Домашній коньяк з горілки
Основою коньяку в оригіналі є виноградне вино, а смак напою досягається особливістю технологічного процесу, який в домашніх умовах реалізувати вкрай проблематично. Але ми пропонуємо варіанти приготування домашнього коньяку з горілки по своїм смаковим якостям максимально наближеного до оригіналу. Деякі хитрощі даних рецептур дозволяють отримати гідний алкогольний напій.
Інгредієнти:
горілка – 1 л;
кора дуба – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – 20 г;
ванільний порошок – 1 щіпка.
Приготування
Напевно, не варто зупинятися на тому, що горілка, яка в даному випадку є основою напою, повинна бути найвищої перевіреної якості. В крайньому випадку, її можна замінити етиловим спиртом, розведеним до фортеці сорок градусів. Наливаємо спиртову основу в емальовану миску або скляну посудину. Цукор насипати в їдальню ложку і прогріваємо над вогнем до повного розплавлення і пожовтіння, після чого додаємо його в горілку і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо дубову кору, ванілін, знову перемішуємо, перелити в скляну банку або бутель, укупориваем і поміщаємо в затемнене прохолодне місце як мінімум на місяць. Готовий напій повинен придбати насичений янтарний колір і своєрідний аромат. Проціджуємо тепер його через марлю і отфильтровываем, після чого розливаємо по пляшках, укупориваем і даємо настоятися ще протягом кількох місяців.
При бажанні ароматний букет домашнього коньяку можна доповнити бутонами гвоздики, горошинами перцю, як запашного, так і чорного або ж додати горілку разом з іншими компонентами розчавлений горошинку коріандру .
Інгредієнти:
горілка – 1 л;
плоди в'яленого чорносливу з кісточкою – 10 шт.;
бутони гвоздики – 2 шт.;
цукровий пісок – 20 г;
перець горошинками запашний – 6 шт.;
ванільний порошок – 1 щіпка.
Приготування
В даному випадку смак коньяку імітується шляхом додавання в горілку чорносливу і прянощів. Для цього промиваємо в'ялений чорнослив теплою водою, обсушуємо і заливаємо в банку горілкою. Додаємо також бутони гвоздики і горошинки перцю, попередньо роздавивши їх качалкою або ручкою ножа, додаємо дрібку ваніліну і вводимо цукор, прогрів його над вогнем в ложці до розплавлення та пожовтіння. Розмішуємо вміст посудини ретельно, укупориваем щільно і маємо при кімнатних умовах в затемненому місці.
Через десять днів напій проціджують через кілька шарів марлі і отфильтровываем. Розливаємо отриману рідину по пляшках і даємо настоятися ще як мінімум два-три дні.
Домашній коньяк з горілки на дубовій корі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Напевно, не варто зупинятися на тому, що горілка, яка в даному випадку є основою напою, повинна бути найвищої перевіреної якості. В крайньому випадку, її можна замінити етиловим спиртом, розведеним до фортеці сорок градусів. Наливаємо спиртову основу в емальовану миску або скляну посудину. Цукор насипати в їдальню ложку і прогріваємо над вогнем до повного розплавлення і пожовтіння, після чого додаємо його в горілку і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо дубову кору, ванілін, знову перемішуємо, перелити в скляну банку або бутель, укупориваем і поміщаємо в затемнене прохолодне місце як мінімум на місяць. Готовий напій повинен придбати насичений янтарний колір і своєрідний аромат. Проціджуємо тепер його через марлю і отфильтровываем, після чого розливаємо по пляшках, укупориваем і даємо настоятися ще протягом кількох місяців.
При бажанні ароматний букет домашнього коньяку можна доповнити бутонами гвоздики, горошинами перцю, як запашного, так і чорного або ж додати горілку разом з іншими компонентами розчавлений горошинку коріандру .
Домашній коньяк з горілки з чорносливом - швидкий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку смак коньяку імітується шляхом додавання в горілку чорносливу і прянощів. Для цього промиваємо в'ялений чорнослив теплою водою, обсушуємо і заливаємо в банку горілкою. Додаємо також бутони гвоздики і горошинки перцю, попередньо роздавивши їх качалкою або ручкою ножа, додаємо дрібку ваніліну і вводимо цукор, прогрів його над вогнем в ложці до розплавлення та пожовтіння. Розмішуємо вміст посудини ретельно, укупориваем щільно і маємо при кімнатних умовах в затемненому місці.
Через десять днів напій проціджують через кілька шарів марлі і отфильтровываем. Розливаємо отриману рідину по пляшках і даємо настоятися ще як мінімум два-три дні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коньяк з самогону в домашніх умовах - рецепт
Ця стаття стане у пригоді любителям різних домашніх міцних напоїв. Пропонуємо трохи поекспериментувати і створити відмінний коньяк на основі
Як зробити коньяк в домашніх умовах?
З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
Домашній коньяк з спирту
Для справжніх поціновувачів коньяку домашній напій навряд чи замінить марочний. А для тих, хто в ньому не особливо розбирається, але цінує смачний і
Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
Домашній коньяк можливо не дуже схожий на покупної дорогий напій, але має свої особливості і чудово впишеться в меню урочистого застілля. Його можна
Кавовий лікер в домашніх умовах
Незрівнянні алкогольні напої можна готувати і власноруч, потрібно лише запастися необхідними, доступними компонентами і терпінням. Пропонуємо зробити
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже