Молдавські вертути з яблуками за класичними рецептами

Вертута з яблуками і вишнею
Начинкою для класичного витяжного рулету служать лише яблука, і якщо ви хочете, ягоди з рецепту можна виключити зовсім.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки і насіння, присмачую лимонним соком, щоб не почорніли, і засипаємо цукром. Вишні очистити від кісточок і також засипаємо невеликою кількістю цукру.
Тепер переходимо до основної складової страви - тесту. У миску наливаємо рослинне масло, додаємо яйце, цукор і воду, збиваємо суміш блендером. Не перестаючи замішувати, поступово підсипаємо в тісто просіяне борошно. Готова основа для вертути повинна бути м'якою і липкою. Ділимо тісто на четвертинки і викладаємо на змащену маслом поверхню, даємо йому трохи відпочити, хвилин 15-20 а потім приступаємо до формування.
Тісто можна злегка розкачати качалкою, а потім почати потихеньку витягати від центру до країв. У підсумку виходить напівпрозорий шар тіста вздовж одне краю, на який слід викласти нашу яблучно-вишневу начинку.
Тепер можна акуратно скручувати вертуту, поступово покриваючи шар начинки безліччю шарів тіста. Викладаємо рулет швом донизу, промазуємо збитим жовтком і ставимо випікатися 40-45 хвилин при 180 градусах.
Вертута з сиром і яблуками
Наступна вертута призначена для ледачих, чи не занадто досвідчених господинь, адже готуватися вона вже з готового листкового тіста . Звичайно, замінити тісто на класичне ви можете на свій розсуд залишити лише начинку.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки і насіння і натираємо на крупній тертці. Зайвий сік з плодів віджимаємо і присмачую їх корицею і цукром. Сир перетираємо через сито, щоб зробити його більш ніжним і однорідним, і змішуємо з тертим яблуком.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт на посипаній борошном поверхні. На практично прозорий шар тіста з краю широкої сторони укладаємо смугу сирно-яблучної начинки. Звертаємо тісто в рулет, а вже готовий рулет загорнути спіраллю. Змащуємо спіраль збитим яйцем, або рослинним маслом і відправляємо в духовку випікатися при 180 градусах близько 45-50 хвилин. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Вертута з яблуками на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Готовий плід нарізаємо невеликими кубиками, змішуємо з 3 столовими ложками

Для приготування тіста беремо вершкове масло або маргарин і розтоплюємо на водяній бані, в тепле масло додаємо сметану, одне яйце і борошно, ретельно перемішуємо і даємо постояти пару годин у холодильнику. Цей прийом дозволить розійтися клейковини в тісті і з ним легше стане працювати.
Відлежатися розкачуємо тісто в тонкий, майже напівпрозорий шар. На широкий край пласта тіста викладаємо яблучну начинку і поступово обертаємо її, закочуючи тісто в рулет. Тепер рулет можна перекласти на деко і випікати при 180 градусах 30-35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з журавлиною
Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з

Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою:

Рулет з яблуками
Рулети бувають самими різними: м'ясними, овочевими, солодкими. І зараз ми розповімо, як приготувати чудовий рулет з яблуками. Таке смачне ласощі

Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами

Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити