» » Пиріг з яйцями і зеленим цибулею

Пиріг з яйцями і зеленим цибулею

Пиріг з яйцями і зеленим цибулею
Однією з найпопулярніших начинок для пирогів в нашому регіоні є поєднання зеленого лука і яєць. Пироги з таким наповненням виходять ситні і мають свіжий аромат і насичений смак. Любителі домашньої випічки будуть в захваті від такої страви.
Тісто для випікання пирога з цибулею і яйцем може бути як дріжджовим і листковим, так і заливним і досить швидким у приготуванні. Смак у будь-якому виконанні виходить приголомшливим.
Як приготувати смачний пиріг з яйцем і зеленою цибулею, ми вам розповімо у сьогоднішній статті.

Лінивий пиріг з яйцем і зеленою цибулею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір або сметана – 400 г;

  • вершкове масло – 165 г;

  • цукровий пісок – 35 г;

  • сіль – 5 р

  • яйця – 4 шт.;

  • борошно – 275 г;

  • розпушувач – 15 г;


  • Для начинки:

  • зелена цибуля – 1 великий пучок або 2-3 маленьких;

  • яйця – 4 шт.;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Для начинки, відварюємо круто яйця, очищаємо і нарізаємо кубиками. Зелений лук, промиваємо, обсушуємо, дрібно ріжемо і змішуємо з яйцями, сіллю і перцем.
    Щоб приготувати тісто, розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо кефір і збиті яйця. Потім всипаємо з'єднану з розпушувачем борошно і гарненько перемішуємо до отримання однорідного тіста.
    У змащену маслом або вершковим маргарином форму для запікання викладаємо трохи більше, ніж половину тіста, зверху рівномірно розподіляємо начинку, по можливості відступаючи від краю п'ять міліметрів, поливаємо зверху рештою тестом і розрівнюємо. Далі випікаємо пиріг в попередньо нагрітому до 200 градусів духовій шафі приблизно тридцять п'ять хвилин.
    Даємо охолонути нашу смачному і запашного пирогу до теплого стану і подаємо до столу.

    Листковий пиріг з відварним рисом, яйцем, сиром і зеленою цибулею


    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • рисова крупа – 100 г;

  • твердий сир – 300 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • зелена цибуля – 1 великий пучок;

  • зелень кропу – 1 пучок;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    П'ять яєць, а також рис відварюємо в різних каструлях до повної готовності в підсоленій воді і даємо охолонути. Цибулю і кріп дрібно рубаємо і змішуємо з рисом, натертим сиром, очищеними і нарізаними кубиками яйцями, сіллю і перцем. Начинка готова.
    Листкове тісто розділяємо на дві нерівні частини. Більшу з них розкачуємо і розподіляємо на деку. Рівномірно викладаємо зверху начинку, відступаючи від краю два сантиметри, які потім підверніть на начинку і змащуємо збитим яйцем. Накриваємо другим пластом розкатаного до потрібного розміру тесту, злегка притискаємо до основи і вже зверху добре, особливо боки покриваємо збитим яйцем, це не дасть пирогу відкритися під час випічки, і додасть пирога рум'яності. Проколюємо поверхню зверху в декількох місцях і ставимо деко з стравою на двадцять п'ять-тридцять хвилин в духову шафу, розігрітий до температури 220 градусів.
    Готовий пиріг дістаємо з духовки, накриваємо тканиною або рушником і даємо постояти тридцять хвилин. Потім розрізаємо на порційні шматки, подаємо до столу і насолоджуємося!

    Пиріг з яйцем і зеленою цибулею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця – 10 шт.;

  • зелена цибуля – 1 великий пучок;

  • борошно – 7 ст. ложок;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • сметана – 200 г;

  • майонез – 25 г;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • перець.


  • Приготування
    Шість яєць відварюємо, очищаємо і нарізаємо кубиками, змішуємо з нарізаною зеленою цибулею,
    Пиріг з яйцями і зеленим цибулею
    сіллю і перцем. Начинка готова.
    Для тіста чотири яйця збиваємо з сіллю, додаємо сметану, майонез, соду і борошно, постійно перемішуючи. Отримуємо рідке тісто, по консистенції як рідка сметана.
    У змащену чашу мультиварки виливаємо половину приготованого тіста, зверху викладаємо начинку з яєць з цибулею і на неї тісто. Випікаємо в режимі «Випічка» п'ятдесят п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця випікання перевертаємо пиріг за допомогою тарілки чи блюда на іншу сторону.
    Смачний ароматний пиріг готовий.
    Додав: admin | 21-06-2015, 11:48
    Переглядів: 1361