Запіканка з кабачків в мультиварці
Серед величезної безлічі страв з кабачків особливе місце займають запіканки. Вони швидко і легко готуються, мають чудовий ніжним смаком і, поза сумнівом, дуже корисні. Пропонуємо варіанти приготування цієї страви в мультиварці.
Інгредієнти:
кабачки – 750 г;
сметана – 120 г;
сир твердий – 160 г;
часник – 1 зубчик;
яйця – 4 шт.;
цибуля ріпчаста – 110 г;
борошно пшеничне – 90 г;
свіжа зелень (на вибір) – за смаком;
вершкове масло;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Вимиті кабачкові плоди очищаємо від шкірки, виймаємо насіння, а м'якоть пропускаємо через тертку. Твердий сир і очищений ріпчасту цибулю шаткуємо невеликими кубиками, очищаємо і видавлюємо часник і свіжу зелень дрібно рубаємо. Закладаємо всі підготовлені компоненти у кабачкову масу, додаємо сметану, яйця, борошно, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо.
Викладаємо отриману основу в промаслений мультикастрюлю, вибираємо функцію «Випічка» і готуємо страву протягом шістдесяти хвилин. Потім відкриваємо кришку пристрою і витримуємо в тому ж режимі ще двадцять хвилин. Після закінчення часу виймаємо ємність з запіканкою з пристрою, остуджуємо страва до теплого стану і витягаємо, скориставшись пристосуванням для приготування на пару.
Інгредієнти:
кабачки – 500 г;
картопля – 600 г;
фарш м'ясний – 500 г;
помідори свіжі – 250 г;
твердий сир – 120 г;
цибуля зелена – 1 пучок;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинне масло – 20 мл;
Для заливки:
яйця – 3 шт.;
пшеничне борошно – 90 г;
сметана – 220 г;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
Приготування
Кабачки і помідори миємо й нарізаємо кружечками, а вимиті бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо тонкими слайсами. Для заливки збиваємо яйця, додаємо сіль, спеції, сметану і знову збиваємо до отримання пишної однорідної маси.
На дно промасленим мультикастрюли викладаємо шар кабачків, присипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, покриваємо картопляними слайсами і викладаємо фарш. У завершенні розкладаємо гуртки помідорів. Кожен шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і поливаємо заливкою. За бажанням і за необхідності повторюємо шари ще раз. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». Якщо шари в запіканці повторюються один раз, то для приготування буде достатньо однієї години. При повторенні шарів час запікання слід збільшити до півтора-двох годин.
По готовності даємо запіканці постояти хвилин п'ятнадцять і можемо подавати, розділивши за допомогою лопатки на порційні шматочки і розклавши по тарілках.
Інгредієнти:
кабачки – 900 г;
сир зернистий – 275 г;
сир твердий – 75 г;
часник – 2-3 зубчики;
яйця – 3 шт.;
спеції;
свіжа зелень;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Кабачки миємо й пропускаємо через крупну тертку. Якщо використовуються кабачкові плоди зрілі, то краще заздалегідь позбавити їх від насіння і жорсткої шкірки. Віджимаємо стружку від зайвого соку і укладаємо в промаслений ємність мультиварки першим шаром. Потім змішуємо пропущений через тертці твердий сир з сиром, додаємо видавлений через прес часник, свіжу зелень, сіль, спеції і вливаємо добре збиті яйця. Перемішуємо суміш гарненько і розподіляємо поверх кабачків.
Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і витримуємо в ньому страву протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин. Готової запіканці даємо охолонути до теплого стану, а потім витягуємо за допомогою решітки для приготування на пару і можемо подавати.
Проста запіканка з кабачків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті кабачкові плоди очищаємо від шкірки, виймаємо насіння, а м'якоть пропускаємо через тертку. Твердий сир і очищений ріпчасту цибулю шаткуємо невеликими кубиками, очищаємо і видавлюємо часник і свіжу зелень дрібно рубаємо. Закладаємо всі підготовлені компоненти у кабачкову масу, додаємо сметану, яйця, борошно, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо.
Викладаємо отриману основу в промаслений мультикастрюлю, вибираємо функцію «Випічка» і готуємо страву протягом шістдесяти хвилин. Потім відкриваємо кришку пристрою і витримуємо в тому ж режимі ще двадцять хвилин. Після закінчення часу виймаємо ємність з запіканкою з пристрою, остуджуємо страва до теплого стану і витягаємо, скориставшись пристосуванням для приготування на пару.
Запіканка з кабачків і картоплі з фаршем в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Кабачки і помідори миємо й нарізаємо кружечками, а вимиті бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо тонкими слайсами. Для заливки збиваємо яйця, додаємо сіль, спеції, сметану і знову збиваємо до отримання пишної однорідної маси.
На дно промасленим мультикастрюли викладаємо шар кабачків, присипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, покриваємо картопляними слайсами і викладаємо фарш. У завершенні розкладаємо гуртки помідорів. Кожен шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і поливаємо заливкою. За бажанням і за необхідності повторюємо шари ще раз. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». Якщо шари в запіканці повторюються один раз, то для приготування буде достатньо однієї години. При повторенні шарів час запікання слід збільшити до півтора-двох годин.
По готовності даємо запіканці постояти хвилин п'ятнадцять і можемо подавати, розділивши за допомогою лопатки на порційні шматочки і розклавши по тарілках.
Кабачкова запіканка з сиром в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки миємо й пропускаємо через крупну тертку. Якщо використовуються кабачкові плоди зрілі, то краще заздалегідь позбавити їх від насіння і жорсткої шкірки. Віджимаємо стружку від зайвого соку і укладаємо в промаслений ємність мультиварки першим шаром. Потім змішуємо пропущений через тертці твердий сир з сиром, додаємо видавлений через прес часник, свіжу зелень, сіль, спеції і вливаємо добре збиті яйця. Перемішуємо суміш гарненько і розподіляємо поверх кабачків.
Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і витримуємо в ньому страву протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин. Готової запіканці даємо охолонути до теплого стану, а потім витягуємо за допомогою решітки для приготування на пару і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна запіканка з манкою в мультиварці
Пропонуємо кілька рецептів сирної запіканки і, щоб позбутися від страху зіпсувати її, рекомендуємо приготувати страву в мультиварці. Розповімо, як
Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
Запіканка з кабачків в духовці
Овочеві запіканки досить популярні, і зовсім не даремно, адже з доступних компонентів можна швидко створити ситний обід. Пропонуємо кілька рецептів
Оладки з кабачків - рецепт
Кабачкові оладки - це неодмінно сезонне блюдо. Адже найбільш смачними вони виходять тільки з свіжих овочів. Пропонуємо кілька найбільш цікавих і
Запіканка з кабачків з сиром
Це повноцінне, самостійне, досить ситне блюдо, до того ж - смачне і ароматне. Запіканка з кабачків з сиром виглядає дуже красиво і апетитно. Так само
Піца з кабачків
Піца з кабачків - це не саме звичне поєднання, вона скоріше нагадує знайомі нам оладки з кабачків або овочеві запіканки. Але якщо вам подобається