Як варити заморожені хінкалі?
У вигляді постійної нестачі вільного часу багато вдаються до використання в їжу напівфабрикатів. А їх виробники намагаються не відставати від стрімко зростаючого попиту і максимально розширюють асортимент своєї продукції. В рейтингу найпопулярніших напівфабрикатів вже давно лідируюче місце займають заморожені хінкалі .
Хінкалі є неймовірно смачним блюдом, одним з найяскравіших представників грузинської кухні. По своїй суті вони схожі з пельменями, але мають різні підходи до приготування начинки, формування самих виробів і способом подачі. Смак цієї закуски також має свою особливу родзинку, чим і привертає до себе масу шанувальників. Але, купуючи хінкалі в замороженому вигляді, важливо правильно довести їх до готовності. Про це ми і розповімо докладно нижче.
Для того, щоб довести магазинні хінкалі до готовності, нам знадобиться велика каструля, яку необхідно налити достатню кількість очищеної води. Великий об'єм рідини, в якій ми будемо відварювати вироби, допоможе уникнути їх злипання. Воду обов'язково підсолюємо, підігріваємо до кипіння і занурюємо в неї хінкалі невеликими порціями. Зазвичай після того, як вироби спливають на поверхню - вони вже готові. В рідкісних винятках, наприклад, коли для їх приготування було використано рубане м'ясо або ж того вимагає рекомендація виробника, хінкалі потрібно проварити після спливання ще кілька хвилин.
Обов'язково акуратно помішуємо хінкалі дерев'яною ложкою, особливо в перші хвилини варіння, щоб вони не прилипли до стінок каструлі. При бажанні для додаткового смаку і аромату можна кинути у воду лавровий листочок і кілька горошин запашного перцю. По готовності виловлюємо хінкалі шумівкою на блюдо і подаємо з вершковим маслом і перцем. Окремо можна доповнити подачу страви соусами на кислому основі або сметанним соусом з зеленню.
Якщо у вас в розпорядженні є мультиварка, то неодмінно скористайтеся нею для приготування хінкалі. В цьому випадку смак страви виходить особливо соковитим і насиченим.
Для приготування виробів на пару скористаємося програмою «Варка на пару», попередньо налив у мультикастрюлю 500 мл води, а хінкалі виклавши на промаслений решітку. У цьому випадку блюдо буде готове через тридцять хвилин.
Для того щоб відварити хінкалі у воді, укладаємо їх на дно промасленим мультикастрюли в один шар, заливаємо підсоленою водою, щоб вона повністю покрила вироби і готуємо страву в режимі «Суп» протягом тридцяти хвилин.
Хінкалі є неймовірно смачним блюдом, одним з найяскравіших представників грузинської кухні. По своїй суті вони схожі з пельменями, але мають різні підходи до приготування начинки, формування самих виробів і способом подачі. Смак цієї закуски також має свою особливу родзинку, чим і привертає до себе масу шанувальників. Але, купуючи хінкалі в замороженому вигляді, важливо правильно довести їх до готовності. Про це ми і розповімо докладно нижче.
Як правильно варити заморожені магазинні напівфабрикати хінкалі в каструлі?
Для того, щоб довести магазинні хінкалі до готовності, нам знадобиться велика каструля, яку необхідно налити достатню кількість очищеної води. Великий об'єм рідини, в якій ми будемо відварювати вироби, допоможе уникнути їх злипання. Воду обов'язково підсолюємо, підігріваємо до кипіння і занурюємо в неї хінкалі невеликими порціями. Зазвичай після того, як вироби спливають на поверхню - вони вже готові. В рідкісних винятках, наприклад, коли для їх приготування було використано рубане м'ясо або ж того вимагає рекомендація виробника, хінкалі потрібно проварити після спливання ще кілька хвилин.
Обов'язково акуратно помішуємо хінкалі дерев'яною ложкою, особливо в перші хвилини варіння, щоб вони не прилипли до стінок каструлі. При бажанні для додаткового смаку і аромату можна кинути у воду лавровий листочок і кілька горошин запашного перцю. По готовності виловлюємо хінкалі шумівкою на блюдо і подаємо з вершковим маслом і перцем. Окремо можна доповнити подачу страви соусами на кислому основі або сметанним соусом з зеленню.
Як варити готові заморожені хінкалі в мультиварці?
Якщо у вас в розпорядженні є мультиварка, то неодмінно скористайтеся нею для приготування хінкалі. В цьому випадку смак страви виходить особливо соковитим і насиченим.
Для приготування виробів на пару скористаємося програмою «Варка на пару», попередньо налив у мультикастрюлю 500 мл води, а хінкалі виклавши на промаслений решітку. У цьому випадку блюдо буде готове через тридцять хвилин.
Для того щоб відварити хінкалі у воді, укладаємо їх на дно промасленим мультикастрюли в один шар, заливаємо підсоленою водою, щоб вона повністю покрила вироби і готуємо страву в режимі «Суп» протягом тридцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скільки варити заморожені хінкалі?
Сьогодні, напевно, кожен знає, що таке хінкалі, адже навіть не вміючи їх готувати самостійно, напевно бачили цей заморожений продукт в магазині. І цю
Як правильно варити хінкалі?
Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
Хінкалі в мультиварці на пару
Хінкалі, приготовані на пару, неодмінно вийдуть набагато смачніше, м'якше. Тому сміливо в даному процесі використовуйте домашню помічницю -
Хінкалі в пароварці
Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і
Як приготувати хінкалі?
Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети