» » Запіканка з кабачків в мультиварці

Запіканка з кабачків в мультиварці

Запіканка з кабачків в мультиварці
Серед величезної безлічі страв з кабачків особливе місце займають запіканки. Вони швидко і легко готуються, мають чудовий ніжним смаком і, поза сумнівом, дуже корисні. Пропонуємо варіанти приготування цієї страви в мультиварці.

Проста запіканка з кабачків в мультиварці


Інгредієнти:

  • кабачки – 750 г;

  • сметана – 120 г;

  • сир твердий – 160 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • яйця – 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • борошно пшеничне – 90 г;

  • свіжа зелень (на вибір) – за смаком;

  • вершкове масло;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимиті кабачкові плоди очищаємо від шкірки, виймаємо насіння, а м'якоть пропускаємо через тертку. Твердий сир і очищений ріпчасту цибулю шаткуємо невеликими кубиками, очищаємо і видавлюємо часник і свіжу зелень дрібно рубаємо. Закладаємо всі підготовлені компоненти у кабачкову масу, додаємо сметану, яйця, борошно, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо.
    Викладаємо отриману основу в промаслений мультикастрюлю, вибираємо функцію «Випічка» і готуємо страву протягом шістдесяти хвилин. Потім відкриваємо кришку пристрою і витримуємо в тому ж режимі ще двадцять хвилин. Після закінчення часу виймаємо ємність з запіканкою з пристрою, остуджуємо страва до теплого стану і витягаємо, скориставшись пристосуванням для приготування на пару.

    Запіканка з кабачків і картоплі з фаршем в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • кабачки – 500 г;

  • картопля – 600 г;

  • фарш м'ясний – 500 г;

  • помідори свіжі – 250 г;

  • твердий сир – 120 г;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 20 мл;


  • Для заливки:

  • яйця – 3 шт.;

  • пшеничне борошно – 90 г;

  • сметана – 220 г;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;


  • Приготування
    Кабачки і помідори миємо й нарізаємо кружечками, а вимиті бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо тонкими слайсами. Для заливки збиваємо яйця, додаємо сіль, спеції, сметану і знову збиваємо до отримання пишної однорідної маси.
    На дно промасленим мультикастрюли викладаємо шар кабачків, присипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, покриваємо картопляними слайсами і викладаємо фарш. У завершенні розкладаємо гуртки помідорів. Кожен шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і поливаємо заливкою. За бажанням і за необхідності повторюємо шари ще раз. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». Якщо шари в запіканці повторюються один раз, то для приготування буде достатньо однієї години. При повторенні шарів час запікання слід збільшити до півтора-двох годин.
    По готовності даємо запіканці постояти хвилин п'ятнадцять і можемо подавати, розділивши за допомогою лопатки на порційні шматочки і розклавши по тарілках.

    Кабачкова запіканка з сиром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки – 900 г;

  • сир зернистий – 275 г;

  • сир твердий – 75 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • яйця – 3 шт.;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Кабачки миємо й пропускаємо через крупну тертку. Якщо використовуються кабачкові плоди зрілі, то краще заздалегідь позбавити їх від насіння і жорсткої шкірки. Віджимаємо стружку від зайвого соку і укладаємо в
    Запіканка з кабачків в мультиварці
    промаслений ємність мультиварки першим шаром. Потім змішуємо пропущений через тертці твердий сир з сиром, додаємо видавлений через прес часник, свіжу зелень, сіль, спеції і вливаємо добре збиті яйця. Перемішуємо суміш гарненько і розподіляємо поверх кабачків.
    Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і витримуємо в ньому страву протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин. Готової запіканці даємо охолонути до теплого стану, а потім витягуємо за допомогою решітки для приготування на пару і можемо подавати.
    Додав: admin | 30-11-2015, 21:14
    Переглядів: 893