Приготування на пару – одна з найбільш корисних функцій мультиварці . Разом зі спеціальним зручним контейнером, цей процес стає в десятки разів простіше, ніж проста варіння над водяною банею, а зручний таймер дозволить з точністю виставити відповідний час приготування, щоб уникнути розварювання продукту. Всі тонкощі приготування хінкалі в мультиварці на пару ми обговоримо нижче.
Хінкалі на пару – рецепт
Почнемо з рецепта, в якому з нуля будуть готуватися і самі хінкалі, адже домашній продукт завжди в рази смачніше напівфабрикату.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 13 кг; яйця - 2 шт.; вода - 450 мл Для начинки: яловичина - 690 м; ріпчаста цибуля - 75 г; вода - 430 мл; сушений червоний перець, мелений пажитник - по смаку. Приготування Збийте пару яєць з пучкою солі. Влийте яйця до борошні разом з водою і з'єднайте всі до формування еластичного тіста. Готове тісто ретельно обімніть, залиште відпочити на час приготування начинки.
Яловичину дрібно порубаєте або перетворіть у фарш за допомогою м'ясорубки/блендера. Подрібніть цибулю. Змішайте цибулю і м'ясо разом зі спеціями і влийте воду. Вода відіграє ключове значення в рецепті, позначаючись на соковитості м'ясної начинки.
Полежавшее тісто тонко розкачайте і наріжте на великі кола. У центр кожного покладіть по чайній ложці м'ясного фаршу і з'єднайте краї разом, защипывая їх по колу. Готові хінкалі можна заготовити про запас, відправивши в морозильну камеру, а можна відразу ж приступати до приготування.
Помістіть хінкалі поверх змащеній решітки для варіння на пару і поставте поверх наповненою чаші пристрою. Виберіть відповідний режим приготування. Скільки варити хінкалі на пару залежить від їх розміру, але тимчасові рамки можуть коливатися в межах від півгодини до 45 хвилин.
Як приготувати заморожені хінкалі в мультиварці на пару?
Якщо ви використовуєте заморожений напівфабрикат, то його також можна приготувати за допомогою кухонного гаджета, при цьому попередньою розморожування не потрібно.
Наповнивши чашу пристрою водою, ви можете покласти в неї горошини перцю, лавр або інші ароматні прянощі. Ґрати для варіння на пару рясно змастіть маслом і викладіть хінкалі поверх, стежачи за тим, щоб вони не торкалися один одного, в іншому випадку після варіння тісто злипнеться. Розмістіть грати в пристрої і виберіть режим «Варка на пару». Приготування хінкалі середнього розміру на пару займе близько півгодини.