» » М'ятна настойка

М'ятна настойка

М'ятна настойка
Шанувальники домашнього алкоголю неодмінно оцінять м'ятну настоянку по достоїнству не тільки за її приємний прохлаждающий смак, але і за легкість і швидкість приготування. У хід можна пускати не тільки свіжі м'ятні листочки, але і висушений продукт (залишиться лише змінити пропорції), а тому таку настоянку можна готувати в абсолютно будь-який час року.

М'ятна настоянка на горілці – рецепт


Якісний спирт не завжди доступний, так і правильно розвести його зможе не кожен, то справа готова горілка, яку можна знайти в будь-якому супермаркеті і вибрати продукт бажаного цінового сегмента. Саме горілка стане основою м'ятної настойки за цим рецептом.
Ніяких конкретних пропорцій в даному рецепті запам'ятовувати не потрібно. Все, що знадобиться – жменю м'яти, пляшка горілки і чиста банку, в якій буде настоюватися продукт.
З пучка м'яти зніміть самі чисті, красиві і цілі листочки. Утрамбуйте їх у банку, стежачи за тим, щоб обрана тара була повністю заповнена м'ятою. Залийте листочки горілкою і щільно закрийте банку. Залиште настойку в прохолоді приблизно на 2 місяці. За цей час напій радикально змінить колір і стане виражено темно-зеленим. Перед вживанням настоянку проціджують, зберігають у пляшці.

Лимонно-м'ятна настоянка на спирту


Аромат такий готової настоянки більш багатий за рахунок додавання цитрусових. Останні ви можете вибирати на свій смак готуючи м'ятно-лаймову настоянку або варіант на основі лимона.
Інгредієнти:

  • свіжа м'ята - 145 г;

  • лимони - 5 шт.;

  • спирт - 970 мл


  • Приготування
    В рамках даного рецепту вам не знадобиться ні лимонний сік, ні шматочки самої м'якоті, одна лише цедра.
    Перед тим, як зробити м'ятну настоянку, зчистите цедру з промитих лимонів, не зачіпаючи білої шкірки. Зніміть
    М'ятна настойка
    листочки з промитих гілочок м'яти і укладіть їх у будь-яку скляну ємність. Слідом покладіть і цедру. Залийте все розведеним до 45% спиртом, накрийте і залиште в прохолоді на 10 днів. По закінченні часу можна перевіряти готовність напою, якщо необхідна інтенсивність смаку була досягнута, настоянку проціджують і розливають по пляшках, після чого зберігають у прохолоді.
    При бажанні, таку настоянку можна використовувати в якості лікеру , доповнивши вміст невеликою кількістю цукрового сиропу . Такий лікер доречний в чаї, кава і різноманітних коктейлях, але хороший і в чистому вигляді.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:52
    Переглядів: 188