Наливка з смородини в домашніх умовах – рецепт
На алкоголь є два погляди. Частина людей вважає, що помірне вживання алкоголю не тільки не завдає шкоди організму дорослої людини, але навіть корисна. Інші впевнені, що нічого, крім шкоди від вживання алкоголю навіть у малих дозах бути не може. Як говориться, «думайте самі, вирішуйте самі». Ті, хто долучився до першого табору, твердо знають – слід вживати тільки якісний алкоголь, а тому нерідко намагаються виготовити що-небудь особливе.
Просто і недорого
Краще всього готувати напій із спирту. Якість спирту перевірити простіше, ніж якість горілки. Наливка з смородини на спирту виходить ароматною, насиченою, нею не соромно пригостити навіть дуже вимогливого критика, але обов'язково вибираємо алкогольну основу з харчового сировини.
Інгредієнти:
спирт пшеничний очищений – 075 л;
смородина чорна, знята з гілочок – 1 кг;
вітчизняний якісний білий цукор – 03-1 кг;
підготовлена (бутильована, фільтрована, дистильована) вода – 2 л;
банка скляна об'ємом 3 л.
Приготування
Даний рецепт дуже простий. Інгредієнти розраховані в такому обсязі, щоб фортеця кінцевого продукту була близько 30-35 градусів, а вміст цукру дано з розрахунку від мінімуму (вийде цілком «чоловічий» несолодкий варіант) до оптимального для лікерних напоїв.
Отже, на усі за все нам знадобиться 15 хвилин. Промиваємо смородину, якщо є сміття, видаляємо його. Засипаємо ягоди в 3-літровий бутель, додаємо цукор. Можна трохи розім'яти смородину з цукром, тоді наша наливка з смородини на спирту вийде дуже насиченою. Якщо цього не зробити, готову наливку буде простіше процідити. Після цього вливаємо спирт (можна відміряти 750-грамової баночкою) і доливаємо води до верху. Закриваємо пластиковою кришкою. Всі. Тепер чекаємо рівно 40 днів, тримаємо наш бутель в темному місці і періодично (раз в тиждень) перемішуємо. Проціджуємо і насолоджуємося – готова ароматна і в міру міцна наливка з смородини в домашніх умовах, рецепт підійде для приготування напою з будь ягоди і ягідного асорті.
Ускладнюємо
Розповімо, як зробити наливку з чорної смородини, якщо немає можливості купити хороший спирт. Знадобиться звичайна горілка. Зверніть увагу, купувати горілку треба тільки перевірену, високої якості, бажано, пшеничну і без добавок.
Інгредієнти:
якісна горілка із зернового спирту – 2 пляшки по 07 л;
смородина чорна без гілочок і листя – 1 кг;
цукор білий, краще вітчизняний – 2 склянки;
лимон з тонкою шкіркою – 1 шт.;
гвоздика – 5-6 суцвіть;
м'ята (верхня частина стебла з 3-4 листочками) – 4-5 гілочок.
Приготування
Смородину промиваємо, висипаємо в миску і тиснемо в кашку. Додаємо дрібно нарізаний лимон (видаляємо всі кісточки), засипаємо цукор і перемішуємо. Перекладаємо масу в чисто вимитий скляний бутель, туди ж відправляємо м'яту і гвоздичку. Заливаємо горілкою, закрити кришкою. Чекаємо на 2 тижні, періодично струшуючи вміст. Проціджуємо нашу наливку і сервіруємо з запеченої баранячої лопаткою або рубаними котлетами і овочами.
Наливка з смородини на горілці виходить дуже ароматною, хоча її фортеця складе близько 28-32 градусів. Подібні напої, наприклад, наливка з червоної смородини, малини або чорниці на горілці готуються таким же способом.
Слабоалкогольний напій
Дуже популярна і наливка з чорної смородини (рецепт її, щоправда, складніше) без горілки.
Інгредієнти:
ягоди з гілочками – 3/4 об'єму скляної бутлі;
вітчизняний очищений білий цукор – 1/4 об'єму скляної бутлі.
Приготування
Ягоди не моєму, просто видаляємо сміття, злегка раздавливаем і поміщаємо в бутель, пересипаючи цукром. Закриваємо шийку марлею і в теплому місці чекаємо, поки наша заготовка забродить. Як тільки з'явився характерний запах, ставимо водяний затвор і чекаємо закінчення бродіння. Після цього проціджуємо наливку, перелити в чисті пляшки і витримуємо близько місяця в підвалі.
Просто і недорого
Краще всього готувати напій із спирту. Якість спирту перевірити простіше, ніж якість горілки. Наливка з смородини на спирту виходить ароматною, насиченою, нею не соромно пригостити навіть дуже вимогливого критика, але обов'язково вибираємо алкогольну основу з харчового сировини.
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт дуже простий. Інгредієнти розраховані в такому обсязі, щоб фортеця кінцевого продукту була близько 30-35 градусів, а вміст цукру дано з розрахунку від мінімуму (вийде цілком «чоловічий» несолодкий варіант) до оптимального для лікерних напоїв.
Отже, на усі за все нам знадобиться 15 хвилин. Промиваємо смородину, якщо є сміття, видаляємо його. Засипаємо ягоди в 3-літровий бутель, додаємо цукор. Можна трохи розім'яти смородину з цукром, тоді наша наливка з смородини на спирту вийде дуже насиченою. Якщо цього не зробити, готову наливку буде простіше процідити. Після цього вливаємо спирт (можна відміряти 750-грамової баночкою) і доливаємо води до верху. Закриваємо пластиковою кришкою. Всі. Тепер чекаємо рівно 40 днів, тримаємо наш бутель в темному місці і періодично (раз в тиждень) перемішуємо. Проціджуємо і насолоджуємося – готова ароматна і в міру міцна наливка з смородини в домашніх умовах, рецепт підійде для приготування напою з будь ягоди і ягідного асорті.
Ускладнюємо
Розповімо, як зробити наливку з чорної смородини, якщо немає можливості купити хороший спирт. Знадобиться звичайна горілка. Зверніть увагу, купувати горілку треба тільки перевірену, високої якості, бажано, пшеничну і без добавок.
Інгредієнти:
Приготування
Смородину промиваємо, висипаємо в миску і тиснемо в кашку. Додаємо дрібно нарізаний лимон (видаляємо всі кісточки), засипаємо цукор і перемішуємо. Перекладаємо масу в чисто вимитий скляний бутель, туди ж відправляємо м'яту і гвоздичку. Заливаємо горілкою, закрити кришкою. Чекаємо на 2 тижні, періодично струшуючи вміст. Проціджуємо нашу наливку і сервіруємо з запеченої баранячої лопаткою або рубаними котлетами і овочами.
Наливка з смородини на горілці виходить дуже ароматною, хоча її фортеця складе близько 28-32 градусів. Подібні напої, наприклад, наливка з червоної смородини, малини або чорниці на горілці готуються таким же способом.
Слабоалкогольний напій
Дуже популярна і наливка з чорної смородини (рецепт її, щоправда, складніше) без горілки.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди не моєму, просто видаляємо сміття, злегка раздавливаем і поміщаємо в бутель, пересипаючи цукром. Закриваємо шийку марлею і в теплому місці чекаємо, поки наша заготовка забродить. Як тільки з'явився характерний запах, ставимо водяний затвор і чекаємо закінчення бродіння. Після цього проціджуємо наливку, перелити в чисті пляшки і витримуємо близько місяця в підвалі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Наливка з смородини
Під час готування наливки в хід може йти як червоний, так і чорна смородина. Різновид використовуваної ягоди в підсумку відбивається лише на колір
Настоянка з смородини
Домашні алкогольні напої неймовірно просто готувати, особливо коли ягода вирощена на власній ділянці і врожай її як ніколи радує. Спробуйте зробити
Наливка з шовковиці в домашніх умовах
Для любителів домашнього алкоголю пропонуємо кілька рецептів приготування шовковичній наливки. Напій виходить насиченого кольору, дуже солодким і
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з ягід
Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з