Якщо ви заготовили солідну частину ягідного врожаю в морозильній камері і тепер не знаєте, як з ним впоратися, то у нас є прекрасна ідея – зваріть кисіль. В залежності від бажаної густини, кисіль може виступати в ролі холодного десерту і напою, а його смак можна варіювати поєднуючи найрізноманітніші плоди. Про те, як зварити кисіль із заморожених ягід ми розповімо в наступних рецептах.
Рецепт киселя з заморожених ягід з крохмалем
Базовим загусником для киселів є крохмаль, гранули якого добре розбухають, не додаючи страви зернистої текстури.
Інгредієнти: асорті з заморожених ягід - 310 г; крохмаль - 40 г; цукор - 165 р. Приготування Перед тим, як приготувати кисіль із заморожених ягід, самі ягоди слід розморозити, а потім протерти. Отриманий макуха покладіть в обрану посуд і залийте парою літрів води. Поставте все на вогонь і проварити близько 10 хвилин після закипання. Процідіть отриманий відвар і поверніть його на вогонь. Всипте цукор і дайте кристалам повністю розчинитися. Ягідний сік використовуйте для розведення крохмалю. Почніть поступово вливати розчин до вмісту каструлі, неодмінно безперервно помішуючи. На відміну від борошна, крохмаль, при тривалій варінні, не загусає, а навпаки, напій стає ще більш рідким, а тому варити кисіль слід не більше хвилини, після прибирайте його з вогню.
Густий домашній кисіль із заморожених ягід
Інгредієнти: заморожені ягоди - 330 г; цукор - 145 г; крохмаль - 80 р. Приготування Заморожені ягоди залийте 18 літрами окропу і додайте на конфорці. Всипте цукор, дочекайтеся моменту, коли кристали повністю розчиняться, після продовжуйте варіння ще 10 хвилин. По закінченні часу процідіть напій і протріть ягоди. Макуха викиньте. У склянці холодної води розведіть крохмаль і додайте розчин до ягодному відвару. Дайте киселю проваритися близько хвилини, а потім знімайте з вогню.
Як правильно варити кисіль із заморожених ягід?
Інгредієнти: заморожена вишня - 430 г; цукор - 175 г; крохмаль - 35 р. Приготування Довівши 17 л води до кипіння, всипте до неї цукор і дочекайтеся його розчинення. Додайте в сироп ягоди, варіть 10 хвилин. Виловивши ягоди, розведіть у воді, що залишилася крохмаль і вилийте розчин до рідини на плиті, при безперервному помішуванні. Готовий кисіль охолодити перед сервіруванням.