Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Молдавські вертути з яблуками за класичними рецептами

Молдавські вертути з яблуками за класичними рецептами

4-01-2015, 21:30
2 803
Молдавські вертути з яблуками за класичними рецептами
Якщо вам коли-небудь доводилося готувати планциди, ну або, хоча б, вас не лякає це назва, приготування вертут не здасться вам дуже складним. Технологія витягування тесту для такого молдавської пирога потребує лише вашого терпіння і акуратності, а докладені на блюдо зусилля окупляться своїм приголомшливим смаком.

Вертута з яблуками і вишнею


Начинкою для класичного витяжного рулету служать лише яблука, і якщо ви хочете, ягоди з рецепту можна виключити зовсім.
Інгредієнти:

  • рослинне масло - 130 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1-2 ст.;

  • цукор - 6 ст. ложки;

  • вода - 120 мл;

  • яблука - 4 шт.;

  • вишні - 150 г;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і насіння, присмачую лимонним соком, щоб не почорніли, і засипаємо цукром. Вишні очистити від кісточок і також засипаємо невеликою кількістю цукру.
    Тепер переходимо до основної складової страви - тесту. У миску наливаємо рослинне масло, додаємо яйце, цукор і воду, збиваємо суміш блендером. Не перестаючи замішувати, поступово підсипаємо в тісто просіяне борошно. Готова основа для вертути повинна бути м'якою і липкою. Ділимо тісто на четвертинки і викладаємо на змащену маслом поверхню, даємо йому трохи відпочити, хвилин 15-20 а потім приступаємо до формування.
    Тісто можна злегка розкачати качалкою, а потім почати потихеньку витягати від центру до країв. У підсумку виходить напівпрозорий шар тіста вздовж одне краю, на який слід викласти нашу яблучно-вишневу начинку.
    Тепер можна акуратно скручувати вертуту, поступово покриваючи шар начинки безліччю шарів тіста. Викладаємо рулет швом донизу, промазуємо збитим жовтком і ставимо випікатися 40-45 хвилин при 180 градусах.

    Вертута з сиром і яблуками


    Наступна вертута призначена для ледачих, чи не занадто досвідчених господинь, адже готуватися вона вже з готового листкового тіста . Звичайно, замінити тісто на класичне ви можете на свій розсуд залишити лише начинку.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • яблука - 2 шт.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сир - 100 р.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і насіння і натираємо на крупній тертці. Зайвий сік з плодів віджимаємо і присмачую їх корицею і цукром. Сир перетираємо через сито, щоб зробити його більш ніжним і однорідним, і змішуємо з тертим яблуком.
    Тісто розгортаємо в тонкий пласт на посипаній борошном поверхні. На практично прозорий шар тіста з краю широкої сторони укладаємо смугу сирно-яблучної начинки. Звертаємо тісто в рулет, а вже готовий рулет загорнути спіраллю. Змащуємо спіраль збитим яйцем, або рослинним маслом і відправляємо в духовку випікатися при 180 градусах близько 45-50 хвилин. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Вертута з яблуками на сметані


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • сметана - 200 г;

  • маргарин, або вершкове масло - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яблука миємо, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Готовий плід нарізаємо невеликими кубиками, змішуємо з 3 столовими ложками
    Молдавські вертути з яблуками за класичними рецептами
    рідкого меду і корицею.
    Для приготування тіста беремо вершкове масло або маргарин і розтоплюємо на водяній бані, в тепле масло додаємо сметану, одне яйце і борошно, ретельно перемішуємо і даємо постояти пару годин у холодильнику. Цей прийом дозволить розійтися клейковини в тісті і з ним легше стане працювати.
    Відлежатися розкачуємо тісто в тонкий, майже напівпрозорий шар. На широкий край пласта тіста викладаємо яблучну начинку і поступово обертаємо її, закочуючи тісто в рулет. Тепер рулет можна перекласти на деко і випікати при 180 градусах 30-35 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з журавлиною
    Пиріг з журавлиною
    Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з
    Рулет з листкового тіста
    Рулет з листкового тіста
    Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою:
    Рулет з яблуками
    Рулет з яблуками
    Рулети бувають самими різними: м'ясними, овочевими, солодкими. І зараз ми розповімо, як приготувати чудовий рулет з яблуками. Таке смачне ласощі
    Листковий пиріг з яблуками
    Листковий пиріг з яблуками
    Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити