» » Як зварити кисіль із заморожених ягід?

Як зварити кисіль із заморожених ягід?

Як зварити кисіль із заморожених ягід?
Якщо ви заготовили солідну частину ягідного врожаю в морозильній камері і тепер не знаєте, як з ним впоратися, то у нас є прекрасна ідея – зваріть кисіль. В залежності від бажаної густини, кисіль може виступати в ролі холодного десерту і напою, а його смак можна варіювати поєднуючи найрізноманітніші плоди. Про те, як зварити кисіль із заморожених ягід ми розповімо в наступних рецептах.

Рецепт киселя з заморожених ягід з крохмалем


Базовим загусником для киселів є крохмаль, гранули якого добре розбухають, не додаючи страви зернистої текстури.
Інгредієнти:

  • асорті з заморожених ягід - 310 г;

  • крохмаль - 40 г;

  • цукор - 165 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кисіль із заморожених ягід, самі ягоди слід розморозити, а потім протерти. Отриманий макуха покладіть в обрану посуд і залийте парою літрів води. Поставте все на вогонь і проварити близько 10 хвилин після закипання. Процідіть отриманий відвар і поверніть його на вогонь. Всипте цукор і дайте кристалам повністю розчинитися. Ягідний сік використовуйте для розведення крохмалю. Почніть поступово вливати розчин до вмісту каструлі, неодмінно безперервно помішуючи. На відміну від борошна, крохмаль, при тривалій варінні, не загусає, а навпаки, напій стає ще більш рідким, а тому варити кисіль слід не більше хвилини, після прибирайте його з вогню.

    Густий домашній кисіль із заморожених ягід


    Інгредієнти:

  • заморожені ягоди - 330 г;

  • цукор - 145 г;

  • крохмаль - 80 р.


  • Приготування
    Заморожені ягоди залийте 18 літрами окропу і додайте на конфорці. Всипте цукор, дочекайтеся моменту, коли кристали повністю розчиняться, після продовжуйте варіння ще 10 хвилин. По закінченні часу процідіть напій і протріть ягоди. Макуха викиньте. У склянці холодної води розведіть крохмаль і додайте розчин до ягодному відвару. Дайте киселю проваритися близько хвилини, а потім знімайте з вогню.

    Як правильно варити кисіль із заморожених ягід?


    Інгредієнти:
    Як зварити кисіль із заморожених ягід?


  • заморожена вишня - 430 г;

  • цукор - 175 г;

  • крохмаль - 35 р.


  • Приготування
    Довівши 17 л води до кипіння, всипте до неї цукор і дочекайтеся його розчинення. Додайте в сироп ягоди, варіть 10 хвилин. Виловивши ягоди, розведіть у воді, що залишилася крохмаль і вилийте розчин до рідини на плиті, при безперервному помішуванні. Готовий кисіль охолодити перед сервіруванням.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:32
    Переглядів: 240