У вигляді постійної нестачі вільного часу багато вдаються до використання в їжу напівфабрикатів. А їх виробники намагаються не відставати від стрімко зростаючого попиту і максимально розширюють асортимент своєї продукції. В рейтингу найпопулярніших напівфабрикатів вже давно лідируюче місце займають заморожені хінкалі .
Хінкалі є неймовірно смачним блюдом, одним з найяскравіших представників грузинської кухні. По своїй суті вони схожі з пельменями, але мають різні підходи до приготування начинки, формування самих виробів і способом подачі. Смак цієї закуски також має свою особливу родзинку, чим і привертає до себе масу шанувальників. Але, купуючи хінкалі в замороженому вигляді, важливо правильно довести їх до готовності. Про це ми і розповімо докладно нижче.
Як правильно варити заморожені магазинні напівфабрикати хінкалі в каструлі?
Для того, щоб довести магазинні хінкалі до готовності, нам знадобиться велика каструля, яку необхідно налити достатню кількість очищеної води. Великий об'єм рідини, в якій ми будемо відварювати вироби, допоможе уникнути їх злипання. Воду обов'язково підсолюємо, підігріваємо до кипіння і занурюємо в неї хінкалі невеликими порціями. Зазвичай після того, як вироби спливають на поверхню - вони вже готові. В рідкісних винятках, наприклад, коли для їх приготування було використано рубане м'ясо або ж того вимагає рекомендація виробника, хінкалі потрібно проварити після спливання ще кілька хвилин.
Обов'язково акуратно помішуємо хінкалі дерев'яною ложкою, особливо в перші хвилини варіння, щоб вони не прилипли до стінок каструлі. При бажанні для додаткового смаку і аромату можна кинути у воду лавровий листочок і кілька горошин запашного перцю. По готовності виловлюємо хінкалі шумівкою на блюдо і подаємо з вершковим маслом і перцем. Окремо можна доповнити подачу страви соусами на кислому основі або сметанним соусом з зеленню.
Як варити готові заморожені хінкалі в мультиварці?
Якщо у вас в розпорядженні є мультиварка, то неодмінно
скористайтеся нею для приготування хінкалі. В цьому випадку смак страви виходить особливо соковитим і насиченим.
Для приготування виробів на пару скористаємося програмою «Варка на пару», попередньо налив у мультикастрюлю 500 мл води, а хінкалі виклавши на промаслений решітку. У цьому випадку блюдо буде готове через тридцять хвилин.
Для того щоб відварити хінкалі у воді, укладаємо їх на дно промасленим мультикастрюли в один шар, заливаємо підсоленою водою, щоб вона повністю покрила вироби і готуємо страву в режимі «Суп» протягом тридцяти хвилин.