Скільки варити заморожені хінкалі?
Не секрет, що більшість сучасного населення знаходиться в нескінченному круговороті справ і змушене адаптуватися до активного способу життя. На жаль, розбираючись з усіма турботами, легко забути про себе і збити свій режим харчування. Щоб уникнути проблем з раціоном і, в наслідок, зі здоров'ям, рекомендуємо запастися напівфабрикатами і готувати їх на швидку руку при необхідності. У числі інших запасіть і порцію грузинських хінкалі . Якщо у вас немає можливості готувати хінкалі власноруч, а потім запасати їх в морозильній камері, то купіть виробничий напівфабрикат. Все, що залишиться в підсумку – відварити заморожені грузинські «пельмешки». Про те, як і скільки варити заморожені хінкалі ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Правильніше всього варити хінкалі на пару, але коли мова заходить про купленому продукті, розмір якого, як правило, не великий, то можна обійтися і каструлею з водою. Головним секретом правильної варіння хінкалі в каструлі є її місткість: чим більше каструля, тим менше ймовірність того, що тісто злипнеться і пошкодиться в підсумку. Отже, наповніть найбільшу з наявних каструль водою приблизно наполовину або більше (в залежності від кількості самих хінкалі), посоліть і залиште доходити до кипіння. Коли вода завирує, почніть занурювати в неї хінкалі, по одній-дві штучки. Використовуючи дерев'яну ложку, акуратно перемішайте хінкалі і продовжуйте дбайливе перемішування протягом усього приготування. Дочекавшись спливання і повторного закипання води, засічіть час. Скільки варити заморожені хінкалі після закипання залежить від того, яка всередині них начинка: 10 хвилин для хінкалі з м'ясним фаршем і 15 хвилин для тих, що наповнені рубаним м'ясом. Обережно вийміть хінкалі в друшляк і відразу ж обдайте холодною водою, щоб зупинити процес приготування і вберегти їх від злипання. Сервіруйте з шматочком масла і великою кількістю чорного перцю.
Приготувати хінкалі можна навіть в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі, яка дозволяє додатково заощадити час. Єдиний недолік цього способу полягає в тому, що велика кількість хінкалі за один раз не звариш.
Викладіть до десятка хінкалі в придатну посуд для мікрохвильовки , стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного. Залийте хінкалі склянкою води, всипте дрібку солі, за бажанням додайте горошини перцю або лавр. Накрийте ємність кришкою і залиште все на 12-15 хвилин при потужності 800 Вт.
Якщо у вас в розпорядженні немає пароварки, але є незамінна кухонні помічниця у вигляді мультиварки, то приготуйте хінкалі з її допомогою. Наповніть чашу 500 мл води. За бажанням, додайте у воду лавр. Ґрати, придатну для варіння на пару, змастіть вершковим маслом, щоб уникнути прилипання тіста до поверхні. Розташуйте хінкалі на решітці, стежачи за тим, щоб між ними була відстань (під час варіння вони збільшаться в розмірі). Виставте режим «Варка на пару» на півгодини.
На фінал ми вирішили приберегти автентичний спосіб приготування хінкалі, що передбачає використання мантоварки або пароварки. Якщо яруси пароварки виготовлені з металу, то змастіть їх маслом і викладіть хінкалі, стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного. Наповніть каструлю водою до рівня, додайте решітки з хінкалі поверх і засічіть півгодини. По завершенні приготування, обдайте хінкалі крижаною водою і подавайте з великою кількістю масла і чорного перцю.
Скільки часу варити покупні хінкалі?
Правильніше всього варити хінкалі на пару, але коли мова заходить про купленому продукті, розмір якого, як правило, не великий, то можна обійтися і каструлею з водою. Головним секретом правильної варіння хінкалі в каструлі є її місткість: чим більше каструля, тим менше ймовірність того, що тісто злипнеться і пошкодиться в підсумку. Отже, наповніть найбільшу з наявних каструль водою приблизно наполовину або більше (в залежності від кількості самих хінкалі), посоліть і залиште доходити до кипіння. Коли вода завирує, почніть занурювати в неї хінкалі, по одній-дві штучки. Використовуючи дерев'яну ложку, акуратно перемішайте хінкалі і продовжуйте дбайливе перемішування протягом усього приготування. Дочекавшись спливання і повторного закипання води, засічіть час. Скільки варити заморожені хінкалі після закипання залежить від того, яка всередині них начинка: 10 хвилин для хінкалі з м'ясним фаршем і 15 хвилин для тих, що наповнені рубаним м'ясом. Обережно вийміть хінкалі в друшляк і відразу ж обдайте холодною водою, щоб зупинити процес приготування і вберегти їх від злипання. Сервіруйте з шматочком масла і великою кількістю чорного перцю.
Скільки варити хінкалі у воді в мікрохвильовці?
Приготувати хінкалі можна навіть в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі, яка дозволяє додатково заощадити час. Єдиний недолік цього способу полягає в тому, що велика кількість хінкалі за один раз не звариш.
Викладіть до десятка хінкалі в придатну посуд для мікрохвильовки , стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного. Залийте хінкалі склянкою води, всипте дрібку солі, за бажанням додайте горошини перцю або лавр. Накрийте ємність кришкою і залиште все на 12-15 хвилин при потужності 800 Вт.
Скільки варити напівфабрикати хінкалі в мультиварці?
Якщо у вас в розпорядженні немає пароварки, але є незамінна кухонні помічниця у вигляді мультиварки, то приготуйте хінкалі з її допомогою. Наповніть чашу 500 мл води. За бажанням, додайте у воду лавр. Ґрати, придатну для варіння на пару, змастіть вершковим маслом, щоб уникнути прилипання тіста до поверхні. Розташуйте хінкалі на решітці, стежачи за тим, щоб між ними була відстань (під час варіння вони збільшаться в розмірі). Виставте режим «Варка на пару» на півгодини.
Скільки хвилин варити хінкалі в пароварці?
На фінал ми вирішили приберегти автентичний спосіб приготування хінкалі, що передбачає використання мантоварки або пароварки. Якщо яруси пароварки виготовлені з металу, то змастіть їх маслом і викладіть хінкалі, стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного. Наповніть каструлю водою до рівня, додайте решітки з хінкалі поверх і засічіть півгодини. По завершенні приготування, обдайте хінкалі крижаною водою і подавайте з великою кількістю масла і чорного перцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити заморожені хінкалі?
Ця стаття стане у пригоді холостякам або ледачим господиням, які не дуже люблять возитися з приготуванням хінкалі, але і не дуже обізнані, як
Як правильно варити хінкалі?
Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?
Звичайно, зараз можна купити безліч різноманітних напівфабрикатів, особливо доступні пельмені та хінкалі. Про останніх поговоримо більш докладно і
Хінкалі в мультиварці на пару
Хінкалі, приготовані на пару, неодмінно вийдуть набагато смачніше, м'якше. Тому сміливо в даному процесі використовуйте домашню помічницю -
Хінкалі в пароварці
Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і