» » Пиріг з цибулею та яйцем в мультиварці

Пиріг з цибулею та яйцем в мультиварці

Пиріг з цибулею та яйцем в мультиварці
З настанням теплої пори року, для приготування салатів, супів, других страв і пирогів ми намагаємося використовувати корисні свіжі компоненти, такі як зелений лук, петрушка, часник.
Прекрасний і гармонійний кулінарний дует зеленого лука і яєць здавна є одним з найпопулярніших і найбільш шанованих наповнень для пирогів. Причому начинка повинна переважати над тестом, щоб пиріг був ніжним, ароматним і розсипчастим. Для його приготування використовують класичні види тіста, наприклад, дріжджове, листкове або, так зване, швидке тісто для пирога з цибулею і яйцем, замішане на кефірі, йогурті або сметані.
Сьогодні ми розповімо вам, як легко і швидко без особливих зусиль приготувати смачний і ароматний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в мультиварці.

Рецепт швидкого, смачного пирога з цибулею і яйцем


Інгредієнти:

  • яйця – 10 шт.;

  • цибуля зелена – 200 г;

  • сметана – 200 г;

  • борошно – 200-220 г;

  • сода – 6 г;

  • майонез – 25 г;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 25 г;

  • масло вершкове – 9 м;

  • перець.


  • Приготування
    Чотири яйця збиваємо, додавши сіль і цукор. Потім вливаємо сметану, майонез і, не припиняючи перемішувати, поступово всипаємо борошно з содою і замішуємо тісто.
    Для начинки, відварюємо шість яєць, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Потім змішуємо з нарізаними пір'ям зеленого лука, сіллю і перцем. Начинка готова.
    Промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом, виливаємо в неї половину приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом. Гарненько розрівнюємо і готуємо в програмі «Випічка» п'ятдесят п'ять хвилин.

    Лінивий пиріг з яйцем, сиром і зеленою цибулею


    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • яйця – 4 шт.;

  • свіжий зелена цибуля – 100 р;

  • кріп – 50 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • адигейський сир – 100 г;

  • рослинне масло – 10 мл;


  • Для тіста:

  • кефір – 400 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • сода – 9 м;

  • цукор – 15 г;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений і нарізаний ріпчаста цибулю, зелену цибулю і кріп трохи припускаємо на рослинному маслі в режимі «Смаження» або «Випічка». Потім викладаємо на тарілку, додаємо очищені і нарізані кубиками яйця, сіль і перемішуємо. Окремо нарізаємо адигейський сир.
    Для приготування тіста яйця збиваємо з дрібкою солі. Потім додаємо цукор, соду, масло, кефір і перемішуємо. Потроху підсипаємо борошно і замішуємо тісто, консистенцією, як на оладки.
    Трохи промасленую чашу мультиварки виливаємо половину тіста. На неї розподіляємо начинку з лука і яєць, зверху розкладаємо адигейський сир і заливаємо рештою тестом. Готуємо в режимі «Випічка» п'ятдесят хвилин.
    Через десять хвилин після закінчення процесу випічки дістаємо пиріг за допомогою підставки для варіння на пару, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
    За аналогічним рецептом можна приготувати оригінальний і смачний пиріг з цибулею, яйцем і рисом, замінивши нарізаний адигейський сир відвареним рисом. Вийде дуже смачно.

    Пиріг з яйцем і зеленою цибулею


    Інгредієнти:

  • тісто дріжджове – 650 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • зелена цибуля – 200 р;

  • вершкове масло – 25 г;

  • маргарин вершковий – 15 г;

  • сіль.
  • Пиріг з цибулею та яйцем в мультиварці


    Приготування
    Відварені до повної готовності яйця, чистимо і нарізаємо кубиками. Пір'я зеленої цибулі нарізаємо і припускаємо до пом'якшення на вершкове масло в чашу мультиварки в режимі «Випічка» або «Смаження» і потім змішуємо з яйцями і дрібкою солі.
    Дріжджове тісто розділяємо на дві частини. Одну розкачуємо до розміру трохи менше діаметра мультиварки і укладаємо на дно. Зверху кладемо начинку, накриваємо другою частиною тіста і запечатуємо. Випікаємо в режимі «Випічка» сорок хвилин спочатку з одного боку, потім перевертаємо і печемо стільки ж з іншого боку.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:59
    Переглядів: 1022