Хінкалі в мультиварці на пару
Приготування на пару – одна з найбільш корисних функцій мультиварці . Разом зі спеціальним зручним контейнером, цей процес стає в десятки разів простіше, ніж проста варіння над водяною банею, а зручний таймер дозволить з точністю виставити відповідний час приготування, щоб уникнути розварювання продукту. Всі тонкощі приготування хінкалі в мультиварці на пару ми обговоримо нижче.
Почнемо з рецепта, в якому з нуля будуть готуватися і самі хінкалі, адже домашній продукт завжди в рази смачніше напівфабрикату.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 13 кг;
яйця - 2 шт.;
вода - 450 мл
Для начинки:
яловичина - 690 м;
ріпчаста цибуля - 75 г;
вода - 430 мл;
сушений червоний перець, мелений пажитник - по смаку.
Приготування
Збийте пару яєць з пучкою солі. Влийте яйця до борошні разом з водою і з'єднайте всі до формування еластичного тіста. Готове тісто ретельно обімніть, залиште відпочити на час приготування начинки.
Яловичину дрібно порубаєте або перетворіть у фарш за допомогою м'ясорубки/блендера. Подрібніть цибулю. Змішайте цибулю і м'ясо разом зі спеціями і влийте воду. Вода відіграє ключове значення в рецепті, позначаючись на соковитості м'ясної начинки.
Полежавшее тісто тонко розкачайте і наріжте на великі кола. У центр кожного покладіть по чайній ложці м'ясного фаршу і з'єднайте краї разом, защипывая їх по колу. Готові хінкалі можна заготовити про запас, відправивши в морозильну камеру, а можна відразу ж приступати до приготування.
Помістіть хінкалі поверх змащеній решітки для варіння на пару і поставте поверх наповненою чаші пристрою. Виберіть відповідний режим приготування. Скільки варити хінкалі на пару залежить від їх розміру, але тимчасові рамки можуть коливатися в межах від півгодини до 45 хвилин.
Якщо ви використовуєте заморожений напівфабрикат, то його також можна приготувати за допомогою кухонного гаджета, при цьому попередньою розморожування не потрібно.
Наповнивши чашу пристрою водою, ви можете покласти в неї горошини перцю, лавр або інші ароматні прянощі. Ґрати для варіння на пару рясно змастіть маслом і викладіть хінкалі поверх, стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного, в іншому випадку після варіння тісто злипнеться. Розмістіть грати в пристрої і виберіть режим «Варка на пару». Приготування хінкалі середнього розміру на пару займе близько півгодини.
Хінкалі на пару – рецепт
Почнемо з рецепта, в якому з нуля будуть готуватися і самі хінкалі, адже домашній продукт завжди в рази смачніше напівфабрикату.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Збийте пару яєць з пучкою солі. Влийте яйця до борошні разом з водою і з'єднайте всі до формування еластичного тіста. Готове тісто ретельно обімніть, залиште відпочити на час приготування начинки.
Яловичину дрібно порубаєте або перетворіть у фарш за допомогою м'ясорубки/блендера. Подрібніть цибулю. Змішайте цибулю і м'ясо разом зі спеціями і влийте воду. Вода відіграє ключове значення в рецепті, позначаючись на соковитості м'ясної начинки.
Полежавшее тісто тонко розкачайте і наріжте на великі кола. У центр кожного покладіть по чайній ложці м'ясного фаршу і з'єднайте краї разом, защипывая їх по колу. Готові хінкалі можна заготовити про запас, відправивши в морозильну камеру, а можна відразу ж приступати до приготування.
Помістіть хінкалі поверх змащеній решітки для варіння на пару і поставте поверх наповненою чаші пристрою. Виберіть відповідний режим приготування. Скільки варити хінкалі на пару залежить від їх розміру, але тимчасові рамки можуть коливатися в межах від півгодини до 45 хвилин.
Як приготувати заморожені хінкалі в мультиварці на пару?
Якщо ви використовуєте заморожений напівфабрикат, то його також можна приготувати за допомогою кухонного гаджета, при цьому попередньою розморожування не потрібно.
Наповнивши чашу пристрою водою, ви можете покласти в неї горошини перцю, лавр або інші ароматні прянощі. Ґрати для варіння на пару рясно змастіть маслом і викладіть хінкалі поверх, стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного, в іншому випадку після варіння тісто злипнеться. Розмістіть грати в пристрої і виберіть режим «Варка на пару». Приготування хінкалі середнього розміру на пару займе близько півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити заморожені хінкалі?
Ця стаття стане у пригоді холостякам або ледачим господиням, які не дуже люблять возитися з приготуванням хінкалі, але і не дуже обізнані, як
Скільки варити заморожені хінкалі?
Сьогодні, напевно, кожен знає, що таке хінкалі, адже навіть не вміючи їх готувати самостійно, напевно бачили цей заморожений продукт в магазині. І цю
Як правильно варити хінкалі?
Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?
Звичайно, зараз можна купити безліч різноманітних напівфабрикатів, особливо доступні пельмені та хінкалі. Про останніх поговоримо більш докладно і
Хінкалі в пароварці
Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і