Основою коньяку в оригіналі є виноградне вино, а смак напою досягається особливістю технологічного процесу, який в домашніх умовах реалізувати вкрай проблематично. Але ми пропонуємо варіанти приготування домашнього коньяку з горілки по своїм смаковим якостям максимально наближеного до оригіналу. Деякі хитрощі даних рецептур дозволяють отримати гідний алкогольний напій.
Домашній коньяк з горілки на дубовій корі - рецепт
Інгредієнти: горілка – 1 л; кора дуба – 1 ст. ложка; цукровий пісок – 20 г; ванільний порошок – 1 щіпка. Приготування Напевно, не варто зупинятися на тому, що горілка, яка в даному випадку є основою напою, повинна бути найвищої перевіреної якості. В крайньому випадку, її можна замінити етиловим спиртом, розведеним до фортеці сорок градусів. Наливаємо спиртову основу в емальовану миску або скляну посудину. Цукор насипати в їдальню ложку і прогріваємо над вогнем до повного розплавлення і пожовтіння, після чого додаємо його в горілку і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо дубову кору, ванілін, знову перемішуємо, перелити в скляну банку або бутель, укупориваем і поміщаємо в затемнене прохолодне місце як мінімум на місяць. Готовий напій повинен придбати насичений янтарний колір і своєрідний аромат. Проціджуємо тепер його через марлю і отфильтровываем, після чого розливаємо по пляшках, укупориваем і даємо настоятися ще протягом кількох місяців.
При бажанні ароматний букет домашнього коньяку можна доповнити бутонами гвоздики, горошинами перцю, як запашного, так і чорного або ж додати горілку разом з іншими компонентами розчавлений горошинку коріандру .
Домашній коньяк з горілки з чорносливом - швидкий рецепт
Інгредієнти: горілка – 1 л; плоди в'яленого чорносливу з кісточкою – 10 шт.; бутони гвоздики – 2 шт.; цукровий пісок – 20 г; перець горошинками запашний – 6 шт.; ванільний порошок – 1 щіпка. Приготування В даному випадку смак коньяку імітується шляхом додавання в горілку чорносливу і прянощів. Для цього промиваємо в'ялений чорнослив теплою водою, обсушуємо і заливаємо в банку горілкою. Додаємо також бутони гвоздики і горошинки перцю, попередньо роздавивши їх качалкою або ручкою ножа, додаємо дрібку ваніліну і вводимо цукор, прогрів його над вогнем в ложці до розплавлення та пожовтіння. Розмішуємо вміст посудини ретельно, укупориваем щільно і маємо при кімнатних умовах в затемненому місці.
Через десять днів напій проціджують через кілька шарів марлі і отфильтровываем. Розливаємо отриману рідину по пляшках і даємо настоятися ще як мінімум два-три дні.