Серед величезної безлічі страв з кабачків особливе місце займають запіканки. Вони швидко і легко готуються, мають чудовий ніжним смаком і, поза сумнівом, дуже корисні. Пропонуємо варіанти приготування цієї страви в мультиварці.
Проста запіканка з кабачків в мультиварці
Інгредієнти: кабачки – 750 г; сметана – 120 г; сир твердий – 160 г; часник – 1 зубчик; яйця – 4 шт.; цибуля ріпчаста – 110 г; борошно пшеничне – 90 г; свіжа зелень (на вибір) – за смаком; вершкове масло; мелений чорний перець; сіль. Приготування Вимиті кабачкові плоди очищаємо від шкірки, виймаємо насіння, а м'якоть пропускаємо через тертку. Твердий сир і очищений ріпчасту цибулю шаткуємо невеликими кубиками, очищаємо і видавлюємо часник і свіжу зелень дрібно рубаємо. Закладаємо всі підготовлені компоненти у кабачкову масу, додаємо сметану, яйця, борошно, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо.
Викладаємо отриману основу в промаслений мультикастрюлю, вибираємо функцію «Випічка» і готуємо страву протягом шістдесяти хвилин. Потім відкриваємо кришку пристрою і витримуємо в тому ж режимі ще двадцять хвилин. Після закінчення часу виймаємо ємність з запіканкою з пристрою, остуджуємо страва до теплого стану і витягаємо, скориставшись пристосуванням для приготування на пару.
Запіканка з кабачків і картоплі з фаршем в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: кабачки – 500 г; картопля – 600 г; фарш м'ясний – 500 г; помідори свіжі – 250 г; твердий сир – 120 г; цибуля зелена – 1 пучок; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; рослинне масло – 20 мл; Для заливки:
яйця – 3 шт.; пшеничне борошно – 90 г; сметана – 220 г; спеції – за смаком; сіль – за смаком; Приготування Кабачки і помідори миємо й нарізаємо кружечками, а вимиті бульби картоплі позбавляємо від шкурок і шаткуємо тонкими слайсами. Для заливки збиваємо яйця, додаємо сіль, спеції, сметану і знову збиваємо до отримання пишної однорідної маси.
На дно промасленим мультикастрюли викладаємо шар кабачків, присипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, покриваємо картопляними слайсами і викладаємо фарш. У завершенні розкладаємо гуртки помідорів. Кожен шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і поливаємо заливкою. За бажанням і за необхідності повторюємо шари ще раз. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». Якщо шари в запіканці повторюються один раз, то для приготування буде достатньо однієї години. При повторенні шарів час запікання слід збільшити до півтора-двох годин.
По готовності даємо запіканці постояти хвилин п'ятнадцять і можемо подавати, розділивши за допомогою лопатки на порційні шматочки і розклавши по тарілках.
Кабачкова запіканка з сиром в мультиварці
Інгредієнти: кабачки – 900 г; сир зернистий – 275 г; сир твердий – 75 г; часник – 2-3 зубчики; яйця – 3 шт.; спеції; свіжа зелень; рослинна олія; сіль. Приготування Кабачки миємо й пропускаємо через крупну тертку. Якщо використовуються кабачкові плоди зрілі, то краще заздалегідь позбавити їх від насіння і жорсткої шкірки. Віджимаємо стружку від зайвого соку і укладаємо в
промаслений ємність мультиварки першим шаром. Потім змішуємо пропущений через тертці твердий сир з сиром, додаємо видавлений через прес часник, свіжу зелень, сіль, спеції і вливаємо добре збиті яйця. Перемішуємо суміш гарненько і розподіляємо поверх кабачків.
Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і витримуємо в ньому страву протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин. Готової запіканці даємо охолонути до теплого стану, а потім витягуємо за допомогою решітки для приготування на пару і можемо подавати.