Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель в мультиварці

Штрудель в мультиварці

21-06-2015, 16:05
1 800
Штрудель в мультиварці
Штрудель – німецька випічка, яка давно підкорила нас своїм вишуканим смаком і способом подачі. Штруделі готують як з м'ясними й овочевими, так і з сирними, фруктовими і ягідними начинками.
Для десертного штруделя використовують листкове, витяжний тісто і солодку начинку, частіше фруктову або ягідну. Поєднання ще теплого солодкого штруделя з ванільним морозивом, або шоколадним сиропом зі збитими вершками просто божественно.
Приготувати такий десерт досить просто. Ми вам розповімо, як приготувати штрудель в мультиварці.

Рецепт яблучного штруделя з листкового тіста в мультиварці


Інгредієнти:

  • тісто листкове (заморожене)– 300 г;

  • яблука – 250-300 г;

  • родзинки – 50 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • кориця – 7-8 г;

  • масло вершкове топлене – 10 г;

  • цукрова пудра – 7-10 р.


  • Приготування
    Поки розморожується тісто, приготуємо начинку. Для цього очищаємо і нарізаємо яблука, викладаємо на сковорідку і припускаємо під кришкою 5 хвилин. Додаємо родзинки, корицю і цукровий пісок, і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Цукор можна взяти коричневий, так яблучний штрудель в мультиварці вийде ароматніше.
    Даємо начинці охолонути, а тим часом розкачуємо тісто тонким шаром. Розподіляємо начинку по тесту, минаючи краю, які потім підверніть, щоб сік не витікав. Акуратно згортаємо тісто рулетом, змащуємо топленим маслом, згинаємо під форму чаші мультиварки, куди і відправляємо наш штрудель з яблуками. Випікаємо в режимі «Випічка» близько півгодини. Готовий ароматний десерт посипаємо цукровою пудрою.

    Штрудель з вишнями в мультиварці


    Інгредієнти:
    для тіста:

  • пшеничне борошно – 250-300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 55 мл;

  • сіль – 3-4 р.

  • тепла вода – 120 мл


  • Для начинки:

  • вишня свіжа або заморожена без кісточок – 05 кг;

  • цукровий пісок – 150-170 г;

  • булочка (французька випічка) – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 -150 г;

  • мигдаль – 50 г;

  • кориця - 10 р.


  • Приготування
    Для початку замішуємо круте тісто і даємо йому відстоятися під плівкою не менше години. Тим часом готуємо начинку. Для цього булочки підсушуємо в духовці, подрібнюємо в дрібну крихту, і обсмажуємо на сковорідці на вершковому маслі протягом двох-трьох хвилин, потім додаємо подрібнений мигдаль, корицю і цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Остигнула начинку викладаємо на, тонко розкатане і змазане вершковим маслом,
    Штрудель в мультиварці
    тісто, залишаючи по краях 6-7 сантиметрів. Перший шар - рум'яні сухарики з горіхом, а потім вишня. Якщо вишню беремо заморожену, то її потрібно перед укладанням віджати. Потім підверніть краю і формуємо рулет, акуратно, поступово згортаючи і змащуючи вершковим маслом.
    Потім викладаємо наше творіння в мультиварку і випікаємо в режимі «Випічка» протягом 50 хвилин. Через 30 хвилин штрудель перевертаємо.
    Готовий десерт подаємо на тарілці з вишневим сиропом і кулькою морозива. І насолоджуємося!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Штрудель з вишнями
    Штрудель з вишнями
    Штрудель - страва європейське, а точніше австрійське. Але ж це не означає, що ми не зможемо його приготувати. Головне в цій нелегкій справі - гарний
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити