Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?

Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?

30-01-2016, 14:27
838
Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?
Хінкалі – національне блюдо грузинської кухні, спочатку з'явилося в гірських районах цієї країни. Особливостями хінкалі є форма, традиційні не змінюються з часом способи ліплення і вживання в їжу.

Як приготувати хінкалі по-грузинськи в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • філе яловичини – 350 г;

  • сало – 150 г;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • борошно – 1/2 кг;

  • сіль;

  • кінза – 1 пучок;

  • перець мелений червоний;

  • вода холодна кипяченная – 150 мл;

  • вода холодна – 250 мл


  • Приготування
    Приготування хінкалі завжди починається з підготовки фаршу. Яловичину та сало пропустити через найбільшу насадку в м'ясорубці. Підсолити фарш, додайте червоний перець, зіру і добре вимішайте. Кінзу дуже дрібно нарубаєте ножем і додайте у фарш. Тепер у фарш потрібно додати холодної, але кип'яченої води, для того, щоб вони вийшли соковитими. Чим рідше фарш, тим смачніше будуть хінкалі. Але тут головне не попастися на це, тому що з дуже рідким фаршем зліпити хінкалі можуть тільки дуже досвідчені господині, готують це блюдо з дитинства. Все, тепер можна відставити фарш, так сказати настоюватися.
    Борошно змішайте з водою, підсолити однією чайною ложкою солі і добре промесите, тісто має бути крутим. Ось як просто приготувати тісто для хінкалі. Розкачайте тісто до товщини близько 5-7 мм, а тепер чашкою або склянкою вирізуйте гуртки по всій поверхні тіста. Після чого потрібно розкачати кожен кружечок окремо. Для спрощення ліплення, розкатаний кружечок тіста покладіть на блюдце. Потім в центр нього покладіть столову ложку фаршу, це близько 40 грам. І ліпіть, затискаючи двома пальцями край, а іншою рукою подавайте наступну складку і так по колу. Дві третини отриманого зверху хвостика з тіста можна сміливо відщипувати, він вам не потрібен.
    Хінкалі варяться у великій кількості сильно киплячій підсоленої води і періодично помішуються, хоча грузини не заважають, вони різкими ривками крутять каструлю.
    Є хінкалі правильно руками, схопивши за верхній хвостик і після першого укусу випиваючи отриманий усередині бульйон. Тепер ви знаєте, як приготувати грузинські хінкалі будинку.

    Як правильно і смачно приготувати домашні хінкалі


    Інгредієнти:

  • філе яловичини – 250 г;

  • свинина жирна – 200 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 1/2 кг;

  • сіль;

  • часник – 2 зубки;

  • перець зелений гострий – 1 стручок;

  • перець мелений чорний;

  • петрушка – 1 пучок;

  • коріандр – 1/2 ч. ложки;

  • перець мелений червоний;

  • м'ясний бульйон – 120 мл;

  • вода холодна – 250 мл


  • Приготування
    Як завжди хінкалі починаються з приготування фаршу. М'ясо, цибулю, часник і зелений гострий перець подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Після чого додаємо спеції, дрібно нарубану петрушку, сіль. Тепер у фарш потрібно додати м'ясний бульйон і вимішати. Слідкуйте за консистенцією, так як з дуже рідким фаршем буде важко ліпити хінкалі, хоч і відомо, що чим рідше фарш, тим краще хінкалі. Відставте фарш настоюватися і займіться тестом.
    Борошно змішайте з холодною водою і сіллю, добре вимісіть. Тісто має вийти досить крутим.
    Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?
    Після цього розкачайте тісто одним великим млинцем товщиною 5-7 міліметрів. За допомогою склянки вирізати заготовки гуртками по всій поверхні тіста. Тепер кожну заготовку окремо необхідно розкачати. Для спрощення ліплення розкачану корж можна покласти в блюдце або в широку і неглибоку миску (наприклад, маленька піала). У центр коржі покладіть столову ложку фаршу і, по черзі защипывая край коржі ліпіть хінкалі. Приготувати хінкалі можна як в каструлі, так і в мультиварці, налив у чашу воду і поставивши в режим «суп». Через час, заздалегідь підсолена вода в мультиварці закипить і можна буде закладати хінкалі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як правильно варити хінкалі?
    Як правильно варити хінкалі?
    Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
    Хінкалі в мультиварці на пару
    Хінкалі в мультиварці на пару
    Хінкалі, приготовані на пару, неодмінно вийдуть набагато смачніше, м'якше. Тому сміливо в даному процесі використовуйте домашню помічницю -
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
    Хінкалі в мультиварці
    Хінкалі в мультиварці
    Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і
    Як приготувати хінкалі?
    Як приготувати хінкалі?
    Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети
    Рецепт хінкалі по-грузинськи
    Рецепт хінкалі по-грузинськи
    Хінкалі - це смачне грузинське блюдо, дуже схоже на пельмені. Вони також готуються з тіста і м'яса, але з додаванням різних спецій. Давайте детально