тріску при 200 градусах з режимом гриль до появи димку.
Готову тріску, шипшина, чай, перець, ваніль і звіробій поміщаємо в скляну пляшку, заливаємо самогоном і додаємо зварену з цукрового піску карамель, попередньо розчинивши її у невеликій порції вихідного напою. Струшуємо вміст посудини і ставимо в темне місце. Через тиждень забираємо ваніль, а масу наполягаємо ще два тижні, періодично збовтуючи.
По закінченні часу напій проціджують і отфильтровываем, розливаємо по пляшках і залишаємо в темному місці для настоювання ще мінімум на шість місяців.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити коньяк в домашніх умовах?
З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
Домашній коньяк з горілки
Рецептів домашніх алкогольних напоїв неймовірне безліч і варто приділити особливу увагу виготовленню коньяку. Далі опишемо максимально зрозуміло
Домашній коньяк з спирту
Для справжніх поціновувачів коньяку домашній напій навряд чи замінить марочний. А для тих, хто в ньому не особливо розбирається, але цінує смачний і
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Самогон на кедрових горішках має унікальний смак і незвичайний аромат, який не зрівняється ні з якою горілкою. Давайте розберемося, як же зробити цей
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже